Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na-young pracuje na poštovním úřadě a začíná být unavená z hádek své neústupné matky a otce, kterému se stala osudnou jeho někdy až nepřiměřená ochota vůči druhým. Jedinou věcí, na kterou se Na-young těší, je její plánovaný výlet na Nový Zéland. Jednoho dne však její otec beze stopy zmizí. Matka o něj neprojevuje žádný zájem, proto se Na-young vzdá svého cestovatelského snu a vyráží otce hledat. Když ale přijede do rodného města svých rodičů, potká někoho nečekaného - svou matku zamlada, která se snaží dobýt srdce místního pošťáka. (profhubert)

(více)

Recenze (10)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ach jo, ťažko sa píše komentár, keď niekto, kto s kórejskými filmami žije a dýcha rovnako ako vy, už pred vami tak výstižne napísal to, čo sa aj vám derie z mysle :-) Snáď pripojím to, že už úvodné venovanie "Mame" jasne definuje to, k čomu sa film upína. "Mama", ako jeden zo základných stavebných kameňov rodiny. "Rodina", základný stavebný kameň ľudského spolunažívania. A o rodine jeden krásny, na city a neopísateľne krehkú poetiku bohatý film, ktorý pohľadí pri srdci. Takých pohladení nebýva veľa, preto by bolo hriechom ho prepásť. ()

May 

všechny recenze uživatele

Za uplny vrchol poetiky v romantickych filmech povazuju, a myslim, ze jeste minimalne dlouho povazovat budu, Harmonium in My Memory. Film, ktery me pokazde, kdyz ho vidim, spolehlive citove odboura a nas nefilmovy okolni svet se razem zda jeste daleko zasedlejsi a nesnesitelnejsi nez normalne. A prave tohle kouzlo se do My Little Mermaid podarilo vecpat taky. Vzhledem k predchozim reziserovym, dos artove zamerenym filmum, mi neni jasne, jak to dokazal, ale atmosfera, kterou stvoril, je nepopsatelna a hodna toho nejvetsiho uznani. Obsahuje vsechno to krasne, co si jen je clovek schopny navymyslet a dal o tom jen snit. Atmosfera, ktera cloveka nuti s filmem dychat. Kdyby bylo v pribehu ohleduplneji zakomponovano fantasy, ktere se celym filmem prolina, byla by to jedna z nejkrasnejsich veci, co jsem videla. Takhle je to jen jedna z nejkrasnejsich vzpominek na prostredni polovinu, kterou zabil zacatek i konec. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Citlivý a velmi poetický příběh, odehrávající se ve dvou časových rovinách. Pohybuje se na hranici fikce a reality, místy trochu matoucí. Mladá úřednice Na-young, toužící po cestě na Nový Zéland, se v něm vydává na ostrov, aby pomohla svérázné matce najít svého otce, přičemž v retrospektivě sleduje jejich neodolatelně krásné sbližování v dobách, kdy byl on šarmantním pošťákem a ona umouněnou a paličatou vesničankou. Tato romantická linie je na filmu to nejkrásnější, spolu s hezkou hudbou a magickými podvodními záběry na potápějící se "mořské víly", jež dotvářejí velice příjemnou a zasněnou náladu filmu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerná romantická dráma. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, ktorá so svojim životom nie je moc spokojná, má obyčajnú prácu, matka je až príliš svojrázna, kvôli čomu sú jej hádky s otcom bežnou záležitosťou a ani s priateľom jej to moc nefunguje. Keď sa jej otec stratí, rozhodne sa ho vydať hľadať do rodiska svojich rodičov, ale tu sa prekvapivo stretáva so svojou matkou z čias, keď bola ešte mladá a láska s jej budúcim otcom, mladým poštárom ešte len začínala. Spracovanie nie je zlé, ale ani si ma až tak moc nezískalo. Tento prvok s prenesením v čase mám v juhokórejskej tvorbe veľmi rád, ale tu je prakticky úplne zbytočný. Hlavná hrdinka svoju minulosť nijak neovplyvňuje a ani vzťahu budúcich rodičov sa nesnaží v ničom pomôcť, takže až na pár celkom milých detailov to pre film nemá žiadny väčší význam. Hlavná pozornosť je venovaná mladej dvojici, ktorá sa v dedinskom prostredí postupne zbližuje, síce mi tu chýbajú nejaké výnimočnejšie situácie, ale z celého filmu to pôsobí najlepšie, keďže línia v súčasnosti, ktorá sa venuje hlavne postave matky ma až tak moc nezaujala. Takže celkovo to po celý čas pôsobí čiastočne nadpriemerným dojmom, ani na okamih som sa nenudil, ale nie som ani moc spokojný, keďže ani žánre nepôsobia až tak kvalitne. Romantika mala mať viac priestoru, pretože takto pôsobí skôr len tak vlažne, dráma je zase len priemerná a poteší ešte štipka poetiky. Herecké obsadenie je na tom dobre, Jeon Do-Youn tentoraz v dvojúlohe, pričom jej sadli obe postavy, poteší Park Hae-Il a vždy rád vidím aj Ko Du-Shim v úlohe matky zo súčasnosti. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, tento pomaly plynúci štýl využívajúci dedinské prostredie mi vyhovuje. Škoda toho priemerného scenára, ktorý mal omnoho väčší potenciál, ale inak je to dobre natočené a aj zahrané a určite neľutujem, že som si to pozrel, príjemný film na jedno pozretie. 63% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, kdy vás něco minulo, možná se vám i trochu nelíbilo, ale tři hvězdičky tomu dát nechcete? Tak přesně tohle jsem cítil u My Mother the Mermaid. Zajímavý příběh. Jiné, než jsem čekal. Nicméně nevadí, že mě na to May přesvědčila :). ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Na-young je svědkyní věčných hádek a neporozumění svých rodičů, kteří sami se stávají troskami. Když se však Na-young náhodou podaří vrátit se v čase do doby mládí svých rodičů, stává se přítelkyní své mámy a pozorovatelkou jejího zamilování a sbližování se s otcem. Najednou se jí vše jeví v jiném světle. Cestování v čase je očividně oblíbený námět východoasijských filmů, ale já ho mám ráda, takže mi to vůbec nevadí. Stále má pro mě své kouzlo a vždy potěší. Obzvláště v tak zvláštním filmu jako je My Mother the Mermaid. Po naprosto střízlivém začátku, kde je s realismem vykreslen neútěšný obraz rozpadající se rodiny, přijde na řadu dlouhá milá část z minulosti, kterou vyplňuje vesnický život uprostřed krásné přírody, roztomile plaché sbližování vesnické nevzdělané dívky s mladým pošťákem, nevinné hádky mezi sourozenci a ostatní věci, které vyvolají úsměv a pohodu, i když ke konci to opět zvážní. Není to film, který by nějak výrazněji vyčníval, ale i přesto je vydařený. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Docela nevyužitý potenciál. Zajímavá cesta do minulosti, kdy dcera vidí, jak se seznámili její rodiče. Představitelka její matky za mlada mi byla nesympatická. Opět krásný ostrov Jeju. ()

paolito 

všechny recenze uživatele

Film který pohladí na duši a vyvolá na tváři milý úsměv. Opravdu, část vzpomínek na sbližování rodičů Na-young je prodchnuta nádhernou atmosférou, voní létem a zanechá ve vás milou vzpomínku na toto dílko. Bohužel druhá linie filmu, současnost, mi do celku moc nesedla. Škoda. Ale jinak? ALRIGHT! :) ()

Reklama

Reklama