Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každé jiné dítě má i Santiago Munez (Kuno Becker) svůj velký sen. Na rozdíl od většiny ostatních však dostane ojedinělou příležitost si jej splnit - pokud dokáže překonat strach, odcestovat tisíce mil od domova a vyrovnat se nejlepším z nejlepších. Jak se brzy ukáže, Santiaga přijde jeho rozhodnutí hodně draho - jsou ale oběti tak velké, aby zabránily talentovanému a odhodlanému mladému sportovci vstřelit jeho vítězný gól?

Když se Santiago ve svých 10 letech odstěhoval s rodiči do Ameriky, měl s sebou pouze dvě věci: svůj fotbal a potrhaný obrázek Světového poháru. Během dospívání se živil podřadnými pracemi, avšak fotbal zůstal i nadále jeho velkou vášní. Přesvědčit otce, že by se mohl stát mezinárodní sportovní hvězdou, však bylo takřka nemožné: "Na světě existují dva druhy lidí," konstatoval jeho otec. "Lidé, kteří bydlí ve velkých vilách, a lidé jako my, kteří jim sekají trávníky a myjí auta."

Vše se ale změní v okamžiku, kdy se na jednom z místních zápasů ukáže bývalý britský fotbalista a příležitostný lovec talentů Glen Foy (Stephen Dillane) a všimne si mezi amatérskými hráči hbitého, rychlého a odvážného mladého sportovce - přesně takového, jakého by potřeboval slavný anglický tým Newcastle United.

Santiago, který se náhle ocitá v neznámém prostředí, kde je fotbal náboženstvím a stadión St. James' Park svatostánkem, musí nyní dokázat, že má dostatek kuráže na to, aby se stal hráčem jednoho z nejprestižnějších fotbalových klubů na světě. Zablácená hřiště, studený vítr a podpásovky od spoluhráčů jsou jen některými z překážek, které bude muset překonat na své cestě k vítězství v opojném a vzrušujícím světě mezinárodního fotbalu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (373)

marcek 

všechny recenze uživatele

Paráda. Nejlepší film o fobale vůbec. "Jste vážně Gavin Harris?" ----- "Ano, to jsem" ----- "Jsi sračka" :) ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Povedený film o mexickém, výjimečně nadaném chlapci, který si chtěl splnit sen a být slavným a schopným fotbalistou. 80% jinak občas docela doják.. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Fanoušek fotbalu jako já, si přijde na své, v tomto snímku o chudém chlapci z Mexika, který se díky talentu dostane až do věhlasného Newcastelu.Film si na nic nehraje a ač je příběh předem jasný, je to pohodové zpracování, kterému odpustím i technické fotbalové chyby a nesmysly. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Toto je moje srdeční záležitost! Po shlédnutí mám vždycky chuť jít na hřiště a zahrát si můj milovaný fotbal. Velmi strhující děj, který mě pohltil. Film je celkově natočený dobře. Nemám k tomu větší výhrady. Příjemný to čas u sledování. 80% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fotbal mam aj ja rad, ale iba pasivne, na aktivny nemam /aktivne mi staci turistika, cykklistika, beh .../, no ale toto ma nebavilo a asi aj preto ma to nebavilo, lebo film v kinach komplet zhorel. Sportova t ematika je fajn, ale nuda zase dostala dostatok priestoru a nie je tu ani jeden strhujucejsi moment : 10 % ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tím, že se mi forbal dostal do života díky mému příteli, tak jsem byla donucená se na tenhle film podívat. Nakonec to nebylo zas tak strašné jak jsem očekávala. Typický americký film o americkém snu. Oddechovka, která ničím nepřekvapí, je to docela předvídatelné a občas hloupočké, ale na nudné odpoledne, když nechcete moc přemýšlet to vystačí. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Tedy, chtěl bych dostat tolik šancí splnit si svůj sen jako zdejší hlavní hrdina. Film je sice jedno klišé vedle druhého, ale ve finále to funguje jak má, takže je to vlastně úplně jedno. Malý chlapec sní svůj sen, od kterého je odrazován, nedaří se mu a nedaří, ale vždy se za něj někdo postaví a nakonec nejen, že se z něj stane hvězda, najde lásku, ale ještě i z těch zlobivých se stanou hodní. Příběhově nic oslnivého, navíc nejsem ani fanoušek fotbalu, ale stejně mě to nakonec chytlo za mé chladné srdce :D ()

Tomik12345 

všechny recenze uživatele

Asi by mě to tak nechytlo za srdce, kdybych nehrál fotbal a nedokázal si představit, co hlavní hrdina prožívá...Celý film jsem seděl s rukama v pěst a držel jsem mu palce, ať to dopadne...a když vás dokáže takhle film chytit, tak je to správně ne?! Navíc se příběh odehrává v nejlepší fotbalové lize na světě, další více než dobrý důvod proč dát 4*. Všichni fotbaloví fanoušci by tohle měli vidět...povinně! :-) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Atraktivní prostředí anglického fotbalu, dobrý soundtrack, sympatický hlavní hrdina, svižný střih, ale pořád ještě je to klišovitá, šablonovitá a předvídatelná sportovní báchorka, kterých by se mohly natočit stovky o různých sportovcích s identickým dějem. 55% ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Fotbalu fandim stejne jak jinemu sportu, kdyz tam hrajou "nasi" ale byl jsem prijemne prekvapen timto snimkem. Napinavy, zajimavy, pritazlivy a hlavne divatelny. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Až moc věcí mě na celém příběhu nesedělo. Rádoby si hrající snímek na megapříběh, který chce zažít snad každý kluk co hraje fotbal. Moc reálně to taky nevypadalo. A co se týče fotbalových hvězd, tak ty byly jen levnou kulisou, nemohli tomu dodat větší hodnotu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda příběhy o cestách za velkými sny, ať vyhlížejí reálně nebo nereálně … pokud mě svým zpracováním dostanou, jsem ochotná na ně přísahat. Vyprávění o tom, kterak chudý, ale talentovaný Mexičan ke štěstí přišel, mě nepřesvědčilo - i když mu nelze upřít snahu a přítomnost několika fotbalových hvězd. Atmosféra zápasů i tréninků je víc než dobrá, hlavní hrdina se projevuje jako sympaťák - ale to je zhruba všechno. Vůbec nevadí, že příběh je zoufale naivní a přímo výstavně černobílý - bez jediné šedivé skvrnky … ale nepůsobí dost uceleně a opravdově: Jakoby z něj byla cítit faleš - a kalkul. Přesto byl pro mě čas strávený ve společnosti Santiaga vcelku příjemný - tak akorát na 3* ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

už jenom proto, že o fotbale je málo filmů. A když už jsou, tak jejich kvalita neni uplně nejskvělejší. Proto má Santiago jasnejch pět hvězd ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem opravdu zapáleným fanouškem nejoblíbenějšího kolektivního sportu na zemi, tak nemůžu Góóól hodnotit jinak záporně, ale když se oprostím od předsudků tak před sebou vidím pouhou klasicky nalinkovanou pohádku bez většího překvapení. Když si uvědomíte životní pouť Santiaga Muneze v cestě za svým vysněným povoláním, tak si nejde nepřestat ťukat na čelo, to prostě v dnešním reálném fotbale není naprosto možné. Santiagovi se stanou snad všechny možné trampoty, které mohou člověka napadnou a on z toho samozřejmě vybruslí i z těch situací, kdy to snad ani není možné. Prostě zidealizované prostředí fotbalu a myšlenka toho, že každý kdo má talent se dokáže prosadit. Prostě nejkrásnější pohádka o fotbalu, kterou jsem kdy viděl. Lehce jsem film nadhodnotil, jelikož co se týče filmových kvalit, tak by film nijak nevyčníval z průměru. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Dobrý športový film. Futbalové scény sú mimoriadne dobre spracované a vyzerajú realisticky. 7/10 ()

emo 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá oddychovka, pri ktorej som sa pobavil, zrelaxoval... Je to síce rozprávka pre dospelých, ale pekná.... ()

Reklama

Reklama