Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každé jiné dítě má i Santiago Munez (Kuno Becker) svůj velký sen. Na rozdíl od většiny ostatních však dostane ojedinělou příležitost si jej splnit - pokud dokáže překonat strach, odcestovat tisíce mil od domova a vyrovnat se nejlepším z nejlepších. Jak se brzy ukáže, Santiaga přijde jeho rozhodnutí hodně draho - jsou ale oběti tak velké, aby zabránily talentovanému a odhodlanému mladému sportovci vstřelit jeho vítězný gól?

Když se Santiago ve svých 10 letech odstěhoval s rodiči do Ameriky, měl s sebou pouze dvě věci: svůj fotbal a potrhaný obrázek Světového poháru. Během dospívání se živil podřadnými pracemi, avšak fotbal zůstal i nadále jeho velkou vášní. Přesvědčit otce, že by se mohl stát mezinárodní sportovní hvězdou, však bylo takřka nemožné: "Na světě existují dva druhy lidí," konstatoval jeho otec. "Lidé, kteří bydlí ve velkých vilách, a lidé jako my, kteří jim sekají trávníky a myjí auta."

Vše se ale změní v okamžiku, kdy se na jednom z místních zápasů ukáže bývalý britský fotbalista a příležitostný lovec talentů Glen Foy (Stephen Dillane) a všimne si mezi amatérskými hráči hbitého, rychlého a odvážného mladého sportovce - přesně takového, jakého by potřeboval slavný anglický tým Newcastle United.

Santiago, který se náhle ocitá v neznámém prostředí, kde je fotbal náboženstvím a stadión St. James' Park svatostánkem, musí nyní dokázat, že má dostatek kuráže na to, aby se stal hráčem jednoho z nejprestižnějších fotbalových klubů na světě. Zablácená hřiště, studený vítr a podpásovky od spoluhráčů jsou jen některými z překážek, které bude muset překonat na své cestě k vítězství v opojném a vzrušujícím světě mezinárodního fotbalu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (373)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Jsem normální holka, tudíž mě fotbal nezajímá a dalo to hodně vysvětlování, než jsem pochopila co to je ofsajd. Přesto dávám plný počet bodů a není to tím, že tv nabídka byla chudá;-). Příběh chudého chlapce, jehož otce bych popadla za uši a šup s ním zpátky do Mexika (wtf leze do usa, když se nechce přizpůsobovat a mluví španělsky?), mě dostal. Santiago má talent a také dar působit na každého sympaticky, takže mu pomáhají splnit si svůj sen. Sice bych dokázala snímek trochu zkrátit, ale jinak nemám výhrad. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že film je po celou hrací dobu i s nastavením plný všemožných klišé a rovněž moralizuje na několika frontách, ale je to přeci o FOTBALE!!! O té nádherné hře, která taky vždycky nemá dokonalý scénář, ale všichni víme, že o ten u něj nikdy nešlo. I sebestupidnější scénář mu vždycky odpustím, když uvidím, byť jen jeden zářivý moment (gól, parádní akci nebo povedenou Zidanovku). A tak je to i s filmem. Zbytečně klišovité moralizující poselství tak dokáže napravit pár záběrů na usměvavou tvář Santiaga Muneze, když může v klidu vyběhnout na hřiště a skórovat. Pohádková cesta mexického hocha k fotbalovému štěstí se tak pro mnoho kluků (a možná i holek) stává živým snem, který si vždycky chtěli prožít. Proto tak fandíme Santiagovi, protože bychom tam nejradši viděli sebe. Nemůže být nic krásnějšího než když vám film splní vaše sny, tak jak se to podařilo Góóólu! Umocnění zážitku z filmu bylo rovněž umožněno díky skvěle vystihnuté atmosféře anglické ligy (IMHO nejlepší liga na světě), cameem několika živoucích legend fotbalu a vůbec fotbalového života obyčejných Britů, kde i babička jdoucí z nákupu spolehlivě pozná nového hráče z Newcastle United. Pár logických nesrovnalostí, co se týče samotné hry a plnou bránu klišé přece filmu dokážeme odpustit, poněvadž, když ho miluješ (FOTBAL), tak přece není co řešit... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

tak jako v čínský restauraci (v americe) může obsluhovat jen číňan, tak odjakživa (všude) nejlepší fotbalisti pocházejí z chudých čtvrtí. a skoro všechny, stejně jako Santiaga, je tomu umění naučil bůh. jen zlomek jich dokáže jít za za svým snem a rvát se o svoji šanci. a když ji náhodou dostanou, kolik z nich ji využije, aby se mohlo stát kluky s obrovskými konty? a kolik z nich zůstane i potom obyčejnými kluky a né namyšlenými hvězdami? ne náhodou se hlavní část příběhu odehrává v anglii, kde je fotbal náboženstvím. konečně pořádnej film o fotbalu. režisér D.Cannon odvedl dobrou práci. když přicházejí na řadu zápasy newcastle united, srdce fotbalového fanouška plesá. hudba, kamera, autentické záběry dokáží vykouzlit tu pravou atmosféru. a myslím, že slabší a citlivější povahy uroní i kroupu. teda slzu. už se těším na dvojku! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Jedna veľká moralitka s rozprávkovým príbehom, rozprávkovými postavičkami (múdry starec, namyslený playboy, chápavá babička, závistlivý hrubián, neverici otec adt.) a roprávkovým záverom, zabalená do zeleného sveta s dvoma bránami a mičudou uprostred. Vyčítať nejakú priehľadnosť či kliše pri americkom filme so športového prostredia, ktorý je o sne? Prosím Vás:) Film dokonale kopíroval moje očakávania a až prekvapivo dobre som sa bavil. Keby tých náhod nebolo až tak rozprávkovo veľa, asi by som neváhal s plným hodnotením. Už len za to, ako som Santiagovi fandil. Veľmi príjemný film. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o tom jak se jeden chlapec chce stát fotbalovou hvězdou. Stačí mu štěstí a jeho talent. Při správném složení obou těchto složek je jeho cesta do velkoklubu a přímo ke hvězdám otevřená. Film je velmi příjemný stejně jako hlavní hrdina, který si na nic nehraje a je sám sebou. Až lidský přístup pomáhá tomuto filmu stát se jednou z mála kvalitních podívaných, které se natočili s míčem u nohy. Snad bude druhý díl aspon stejně dobrý. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • V malé roli hospodského fanouška se objevil Brian Johnson, zpěvák skupiny AC/DC, o kterém je známo, že je fandou týmu Newcastlu United. (infected)
  • Největší logická chyba se týká hlavního hrdiny. V anglické Premier League může nastoupit hráč mimo EU pouze s pracovním povolením. V případě fotbalisty ho dostane pouze ten, který zaznamenal alespoň jeden start za svůj národní tým. (don corleone)

Reklama

Reklama