Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O tom, jak to chodí v australském podsvětí, vypráví tato skvělá akční komedie. Devatenáctiletý mladík Jimmy, dítě ulice, aspirující na post mladého chuligána, ztratí deset tisíc gangsterských dolarů a musí proto udělat svou první banku, aby splatil dluh. Jimmy pracuje ve striptýzovém klubu, kde také dostane svou první velkou šanci vstoupit do světa zločinu a kde potkává Alex, dívku svých snů. Místní drogový dealer Pando poveří Jimmyho, aby dělal kurýra špinavých peněz. Vypadá to jako úplně jednoduchý úkol. Bohužel všechno jde špatně a smolnou hříčkou osudu mu peníze ukradnou... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (42)

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jeste nez se z Ledgera stala hollywoodska hvezda stacil natocit v rodne Australii tuto prumernou podivanou, ktera zcela jasne vykrada Sbal prachy a vypadni. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Možná je to vykrádačka filmů Guye Ritchieho, ale povedená. Australský filmy v sobě maj takovou zvláštní atmosféru. Herci jsou neokoukaný a většina z nich vypadá tak nějak civilně. Takový xichty člověk potká i v zaplivaný putyce někde na Žižkově. Ono by to asi vypadalo moc uměle, kdyby tam hrál třeba Nicolas Cage. Tady se vymyká akorát Heath Ledger, kterej mi byl navíc od první chvíle nesympatickej a přál jsem mu, aby mu záporáci nakopali prdel. Ale jak už jsem napsal, tak mně přiapdá, že Australani se s tim prostě moc neserou. Třeba týpek autem srazí fakana, jde omrknout škody, vidí, že má rozbitý světlo a řekne akorát "Shit." a sedne do káry a jede dál, jakoby se nic nestalo. No nějaký pasáže se tam sice moc nehodily, ale celkově je to zajímavej film, kterej stojí za vidění. Už jen kvůli tomu, že Heath Ledger za svuj krátkej život podle mě nic lepšího nenatočil. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Inspirace tvorbou Guye Ritchieho a jmenovitě jeho slavným kouskem Sbal prachy a vypadni je zcela zřejmá. Je to snímek, který těží z popularity kriminálních filmů, kterou přinesl Tarantino a Ritchie. Patří spíš k průměru, za zmínku stojí výkon Heatha Ledgera, který už tehdy dokazoval, že má talent a našlápnuto k velké kariéře. Celkový dojem: 55 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Není lepší nápad, než jít s obálkou plnou peněz okukovat na pláž zadek Rose Byrne. Navíc se naháněč do erotického klubu a příležitostný poslíček Jimmy krapet spletl. Mladí pouliční chmatáci si tak přišli na 10 tisíc dolarů, které Jimmy potřebuje nějak splašit – ideálně (nevydařenou) loupeží. Prachy totiž patřily místnímu gangsterovi, jehož pohůnkovi (šachistovi i scrabblistovi) navíc Jimmy nevrátí luxusní fáro. Ano, Guy Ritchie nebo Pulp Fiction jsou cítit, přesto na to šli u protinožců po svém a od podlahy. Two Hands se v Austrálii staly hitem roku, pobavily diváky i oslovily kritiky, lákají na solidní drive i zajímavý kolorit postav. I když většina z nich kladných rozhodně není, jde spíš o ťulpase na scestí, kteří se snaží chytit svoji příležitost, která se už nemusí opakovat. Výsledek je milý i vtipný, svižně ubíhá a především byl průlomovou rolí pro talentovaného Heathe Ledgera, který dostal příležitost prokázat svou všestrannost a zasloužil si vstupenku do Hollywoodu, kde se vyhýbal škatulce krasavce a postupně si vybíral zatraceně zajímavé role. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Docela nenápadný starší film se zesnulým Heathem Ledgerem. Tehdy většina filmů byla poblázněna stylem Quentina Tarantina a ani tento není výjimkou. Ledger hraje kurýra, který má doručit prachy. Najal si ho mocný drogový magnát, který zrovna v lásce nemá smlouvání. Prachy jsou fuč a šéf je chce pochopitelně zpátky. Film sice neoslní žádným velkým rozpočtem, ale je velmi dobře a chytlavě natočen. Nuda u něj nehrozí. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Milujem gangsterky , ale na ten jeho nesympatický chsicht sa nedalo pozerať rovnako , ako aj na tie jej peroxidové vlasy vo veľmi vkusnom súlade s jej čiernym obočím a dokopy to dotváral ten buzerant v adidaskách ! Píšem o rušivých elementoch . ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Temná a depresivní kriminálka, která má i prvky mysteriózního hororu a oplývá kurevsky brutálním černým humorem. Jeden z nejzajímavějších filmů který jsem v životě viděl. Ledger naprosto famózní a jasně dokazující, proč na sklonku svého života patřil k světové herecké špičce. Originální scénář a hustá atmosféra která vás opravdu notně podrtí.Nechápu tak malý hodnocení a vůbec fakt, že film zapadl v propadlišti dějin. Geniální underground. 100%. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem to vcelku nepobíral, ale nakonec se z toho vyklubala slušně černá komedie (viz. vykrádání banky)... Jedná se o dost nenáročnou zábavu, která se dá slupnout celkem bez přemýšlení, ovšem propojení všech hlavních postav a událostí je moc fajn... ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo opravdu slabé. Heath mě prostě nijak neoslnil. Ten příběh byl tak trochu sračka a kopie. Celé provedení utahané a hudba dost špatná. 2 hvězdy za dvě hvězda! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jing a Jang - Něco, co je dobré, má v sobě kousek zla a něco, co je zlé, obsahuje i kousek dobra.......... Příběh je vyprávěný vyslancem z Pekla a je to příběh plný ironie. V hlavní roli 10 000 dolarů. Dolary nejsou doručeny, tam, kam by měli být. Na světě neni nic, co by nemohli změnit dvě vobyčejný ruce. Nakonec každý získal to, co si zasloužil. Ve filmu hraje Heath Ledger. Povedený soundtrack, kde, mimo jiné zazní Kare, kare od Crowded House http://www.youtube.com/watch?v=31xuBXZRZow nebo dva songy od Powderfinger a to These days a Belter. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Inšpirácia G. Ritchiem je viac než evidentná, napriek tomu pozerateľné dielko, ktoré ruší snáď len celkom zbytočný mŕtvy brat. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Heath Ledger pobíhá ve slipech na pláži... protože mu haranti ukradli prachy, který dlužil nějakýmu druhořadýmu gangsterovi... jednoho z těch capartů porazí auto, který řídí jeden z těch druhořadých gangsterů.... hmm, usnul jsem u toho, jak to bylo záživný... stačí? ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je jednoducho strhujúci, ktorý je svižný a vzrušujúci.To, čo ste tu dostali, je do značnej miery mestský gangsterský film so špinavou kulisou a násilím. 6/10 ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Austrálske filmy sú vždy niečo extra, už som si celkom zvykol automaticky očakávať, že pri nich zažijem niečo zvlášť atmosférické až bizarné a táto špecialitka o gangstroch v teplákoch rozhodne nie je výnimkou. ()

Warsheek 

všechny recenze uživatele

Tuhle australskou gangsterku jsem si původně pustil hlavně kvůli Heathu Ledgerovi. Po jeho výkonu v Temném rytíři jsem chtěl vidět i jeho starší filmy. Začínám tedy u Two Hands. Po chvilce sledování mi připadá film příjemně uhlazený a mírně na mě "dýchá" atmosféra tamních ulic. To úplně stačí na upoutání mojí pozornosti, takže můžu v klidu vychutnávat příběh. Zjišťuji, že Ledger není to co táhne film, i když jsem v to trošičku doufal ( roli Jimmyho by stejně dobře zahrála spousta jiných herců, čímž nechci říct, že hlavní role byla zahrána špatně ). Děj postupuje dál, všechno je stále poutavě svižné, prolínání osudů postav je nematoucí a přehledné. U několika scén se směji, ale co mě totálně odbourává je moment, kdy Wozza v bance vystřihne držkopád, který by byl pro Zdeňka Srstku v jeho nejlepšich kaskadérských letech slušnou vizitkou. Hodně mě těší přítomnost postavy, kterou si může každý vyložit po svém a každý bude mít pravdu. Tahle gangsterka by se podle mě obešela bez lovestory, která tam je trochu navíc. I když o krásnou Rose Byrne bych ve filmu přišel nerad. Suma sumárum, příjemná hodina a půl u lehce stravitelného snímku, který rozhodně neurazí. ()

Reklama

Reklama