Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každé jiné dítě má i Santiago Munez (Kuno Becker) svůj velký sen. Na rozdíl od většiny ostatních však dostane ojedinělou příležitost si jej splnit - pokud dokáže překonat strach, odcestovat tisíce mil od domova a vyrovnat se nejlepším z nejlepších. Jak se brzy ukáže, Santiaga přijde jeho rozhodnutí hodně draho - jsou ale oběti tak velké, aby zabránily talentovanému a odhodlanému mladému sportovci vstřelit jeho vítězný gól?

Když se Santiago ve svých 10 letech odstěhoval s rodiči do Ameriky, měl s sebou pouze dvě věci: svůj fotbal a potrhaný obrázek Světového poháru. Během dospívání se živil podřadnými pracemi, avšak fotbal zůstal i nadále jeho velkou vášní. Přesvědčit otce, že by se mohl stát mezinárodní sportovní hvězdou, však bylo takřka nemožné: "Na světě existují dva druhy lidí," konstatoval jeho otec. "Lidé, kteří bydlí ve velkých vilách, a lidé jako my, kteří jim sekají trávníky a myjí auta."

Vše se ale změní v okamžiku, kdy se na jednom z místních zápasů ukáže bývalý britský fotbalista a příležitostný lovec talentů Glen Foy (Stephen Dillane) a všimne si mezi amatérskými hráči hbitého, rychlého a odvážného mladého sportovce - přesně takového, jakého by potřeboval slavný anglický tým Newcastle United.

Santiago, který se náhle ocitá v neznámém prostředí, kde je fotbal náboženstvím a stadión St. James' Park svatostánkem, musí nyní dokázat, že má dostatek kuráže na to, aby se stal hráčem jednoho z nejprestižnějších fotbalových klubů na světě. Zablácená hřiště, studený vítr a podpásovky od spoluhráčů jsou jen některými z překážek, které bude muset překonat na své cestě k vítězství v opojném a vzrušujícím světě mezinárodního fotbalu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (373)

Pc 

všechny recenze uživatele

Velmi krásný snímek, 5* ale protože jsem si všiml že v jednu chvíli to bylo udělaný pomocí počítače chtěl jsem dát 4* ale děj, natočení, herců úspěšnost tsk jsem to změnil na 5*, nevim jak vy ale podle mě tam hrál v jedný scéně David Beckham nebo Becker. ()

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Jestli něco chceš, tak za tím jdi! Tímto heslem se pravděpodobně řídil i Santiago Muńez a to ho dostalo až do Premier League a dál. Jenomže to není jenom o kopání s mičudou, tenhle život má i svoji odvrácenou stranu. Autenticitu filmu doplňuje i to že všechno se natáčelo ve skoutečných reáliích se skutečnými fotbalisty. Takže ve filmu můžeme potkat hvězdy jako Shearer, Zidane, Raúl, Figo nebo Beckham. Kdyby to všechno bylo tak jednoduché. --- 70% ()

Gerrard8 

všechny recenze uživatele

Som veľký fanúšik futbalu tak samozrejme sa mi páčil tento film, lenže tento film sa mi viac než páčil bola to bomba! ()

TomBar 

všechny recenze uživatele

Filmy s podobným zameraním sú dosť na jedno kopyto, no tento mi neprišiel tak trápny. Ide skôr o drámu, prím hrá viac-menej interakcia medzi postavami ako samotné plnenie sna. V kategórii športových filmov nadpriemer. ()

Brasi 

všechny recenze uživatele

Film, jehož první polovinu do detailu odhadne moje dvanáctiletá sestřenice dvě minuty po začátku a tu druhou slepíme dohromady dvě minuty potom, co se do ní přehoupne, si víc jak 2* nezaslouží. A vzhledem k tomu, že mě fotbal více-méně míjí nad jednu nepůjdu. ()

Wawer 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od drobných, pro mě zásadních nyancí (co by dělal tak velkej fanklub Newcastelu v LA, jak mohl přestoupit do týmu hráč pět kol před koncem ligy, jak by mohl bojovat Newcastel o účast v Champions Legue, atd.) a toho, že na závěr dostane po čuni můj oblíbený Liverpool, zbývá tu klasický stereotipní "From zero to hero" sportovní film, který nabízí vše, co se od něj očekává: klaďase, hajzly, moudré šéfy, ztrátu nadějí, ztrátu ideálů, nalezení ztracenéhých nadějí/ideálů, lásku a závěrečný happy end. V zásadě nelze být nespokojen, ale není tu ani nic k vyzvyhnutí ()

derek007 

všechny recenze uživatele

Možná bych dal i pět hvězdiček, ale jako naprostý fotbalový nadšenec jsem nemohl nepoznat, že hlavní hrdina postrádal malinko kopací techniku, což mě trochu odrazovalo od absolutního "vtáhnutí" do děje. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

V rámci filmů s fotbalovou tematikou určitě patří mezi lepší díla, nicméně i tak je zde velké množství naivity a několik vyložených hloupostí. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Jeden z úžasných sportovních filmů, tentokrát o fotbalu. Jasně, je to variace na splnění amerického snu (jak chudý mexický synek ke štěstí přišel), ale musím tomu přiznat pár plusů, které mě nutí dát plný počet bodů: 1.) Kuno Becker je výborný, 2.) skvělé záběry na fotbalové zápasy, 3.) skvělé záběry na Newcastle (tedy vlastně super kamera :-)), 4.) hudba. Asi tak. ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Brát pouze jako "jak nadaný a talentovaný hoch ke štěstí přišel". Kdo očekává seriózní podívanou, bude zklamán. Nic víc, nic míň. ()

alambert 

všechny recenze uživatele

No, ze začátku jsem měl chuť okamžitě vypnout TV a jen jsem přemejšlel, jestli jsou všichni mexikáni takový nevychovaný křupani, nebo je to jen případ tohodle tatíka. Po přestěhování děje do Anglie se to podstatně vylepšilo. Stejně to ale bohužel nepřestal být pořádný kýč. Nejsem zrovna fotbalový znalec, ale přišlo mi to silně nereálné. Ještě tak kdyby rozprášil třeba to béčko New Castelu. Ale když došlo na Premire League...strašná pohádka. Ta prvoplánová moralistická okénka mě taky neokouzlila. Spíš, mi to přišlo jako reklama na Premiere League, nebo spíš takové PR. Něco jako odsouzení prasáren, které hráči provádí (chlast, štětky, přestupky..). ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Ako obrovský futbalový fanúšik nemôžem dať menej ako fullku... V Santiagovej koži chce byť každý chlapec, ktorý kedy kopol do lopty !!! A finálna emócia pri zistení otcovho záujmu bola nad mieru dojímavá ! Beckham, Zizu a Raul už len čerešnička na torte !!! 5***** 89,918% ()

TylerGage 

všechny recenze uživatele

Tento film ukázal,že sny se mohou plnit. Santiago to měl v Newcastlu těžké,ale dokázal se stím vypořádat i přes své problémi s dýcháním.Film byl velmi dobře natočen a upoutal me k židly.Nádherný děj ()

Mr.FreeZer 

všechny recenze uživatele

Gól. Tradiční americký snímek o snu chlapce, který chce něčeho dosáhnout. Zde se jednalo o to stát se fotbalovou hvězdou a musím říct, že jsem si hezky zpříjemnil večer. ()

Reklama

Reklama