Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Rváči je zasazen do kriminálního podsvětí Sydney v roce 1969 a podává realistický obraz o australském zločinu. Barry Ryan je prominentní gangster, jenž si svou bezohledností zadá s těmi největšími drsňáky v oboru. Žije se svou zádumčivou ženou Sharon a jejich synem, ale většinu času tráví buď se svými mafiánskými parťáky, nebo s milenkou Margaret. Nad Ryanovým podnikáním se začnou stahovat mračna poté, co chicagský šéf mafie vyšle dva ze svých hrdlořezů, aby pronikli na scénu pokerových automatů a připravili se na její potenciální převzetí. Tony a Sal jsou však uprostřed australské kultury ztraceni a vyčnívají jako pěst na oko. Vyjednávání s Američany nebude pro Barryho vůbec snadné, ovšem skutečná rána přichází až se zjištěním, že ho jeden ze členů jeho gangu podrazil. (Cinemax)

(více)

Recenze (14)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tuctová gangsterka, ktorá evidentne ešte čerpá z Tarantinovskej éry, ale nič nové neponúka. Len už aj v tej dobe otrepané gangsterské klišé. Je tu x postáv, ktorým ide o ich vlastné záujmy, ale aj keď sú celkom hviezdne obsadené, tak nemajú čím zaujať. Ani štylizáciou, ani hereckým výkonom, ani dialógmi. Hudba je tiež nevýrazná. Občas zaujme snáď len nejaký pekný záber kamery. Výsledok je nudný podpriemer. 4/10. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Dávám spíš 3* a půl. Sympatické herecké výkony, celkem vtipný scénář a solidní hlášky ... a ke všemu, jak často mám možnost vidět gangsterku z Australské produkce?! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Je to jasné: Vražda a sebevražda! '' Gangsterka ze seventies z Austrálie - hned jsem tušil, že se mi to bude líbit. A taky že jo. Hlavní roli si střihl Bryan Brown, který se v Sydney snaží mít dominantní vliv v barech, klubech a hospodách co se týče konkrétní značky výherních automatů a zisků z nich. Místní konkurenci celkem hravě zvládá, k čemuž mu zdatně dopomáhá místní šéf policie Sam Neil, který se zase zná se senátorem tad... Bryan samozřejmě každému dobře maže, takže všichni jsou spokojení. To se však mění ve chvíli, kdy gengstři v Americe vidí v kontinentu klokanů novou kolonii a nový trh... Do Sydney jsou vysláni dva mafiáni s novým typem automatu. Mají jasný úkol. Infiltrovat se do místního podsvětí a stanovit nová - americká pravidla ať už po dobrém nebo po zlém. Jenže američtí gangsteři jsou pro ně na dost neznámé půdě a tvrdé australské palice se nesmí podceňovat... Film svižně ubíhal, všichni hráli hrozně příjemně a nikdo z obsazených mi nebyl nesympatický. Šmak sedmdesátých let to mělo také a chválím již jen úvodní titulky! Film se nese na lehce ironickém tónu což mám rád. Škoda toho konce, mělo to našlápnuto na 4 hvězdy. I tak je to ale solidní průměr a já dávám 3 čtvrtky pizzy. * * * ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Co to bylo ? Borec se vrací z války z Vietnamu, jeho strýček je jeden ze dvou konkurenčních majitelů hracích automatů, který neustále bojuje se svým protivníkem, do toho dva praštění mafiáni z Ameriky .. prostě jeden velkej zmatek. Nikdy nevíte kdo je s kým, kdo proti, a kdo s kým spí... Jediný co se mi na filmu líbilo bylo sem-tam celkem pěkné použití kamery (odraz obrazu v oku sledujícího, průlet mrtvým kancem dírou po kulce) .. tak za to ta hvězdička.. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Za solidní trojku, ale protože je to Austrálie, tak za čtyři hvězdný. Australský film, to je přece značka svobody, udělá levou zadní to, co si Evropa už nedovolí a Amerika alibisticky zkurví, přitom je stejně zábavný, desetkrát vtipnější, s ohromnou vizualitou a nekonečnou energií. Zdejší ČSFDronti to nějak nedokážou ocenit -- asi jim popcorn s colou zalepily čidla. Australský film je značka kvality a nezávislosti. Jakou značku má film český? V hlavní roli chcípák? A positively hammered Hřebejk? Ach jo. To daleko na jihu, tam ještě vědí, jak na to, a kalhoty si předem rozhodně nestahujou. ()

klokyn 

všechny recenze uživatele

Obstojný film, čudujem sa, že je taký neznámi a tu na CSFD má slabé hodnotenie. Herecké výkony fajn, celkom som tým hercom veril. Chytilo ma to - má to vtip, akciu, dobrú hudbu a skvele napísané postavy. A navyše film obsahuje originálne scény ako napríklad lov na ošípané pomocou samopalu :-). Proste fajn film, ak to bude v telke, nebojte sa toho. ()

Lapacka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je gangsterka vyprávěná v celkem divokém tempu, které trochu brání tomu, aby jeho děj každý divák tak úplně pochopil. On ten děj není vlastně ani tak zamotaný, jak to vypadá. Docela dobrá příležitost pro představitele hlavních postav. Na druhou stranu vlastně ten Berry není žádná kladná postava a divák docela čeká, až to doopravdy začne a on ten film uteče ani neví jak. Ten mladý voják, co řádění svého strýce a jeho kumpánů vlastně jenom přihlíží, je takovou nadějnou hrdinnou postavou - distancuje se od mafiánů a radši jde normálně pracovat - jenže z něho je ve filmu zas trochu málo. Ano, je to film na solidní tři * - dost velkou roli hraje ta australská angličtina, která je docela vtipná, ale každý na to nemá ten správný "hudební sluch." ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Nadějný mladík zjistí po asi třech vraždách,že ho vlastně nebaví jíst nejdražší jídla ve francouzských restauracích a odchází na severozápad Austrálie založit první Pizza Hut pro aboriginské spoluobčany.Good luck. ()

Solly 

všechny recenze uživatele

Jde o dobrou zábavu s výbornou kamerou, nápaditým sřtřihem a i celkem postavenou atmosférou. Asi mě někdo bude proklínat, ale já bych se na tento film klidně podíval znovu. A to především díky příjemně uvolněnému výkonu Bryena Browna. ()

Eigis 

všechny recenze uživatele

Nádherný příklad toho, že účast hvězd neznaméná automaticky kvalitu. Nějaký potenciál to má, ale je dokonale zazděn nevýrazným dějem, který prostě někde začne a někde skončí. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Čo to akože malo byť? Návrat ku starým dobrým gangsterkám zo 70’ rokov? Tak prečo taký koniec? Malo to byť originálne? Tak prečo to vykrádalo fšetko od 90-tych rokov vrátane finesov od Tarantina, Ritchieho a.i.? Malo to mať dobré herecké výkony? Tak čo tam kua robil ten pako S.W. z Avataru? Malo to byť IN a trendy? Tak prečo to kopírovalo ešte aj hudbu z podobných filmov a cez titulky hralo AC/DC? Malo to mať 1* tak prečo dávam 2.5? Lebo Toni Collette, Sam Neil a zčasti aj John Goodman si tie svoje vedlajšáky celkom užili... 51% ()

Slickcz 

všechny recenze uživatele

"It was all right mate" aneb solidni autralska gangsterka ze druhe poloviny 60. let, s autralskymi zloduchy a australskym prizvukem. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Gangsterky z drsné školy - to mám rád, ale tady bych měl výhrady. I když to bylo dobře zahrané a docela vtipné, místy byl děj až moc zamotaný, že jsem chvílemi nevěděl proč, kdo a s kým. A to mně teda vadilo! ()

Reklama

Reklama