Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krvavý příběh o bitvě válečníka Beowulfa s obrem Grendelem. V této moderní verzi anglosaské epické báje vede norský hrdina Beowulf (Gerard Butler) svou družinu na pomoc starému příteli, dánskému králi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), jehož království je pustošeno Grendelem (Ingvar Sigurdsson). Jakékoli Beowulfovi pokusy o bitvu jsou však mařeny jeho odmítnutím bojovat. Poté, co se hrdina setká s tajemnou čarodějkou Selmou (Sarah Polley), začíná chápat, že obrova zuřivost je jen odpovědí na bezpráví, kterého se vůči němu král dopustil. Beowulf, který jako voják není vůbec zvyklý váhat, už ale není přesvědčen, že by obr měl zemřít. Bouřlivý příběh o pomstě, loajalitě, soucitu a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

hans500 

všechny recenze uživatele

Gerard Butler v roli, která mu dokonale sedne. Film je skvěle zpracován, málo soubojů a ty jsou krátké. Více je to o výborném scénáři a skvělé atmosféře. I ostatní herci jsou dobří (Sarah Polley a Stellan Skarsgård), film není hollywoodský a je to jen a jen dobře, včetně zajímavého závěru. Beowulf je lepší než 300: Bitva u Thermopyl. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Filmeček to byl skromný (ač mi to na velký rozpočet, jež se uvádí na 60Mega nepřipadalo), dalo by se říci, že něco pro odpolední vysílaní pro ČT...Je zde velká podoba s Vikingy, když partička bijců přijede králi helfnout s jeho problémem. Tím není nikdo jiný, než vcelku sympatický troll Grendel (časem mu budete možná i fandit, záleží jak moc vážně snímek budete brát...)Surovost středověku je také nádherně zobrazena a skvostná hudba spolu s dobrými herci dodávají snímku ten správný feeling...Určitě správná volba. Pro mě lepší průměr - kolem 4* ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Severské mýty mají jeden zásadní problém. Už jen jejich děj a potažmo jejich vyprávění bývá velmi stručné. Tudíž dochází k tomu, že hlavní hrdina připluje z moře, chvíli se dohaduje, pak zabije nepřítele, znásilní pár žen druhé znepřátelené strany a zase odchází. To vše napsáno na dvou stranách. Takže je asi velmi těžké natáčet o tom film, který je natáhnut takto na hodinu a půl, přičemž hodinu se zde totálně nic neděje. V Beowulfovi herci navíc vypadají jako bezdomovci, opásají se debilními dialogy, trola Grendela hraje jen urostlý, bezduchý seveřan a bitva téměř žádná. Přírody si člověk také moc neužije, tak sakra na co se mám vlastně dívat? Nerad to říkám, ale digitální Beowulf od Zemeckise měl mnohem větší koule a spád... Prostě všechno! ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Příběh by stačil na 30 minutovou epizodu seriálu na celovečerní film je to moc rozvleklé... a závěr je dost rozpačitý. Gerald Butler je geroj s charismem na rozdávání, Sarah Polley v roli drsné čarodějnice a ex-kurtizány působí sladce. Největším kladem tohoto snímku je však krásná a drsná Islandská krajina. ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Chvíľami príliš rozťahaný, nikdy však nie nudný film. Skutočne krásne prepracované kostýmy, historicky jedny z mála autentických, čo sa filmu týka. Vidno že produkcia nieje z USA. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Jako protiváha Zemeckisově animované fantasy rozhodně platný kousek, který těží hlavně z krásných lokací a přirozené výpravy. Herci se do svých rolí poměrně hodí, půtky jsou střízlivě reálné a mírný filozofický podtón podprahově příjemný. 75% ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Tento film nevyniká obzvláštním kouzlem nebo atmosférou. Většina herců podává křečovité výkony (občas za hranicí parodie); Gerard Butler je pak univerzálním hrdinou z povinnosti. Pár zajímavých (ba jímavých) momentů se ovšem najde. Takže 2 hvězdy za promarněnou šanci, která sice neurazí, vyloženě neotráví, ale také nepobaví, o nadšení nemůže být ani řeči (osobně mám stále nejraději Vikingy, byť se jedná o velice volné zpracování grendelovské legendy). Je cosi zakletého v království dánském, tudíž se vyplatí přečíst předlohu a nespoléhat na chabé pohyblivé obrázky. Úmysly byly nejspíše čisté jak voda z ledopádu, leč na výsledku to není příliš patrné. Nu, což. Nežádám megalomanské projekty, nicméně existuje určitá mez oddělující střízlivou filmařinu od užmoulaného snažení. Škoda slov? Možná. Prostě je mi počinu Beowulf & Grendel líto (nápad ohledně msty nespravedlností stíhaného vyvrhela je totiž dobrý). ()

JohnSmith odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla fakt tragédie. Sice super obsazení, ale bylo to horší než studentský film. K tomu děsná nuda a opravdu příšerně natočené. ()

Ompus 

všechny recenze uživatele

Trochu svižnější tempo by tomu neškodilo. Na to, že filmy dotýkající se historie moc nemusím, tak jsem si tenhle film celkem užil. Něčemu takovému by slušelo i víc "normálního" boje. Přece jenom bojové scény typu: "velkej troll hází s malejma Vikingama" nejsou zas až tak úžasné. ()

Molir 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady filmu ala 'pravda za mytem'... kdy uz konecne zase jednou nekdo natoci mytus jako opravdovy mytus, jako se to povedlo Souboji titanu nebo Excaliburu, ne tyhle zalezitosti 'uvadeni mytu na pravou miru' :-/ film je z velke miry o fantazii, ne o osekani fantazie na 'realny' zaklad :-( ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Béčkové zpracování známé severské báje, které zpočátku vypadá dost katastrofálně, ale postupně nabírá na kvalitě. Moje hodnocení se tak v průběhu filmu pohybovalo mezi odpadem při úvodní scéně se zabitím Grendelova otce (po které jsem tento film při prvním pokusu o zhlédnutí dokonce vypnul) a téměř čtyřmi hvězdičkami v závěru. To, co nejprve vypadá jako ryzí amaterismus, se časem přetaví v zajímavou syrovost, která mi přijde mnohem příjemnější než digitální přeplácanost hollywoodských filmů inspirovaných bájemi. Postupně se také zlepšují dialogy i samotný příběh, navíc potěší záběry krásné krajiny. ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Volné zpracování starého eposu, ze kterého autoři zpracovali jeho první část. Zde jsou hrdinové lidmi, s vtipnými a krátkými dialogy (žádné patetické proslovy k národu). Krásné pohledy na islandskou krajinou, kde se film točil. A takový klid, žádné „nadpřirozené hrdinství“ a nezranitelní muži. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Iluze pátého století po Kristu dokonalá, snad i díky výskytu mystických bytostí, které se musely prohánět pláněmi, z nichž občas zmizel nějaký ten kus dobytka, nebo brázdit moře a brát lidem jeho plody, případně usilovat mořeplavcům o život. Lidé versus oni- trollové a ostatní podobná havěť- dva nesmiřitelné tábory. Pobral jsem všechna pro a proti a propadl kouzlu Gerarda Butlera model 2005 do té míry, že se musím ptát: 57 procent? Opravdu jste viděli stejný film jako já? ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Z úcty k Gerardovi, ktorý mal toto ako jeden z jeho ešte nehollywoodskych flákov. Hodnotiť tu moc toho nejde, jediné, čo poteší, je casting na čele s Gerardom, Stellanom Skarsgardom a Eddiem Marsanom. ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Z legend o Beowulfovi mám radějic tu arabskou :D a klidně mě za to lámejte v kole. Exteriéry samozřejmě nádherné, ale co si budeme povídat, režie byla příšerná, spousta hluchých míst, postavy se chovají neautenticky a často nelogicky, celou dobu jsem měl pocit, že se koukám na televizní pohádku :D ()

Reklama

Reklama