Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl mladý, naivní a myslel si, že bude pomáhat lidem. A kde lépe uplatňovat tyto ideály, než v pojišťovnictví? Peníze sice ztrátu nejbližšího člověka ani jeho zmrzačení nevykompenzují, ale když už jednoho postihne takové neštěstí, ať jej alespoň netrápí finanční starosti... Ideály jsou ovšem od toho, aby se ztrácely. A Ben Madigan má brzy poznat, že ty jeho nemají v drsném světě byznysu šanci. Pravda, ten přerod od nevinného naivního mladíčka v protřelého podvodníka bude probíhat pomalu a nenápadně, o to však jistěji. Neboť pohybuje-li se člověk v prostředí, kde se mu peníze přímo samy nabízejí, a má-li k tomu tak skvělého učitele jako je nejlepší likvidátor firmy John Kreisky, pak naděje, že si zachová čistý štít, je rovna oné příslovečné nule... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Velice působivý švédsko-australský psychologický film, který sleduje drtivý pád lidských ideálů v porovnání s mocnější realitou. Ben Madigan (Tom Long) je mladý, pohledný a poněkud nespolečenský muž, naplněný touhou být v životě prospěšný. V průběhu tohoto filmu máme příležitost zhlédnout opravdu realisticky vykreslenou psychologickou proměnu, když Ben pomalu odkrývá pravdu. A ta pravda říká, že domnělý prostředek na pomoc lidem je ve skutečnosti jen obří továrna manipulace a zpronevěry peněz, ve které je jen dělníkem. Pomaloučku se zaplétá do intrik svého nadřízeného, ačkoliv sám vůbec nic nezákonného neprovedl, zatím. Chválím hudbu, která k filmu perfektně sedí, herecké výkony i samotné obsazení, režii, díky které vás film opravdu vtáhne do děje i celkově technické zpracování. Zvláštní vzpomenutí si zaslouží reálie prostředí, působící mnohdy nezvykle nepřesvědčivě, což ještě více abstrahuje depresivní atmosféru filmu. Nevím, zda to byl účel, ale rozhodně to na mě velmi zapůsobilo jako celý tento tajemný film. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný film...Zápletka sice není z nejoriginálnějších, ale herci jsou patřičně sympatičtí, režie svižná a stopáž poměrně krátká, takže není čas se nudit. Navíc některé momenty jsou vážně vtipné a vůbec celý film má spád...Osobně se mi nejvíc líbila Claudia Karvan v roli lehce amorální právničky Louise - navíc působila pořádně sexy. ()

Reklama

Reklama