Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každé jiné dítě má i Santiago Munez (Kuno Becker) svůj velký sen. Na rozdíl od většiny ostatních však dostane ojedinělou příležitost si jej splnit - pokud dokáže překonat strach, odcestovat tisíce mil od domova a vyrovnat se nejlepším z nejlepších. Jak se brzy ukáže, Santiaga přijde jeho rozhodnutí hodně draho - jsou ale oběti tak velké, aby zabránily talentovanému a odhodlanému mladému sportovci vstřelit jeho vítězný gól?

Když se Santiago ve svých 10 letech odstěhoval s rodiči do Ameriky, měl s sebou pouze dvě věci: svůj fotbal a potrhaný obrázek Světového poháru. Během dospívání se živil podřadnými pracemi, avšak fotbal zůstal i nadále jeho velkou vášní. Přesvědčit otce, že by se mohl stát mezinárodní sportovní hvězdou, však bylo takřka nemožné: "Na světě existují dva druhy lidí," konstatoval jeho otec. "Lidé, kteří bydlí ve velkých vilách, a lidé jako my, kteří jim sekají trávníky a myjí auta."

Vše se ale změní v okamžiku, kdy se na jednom z místních zápasů ukáže bývalý britský fotbalista a příležitostný lovec talentů Glen Foy (Stephen Dillane) a všimne si mezi amatérskými hráči hbitého, rychlého a odvážného mladého sportovce - přesně takového, jakého by potřeboval slavný anglický tým Newcastle United.

Santiago, který se náhle ocitá v neznámém prostředí, kde je fotbal náboženstvím a stadión St. James' Park svatostánkem, musí nyní dokázat, že má dostatek kuráže na to, aby se stal hráčem jednoho z nejprestižnějších fotbalových klubů na světě. Zablácená hřiště, studený vítr a podpásovky od spoluhráčů jsou jen některými z překážek, které bude muset překonat na své cestě k vítězství v opojném a vzrušujícím světě mezinárodního fotbalu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (373)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Premiere League si zaplatila pořádně velkou propagandistickou akci a kupodivu to vyšlo, i když jde jen o další příběh o sportovním snu, jakých je mezi staršími i novějšími filmy dost. Naštěstí sladkobolných a patetických okamžiků není tolik, kolik by jich klidně mohlo být, kdyby se věci ujal poněkud neschopnější režisér a herci. Skvěle sestříhané a atmosféry plné scény ze hřiště se střídají s těmi zákulisními, a divák tak dostává solidní šanci vidět všechny stránky toho boje za fotbalový sen jednoho malého kluka. Bohužel už se mu nedostane smutného ponaučení, že takový kousek se povede opravdu málokdy a příčinou nemusí být jen zranění. A i když už pronikáte k tomu vysněnému vrcholu, je kolem vás spousta zrádných pastí a lákadel, což zvládne obstarat playboy Gavin a zákeřňák Sean Pertwee. Cameo roličky skutečných čutálistů na čele s peroxidovým modelem Beckhamem jsou až na tu jeho, která musí fanouška fotbalu opravdu rozesmát, příjemným zpestřením děje, ale největší zásluhy na kvalitách filmu nese ústřední trojice Kuno Becker, Alessandro Nivola (který od paranoidního sociopata ve Woově americkém velekusu Face/Off ušel opravdu kus cesty) a Marcel Iures. Obzvlášť Iuresova postava generálního manažéra a nejvyššího kouče je mi díky LMA Manageru skutečně blízká a ty jeho brýlky jsou zatraceně cool:) Úlohu toho, kdo musí být mladému talentu tím hodným mentorem a zároveň tím, kdo ho svými nároky požene výš, a přitom ještě musí dbát o blaho celého týmu, plní skvěle. Výborná je i hudba, která se celou story vine a výborné jsou i dobře naklepané roštěnky, které se tu a tam vynořují. Jen nějak nevěřím, že to všechno byly Britky:) To už je ale jedno. Možná je to tím, že se "mému" Celtic Football Clubu tak vede a slunce jasně svítí, ale prostě jsem byl uchvácen a pohlcen a to občasné zaškobrtnutí jsem ochoten přejít mávnutím praporku pomezního rozhodčího. Výsledek je 80%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Fotbal nikdy nepatřil k mým oblíbeným sportům. Nyní šílení kolem něj chápu o něco lépe. Je to asi to nejlepší, co jsem z filmu Goal! mohl odnést. Mladý a chudý chlapec umí hrát fotbal. Shodou okolností jej uvidí bývalý fotbalista, který má užitečné kontakty. Mladý a chudý chlapec navzdory nesouhlasu otce poslechne své srdce a odcestuje do Anglie, aby si splnil svůj, ehm, americký sen. Když jeho tvář prvně blíže pozná newcastlské bláto, vše vypadá beznadějně, ale… však víte, jak to v podobných filmech chodí. Režisér Danny Canon, zocelený režií videoklipů a CSI, nám servíruje tu nejpropečenější sportovní historku. Jednu mu upřít nelze - má rád fotbal. Téměř epický fotbalový příběh na pokračování si pohodovým tempem sviští po dobře známých kolejích. Scény z fotbalových zápasů jsou zhruba na stejné úrovni jako před dvaceti lety v Hustonově Vítězství. Herecké výkony rovněž (pro jistotu bych možná měl podotknout, že ve vítězství hrál Sly). 60% Zajímavé komentáře: Gemini, Le_Chuck, PALINO, Indy, wipeout, Jasmín ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fotbal mám opravdu rád a tudíž jsem se na tento film těšil. Zajímalo mě jak se s tím Američani poperou. A povedlo se to celkem dobře. Mexickej kluk z chudý rodiny přišel do Newcastle United, kde se mu ze začátku nedařilo, ale později podržel tým a nakonec nad sebou vyhrál. Hodně prokouklý scénář, ale jako film o fotbale to špatné není. I Beckham se ukázal jako zajímavý rádce do života :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o tom jak se jeden chlapec chce stát fotbalovou hvězdou. Stačí mu štěstí a jeho talent. Při správném složení obou těchto složek je jeho cesta do velkoklubu a přímo ke hvězdám otevřená. Film je velmi příjemný stejně jako hlavní hrdina, který si na nic nehraje a je sám sebou. Až lidský přístup pomáhá tomuto filmu stát se jednou z mála kvalitních podívaných, které se natočili s míčem u nohy. Snad bude druhý díl aspon stejně dobrý. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První díl zamýšlené trilogie sponzorované asociací FIFA o chlapci z chudinské čtvrti a jeho velkém talentu. A přestože asi právě na zakázku Fify jde o moderní pohádku s morálním ponaučením, tak právě tímto snímkem získává konečně kopaná důstojného "reprezentanta" i na stříbrném plátně, kde citelně v posledních letech pořádný fotbalový film scházel. Velkou výhodou je zapojení skutečného prostředí dnešního velkého fotbalu i současných hvězdných hráčů. Jediným závažnějším problémem zůstává nepochopitelný výběr klubu (nemám New Utd rád), který na druhou stranu vyvažuje "životní role" pro duo Baroš - Šmicer... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

tak jako v čínský restauraci (v americe) může obsluhovat jen číňan, tak odjakživa (všude) nejlepší fotbalisti pocházejí z chudých čtvrtí. a skoro všechny, stejně jako Santiaga, je tomu umění naučil bůh. jen zlomek jich dokáže jít za za svým snem a rvát se o svoji šanci. a když ji náhodou dostanou, kolik z nich ji využije, aby se mohlo stát kluky s obrovskými konty? a kolik z nich zůstane i potom obyčejnými kluky a né namyšlenými hvězdami? ne náhodou se hlavní část příběhu odehrává v anglii, kde je fotbal náboženstvím. konečně pořádnej film o fotbalu. režisér D.Cannon odvedl dobrou práci. když přicházejí na řadu zápasy newcastle united, srdce fotbalového fanouška plesá. hudba, kamera, autentické záběry dokáží vykouzlit tu pravou atmosféru. a myslím, že slabší a citlivější povahy uroní i kroupu. teda slzu. už se těším na dvojku! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Spoilery - Fotbalové scény můžou být natočené sebelépe, ale scénář všechno zazdil. Už od chvíle, kdy byla prozrazena bodová ztráta na Ligu mistrů, mi bylo jasné, že můj milovaný Liverpool nakonec ostrouhá. Navíc scény typu "To je můj syn" nebo "Určitě se díval i teď" bych v takhle přepálené podobě nečekal v seriózně se tvářícím pokusu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem rád honil kulatý nesmysl po hrbolatém plácku a s nadějí v očích sledoval, zda z nějakého křoví nevykukuje bystrý agent Realu Madrid. Co se kupodivu nezdařilo mně, tak to zachytila pohádka o Santiagovi a jeho cestě od papírových holenních chráníčů do černobílého dresu Newcastle United. Samozřejmou nezbytností přitom bylo třepání ploutví s Davidem Beckhamem, Zinedinem Zidanem či Raulem Gonzalesem a honění míče společně s Alanem Shearerem, Stevem Gerrardem či skórujícím Milanem Barošem. Poněkud zbytečným se mi sice jeví vysvětlování žhavému kandidátovi na profi smlouvu, že míč je rychlejší než hráč, ale základní pravidlo kolektivních sportů o tom, že jméno na hrudi je důležitější než to na zádech, by bylo vhodné některým přeplaceným primadónám neustále vtloukat do hlavy pneumatickým kladivem. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Američani si "soccer" představujou jak Hurvínek válku. I když vynechám takový drobnosti jako to, že hlavní hrdina stihne za tejden odehrát 2 zápasy za A tým + další 2 zápasy za rezervu a do toho ještě několik návštěv různejch diskoték a nočních klubů, tak je to hodně slabej sportovní film. Stejně je od začátku jasný, jak to všechno dopadne. Jinak mě teda dostala ta putyka kdesi v Los Angeles, kde má každej druhej na sobě dres Newcastle United. No možná až tady někde v ČR vlezu do putyky, kde bude mít půlka osazenstva na sobě dres New York Yankees, tak se smát přestanu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený, slušnej příběh a dobrej herec v hlavní roli, kterej jako fakt umí a neni to jen nějakej srandahráč pro film, ale přece jen se to nevyhlo několika docela těžkejm klišé a to hlavně ke konci, ale s tim se dalo počítat a jinak zápasy vypadaly dobře, i když bych je možná ještě trochu víc zdynamičnil a použil trošku jiný kamery při zápase, ale jinak sem se fakt bavil a co je hlavní, i sem věřil, že by se to při shodě náhod mohlo stát, i když né zas na tak vysoký úrovnií jako je tady Newcastle united. Mimochodem docela potěší i česká stopa ve filmu, když dá Milan Baroš gól a Vladimír Šmicer se tam taky při zápase tu a tam objeví v dresu Liverpoolu. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Velmi naivní americký pohled na poměry v evropském fotbale obalený do řady sportovních klišé. Ono to však z nějakého nepochopitelného důvodu funguje. Fanoušci kulatého nesmyslu jistě dokážou naskočit na vlnu, zavzpomínají na reálné ikony a díky účasti hráčů Liverpoolu uvidí v akci i naše bývalé reprezentanty. Třešničkou na dortu je samozřejmě romantická linie s kouzelnou Annou Friel. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Na poli sportovního filmu vůbec nic nového a s chybami, ale celkem dobře se na to kouká. Jen toho fotbalu tam mělo bejt víc a bez chyb. Výslednýmu dojmu navíc přidává gól Milana Baroše :) ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Až na logické chyby (ktoré krásne zhrnul vo svojom komente don corleone) to bol film, ktorý vzdáva pekným spôsobom hold futbalu, talentu a odhodlaniu ísť za svojím snom. Dejová línia je viacmenej jasná od začiatku až po záverečné titulky, ale spôsob akým sa film dostane z mexického začiatku až po anglický koniec je nenásilný a skromný. Film netlačí zbytočne na pílu citov, čím v celkovom dôsledku pôsobí sympaticky. A keď k tomu pripočítam Beckhama, Hanryho a Raula :) (ktorých prítomnosť pobaví), tak môžem povedať, že to bol príjemný film s vhodnou voľbou hlavného hrdinu. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Film je sice protkán mnoha klišé, která jsou však tak umně aranžovaná, že to vůbec nevadí. Na "Góóól!" se příjemně dívá, stejně tak příjemně uteče a po odchodu z kina má divák pocit, že zas jednou viděl pěkný film, aniž by musel mít nálepku "hollywoodský blockbuster" nebo "evropské umění". ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Príjemný film s úprimnými postavami. Príbeh je síce predvídateľný, ale ako celok to má svoje čaro. Dokonca sa na to dá pozrieť aj viac krát. Tá dejová línia otca a syna je fakt výborná. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Športové drámy ma čím ďalej, tým viac prekvapujú a táto dokázala, že filmy o športe ešte majú čo ukázať. Samozrejme obrovskou výhodou filmu je, že je natočený v najreálnejšom športovom prostredí aj so skutočnými hráčmi. A ženské publikum sa určite potešilo ksichtíku Kuna Beckera, naopak ja z Anny Friel, ktorá bola veľmi príjemným doplnkom filmu. No a podľa tohoto všetkého sa teda ani nečudujem, že sa pripravujú ďalšie dve časti. Len tá spanilosť princeznovského príbehu by mohla byť viac v úzadí. Ale teším sa! 80%. ()

Reklama

Reklama