Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každé jiné dítě má i Santiago Munez (Kuno Becker) svůj velký sen. Na rozdíl od většiny ostatních však dostane ojedinělou příležitost si jej splnit - pokud dokáže překonat strach, odcestovat tisíce mil od domova a vyrovnat se nejlepším z nejlepších. Jak se brzy ukáže, Santiaga přijde jeho rozhodnutí hodně draho - jsou ale oběti tak velké, aby zabránily talentovanému a odhodlanému mladému sportovci vstřelit jeho vítězný gól?

Když se Santiago ve svých 10 letech odstěhoval s rodiči do Ameriky, měl s sebou pouze dvě věci: svůj fotbal a potrhaný obrázek Světového poháru. Během dospívání se živil podřadnými pracemi, avšak fotbal zůstal i nadále jeho velkou vášní. Přesvědčit otce, že by se mohl stát mezinárodní sportovní hvězdou, však bylo takřka nemožné: "Na světě existují dva druhy lidí," konstatoval jeho otec. "Lidé, kteří bydlí ve velkých vilách, a lidé jako my, kteří jim sekají trávníky a myjí auta."

Vše se ale změní v okamžiku, kdy se na jednom z místních zápasů ukáže bývalý britský fotbalista a příležitostný lovec talentů Glen Foy (Stephen Dillane) a všimne si mezi amatérskými hráči hbitého, rychlého a odvážného mladého sportovce - přesně takového, jakého by potřeboval slavný anglický tým Newcastle United.

Santiago, který se náhle ocitá v neznámém prostředí, kde je fotbal náboženstvím a stadión St. James' Park svatostánkem, musí nyní dokázat, že má dostatek kuráže na to, aby se stal hráčem jednoho z nejprestižnějších fotbalových klubů na světě. Zablácená hřiště, studený vítr a podpásovky od spoluhráčů jsou jen některými z překážek, které bude muset překonat na své cestě k vítězství v opojném a vzrušujícím světě mezinárodního fotbalu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (373)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Jsem normální holka, tudíž mě fotbal nezajímá a dalo to hodně vysvětlování, než jsem pochopila co to je ofsajd. Přesto dávám plný počet bodů a není to tím, že tv nabídka byla chudá;-). Příběh chudého chlapce, jehož otce bych popadla za uši a šup s ním zpátky do Mexika (wtf leze do usa, když se nechce přizpůsobovat a mluví španělsky?), mě dostal. Santiago má talent a také dar působit na každého sympaticky, takže mu pomáhají splnit si svůj sen. Sice bych dokázala snímek trochu zkrátit, ale jinak nemám výhrad. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První díl zamýšlené trilogie sponzorované asociací FIFA o chlapci z chudinské čtvrti a jeho velkém talentu. A přestože asi právě na zakázku Fify jde o moderní pohádku s morálním ponaučením, tak právě tímto snímkem získává konečně kopaná důstojného "reprezentanta" i na stříbrném plátně, kde citelně v posledních letech pořádný fotbalový film scházel. Velkou výhodou je zapojení skutečného prostředí dnešního velkého fotbalu i současných hvězdných hráčů. Jediným závažnějším problémem zůstává nepochopitelný výběr klubu (nemám New Utd rád), který na druhou stranu vyvažuje "životní role" pro duo Baroš - Šmicer... ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh fotbalisty Santiago Muneze, který se dostane až do klubu New Castle United přes nevoli svého otce s kterým seká trávníky bohatým lidem. Spousty dramatických momentů, zvratů, romantiky a tak.... prostě všechno co k tomu patří. Příběhu snadno uvěříte, fandíte mu a prožíváte to s ním. Jen je škoda, že film neměl zas až takovou reklamu, aby se dostal do šišího publika. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé bych chtěl zmínit, že příběh je naprosto nereálný. Ve skutečném fotbale a fotbalovém zakulisí to takhle nechodí. Ovšem, proč neodhodit předsudky? Fotbal je krásná hra a režisér i tvůrci tohoto filmu to pochopili. Vykreslují až náramně fotbalovou krásu a nezapomenutelné okamžiky. Bohužel poněkud rušivě zde působí různá camea - Beckhame počínaje a Zidanem konče. Ke konci jsem začal fotbalistovi jménem Munez dokonce i fandit. Příběh o Popelce ve fotbalovém prostředí mě pobavil. Ovšem kýčovitý, očekávaný a tisíckrát viděný konec mě celkem rozhodil. Proč? Proč se tvůrci nemohli zaměřit na hráčovu psychiku? Na jeho pocity? Na jeho radost po vstřeleném gólu? Proč se museli za každou cenu snažit diváka dojmout? Nevím, já si myslím, že to mohlo být natočeno i jinak. Méně pohádkověji. Každopádně vidět na plátně VLÁĎU ŠMICERA stojí za to. Jsem rád, že se objevil ve filmu a tím si u mě polepšil i tento snímek:-) Je to nadprůměrný film, který se konečně snaží vykreslovat fotbalové prostředí. Byl bych rád, kdyby se v budoucnu objevil realističtější film z prostředí fotbalu... ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavě natočené sportovní drama, které nenudí. Kdo ale rozumí fotbalu, tak si všimne hned několik nelogických scén. Při zápase proti Liverpoolu mě potěšilo, že zde byl vidět Baroš (dal gól) a hlavně Vladimír Šmicer (podle mě jeden z nejlepších fotbalistů české historie - tzv. štístko Šmíca). 75 %. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Největší logická chyba se týká hlavního hrdiny. V anglické Premier League může nastoupit hráč mimo EU pouze s pracovním povolením. V případě fotbalisty ho dostane pouze ten, který zaznamenal alespoň jeden start za svůj národní tým. (don corleone)
  • Santiaga měl hrát Gael García Bernal, ale dal přednost jinému projektu. (don corleone)
  • Menší chyba, kterou každý fotbalový fanoušek postřehne, je že když Liverpool dali druhý gól, tak rozehrávají balón. Míč vždy vykopává tým, který gól obdržel. (don corleone)

Reklama

Reklama