Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ženatý muž se zaplete do vášnivého a problematického vztahu se ženou, kterou potká v květinářství, a oběma tak zoufale zkomplikuje život. (Netflix)

Recenze (5)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Švédský noir a rozhodně povedený. Ženatý Martin se zabouchne do prohnaný ženský, která ráda manipuluje a vznikne z toho pěkně toxický vztah. Gunn Wallgren v roli femme fatale skvělá. ()

Reklama

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Plakát dosti namlsal, žádný takový výjev však nečekejte. Naštěstí však i oblečená femme fatale Gunn Wållgren neustále vyžaduje pozornost. A to nejen kvůli genetické výhře v loterii; na její postavě totiž tento zajímavý a notně psychologický noir stojí. Obsahový popis sedí a já mohu film jedině doporučit. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Martinovo rychlé vzplanutí ve vztahu k Rut působí z dnešního pohledu poněkud neuvěřitelně. A to vůbec pod tíhou jeho občasného chování k ní. Ale obojí k tehdejším filmům noir svým způsobem patří, takže vlastně nijak více neruší. Martin je tím, do nějž jde snadno vidět, Rut potom pravým opakem, tou zajímavou, tajemnou a to až do posledních chvil. Gunn Wållgren ji hraje velmi dobře a je to právě její postava, za které je scénář Ingmara Bergmana cítit nejvíce. Výborná je však i kamera, vůbec pomalé procházení interiérů a využití odlesků světla v nich. Třeba taková první návštěva bytu Rut. 75% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pokus o švédsky noir sa vydaril, film má kvalitné spracovanie, tajomnú atmosféru a živočíšnych hercov, ktorí zvládali svoje postavy na výbornú. Na scenári pracoval Ingmar Bergman, až mi bolo ľúto, že sa neskôr nevenoval tomuto žánru. Piata recenzia. ()

Galerie (80)

Reklama

Reklama