Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovec se pouští do pátrání po tajemném zvířeti, které v okolních horách zabilo několik lidí. Stopy však nasvědčují, že se někdy mění v dvounohého tvora.. (oficiální text distributora)

Recenze (24)

hladass 

všechny recenze uživatele

I přesto, že je Scream of the Wolf TV film s docela mizerným rozpočtem, těšil jsem se na něj... Nemůžu říct, že bych byl vysloveně zklamaný, atmosféru má film dobrou, hudbu působivou, slušné herce a tak trochu překvapivou pointu (kterou před odhalením už tušíte), ale přece jenom je levnost filmu hodně znát, vraždy bych si představoval trochu brutálnější (nebo aby šly alespoň trochu vidět) a celkově atmosféru o dost napínavější... Prostě, Curtis se na svůj majstrštyk v podobě Burnt Offerings teprve připravoval... ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Typická televizní zábava, ještěže Dan Curtis předváděl už v začátcích, že docela umí. Pointa nepřekvapila, triky spíš žádné a vše je na fantazii diváka, vzhledem k zápletce se zas asi není čemu divit. Zaujme geniální hudební doprovod při zásahu policie. // PS: Podle novely Davida Case - Lovec (The Hunter, 1969) ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Typický zástupce sedmdesátkových hororů. Na nějakou brutalitu, lekačky nebo zběsilé akční scény zapomeňte, Dan Curtis hraje všechno na hustou atmosféru zamlžených lesů, v nichž číhá smrtelné a neznámé nebezpečí. Zápletka je sice ohraná jak to jen jde, ale konečná pointa je překvapivě nečitelná a celkové zpracování filmařsky bez problému zvládnuté, takže těch 78 minut by měl v klidu přetrpět i ten nejzarytější odpůrce vlkodlačích filmů. Scream of the Wolf je příjemný horůrek, sice nenadchne svou skromnou výpravou ani hereckými výkony, ale za to pečlivě budované napětí a snahu vyrukovat na diváka s něčím originálním si větší pozornost určitě zaslouží... ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Od Curtise jsem podle názvu čekal nějaký standartní horror o vlkodlakovi, ale to bych soudil knížku podle obálky. O vlkodlakovi to sice je (alespoň teda většina filmu), ale pojetí a vůbec celý příběh jsou přinejmenším nadstandartní. Hlavně bych vyzdivhl způsob zpracování útoků vlkodlaka - nestálo to moc a vypadalo to dost strašidelně. V posledních letech se divákovi od režisérů nedostává hlavně druhé položky, no a když už náhodou na nátlak producenta splní první položku, tak v drtivé většině případů stojí výsledek za hovno. Někdy opravdu čím míň člověk vidí, tím lépe. Ale to jsem trochu odbočil. Jako zápor SCREAM OF THE WOLF bych viděl závěr, ale Curtisovi ho vzhledem k scénáři nevyčítám. Asi o moc líp se to natočit nedalo. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Chchch, hned od začátka jde vidět, že nás tvůrci chtěli spíš rozesmát. Ti vlci maj v ruce snad bejzbolovy pálky, jak se dobývali do toho auta. Pak zazní skvělá funky znělka, skoro jak z Profesionálů, a jedeme dál... Toporny dialogy. Scénář tak hroznej, že to samo o sobě je horor. Útoky z pohledu zvířete, kdy se kamera jenom přibližuje k pomateně se chovající oběti, pak policejní houkačky a nastupuje Peter Graves, kterej je chytrej, jak kdyby chrápal v knihovně. Aspoň že má skvěly auto, nějakou Corvettu nebo co. V podstatě tam celou dobu nic neukážou, jenom křičící a hrůzou zasekany oběti... A pak ta pointa, jak kdyby se někdo vysral u popelnic. Jediny dobry tam byla fakt ta znělka... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama