Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivý strýček (Brian Cox) a hromada dluhů donutí roztomilého smolaře Steva Barkera (Johnny Knoxville) uchýlil se k plánu tak šílenému a zavrženíhodnému, že by dokonce mohl fungovat. Bude předstírat mentální retardaci, pronikne na nadcházející Speciální olympiádu a domů přiveze zlato! Jenomže soupeři celý podfuk prokoukli. Steve díky nim procitá a uvědomuje si, že chce zdolat mnohem větší výzvu: stát se lepším člověkem. U filmu Bláznivá olympiáda, natočeného v produkci neohrožených bratrů Farrellyů (Něco na té Mary je, Těžce zamilován) se budete neskutečně bavit od začátku až po závěrečné titulky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (216)

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Relatívne slušná komédia, ktorú však pochováva úplná predvídateľnosť deja. Na jedno pozretie v poriadku, viackrát ale už nie. Body tomuto filmu rozhodne zvyšuje samotná myšlienka dostať na plátno aj čosi zo života mentálne postihnutých a tiež sympatická Katherine Heigl v úlohe "objektu túžby." V žánri romantických komédii kvôli deju nič nové, každopádne, pozerať sa to rozhodne dá. ()

Kjůkíí 

všechny recenze uživatele

Johnny Knoxville nemá k postižení daleko, vypadá v té roli tak přirozeně. Příběh o seberealizaci a uvědomění si sebe sama, který není moc pravděpodobný, moc jsem se nebavil, akorát mě překvapilo, že i postižení mohou být opravdu fajn. Viděli jste, jak mezi ně Johnny zapadl jo?A ty jejich vtipy ani nechápal. Trocha poučení v tom je. Ale děj znáte už od prvních 10 minut, velké mínus a těch mínusů je tam hodně. Určitě se to dalo natočit lépe, kvalitněji, ale nebyl rozpočet ani zájem producentů, se nedivím, takových filmů se za rok objeví nespočet. Johnny .. příjemné překvapení, jak se zhostil role. ()

Reklama

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Filmy se sportovní tematikou mám rád a nezáleží na žánru, takže jsem si to nenechal ujít. Když přežijete prvních dvacet minut, které moc zábavné nejsou, tak se to pak zlepší. Vtipy a silnější místa střídají slabší a je jen škoda, že těch silnějších je tam jen pár, ale i tak je to příjemná oddechovka, která neurazí. ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Tohle ničím nepřekvapuje, je to do puntíků nalité do všech klišé - počáteční problém - jeho řešní, katarze, osvícení, dojemný konec. Tvůrci se lekli dosti kontroverzního tématu a tak se z daného prostředí moc netěží, spíše se jedná o lehké naťukávání. Škoda, že těch vtipů tady moc není. Ale jako vata, na jeden večer to stačí, plus tak krásná bloncka v hlavní ženské roli. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Vtipné a dojemné zároveň. Hlášky: Poškrábal jsi mi CD. To je moje křeslo. Nebo závěrečný proslov brejlatého tlouštíka, který se ne vlastním přičiněním dostal na stupeň vítězů. To je jen zlomek toho, co je k vidění v této zábavné komedii, plné skvělých hlášek. Na to, že to byl film o mentálních klucích, (což je velmi těžké podat takovou formou, aby to nikoho neuráželo) tak podle mě tento film urážející nebyl a tvůrci dobře poukázali na svět těchto jedinců. A proto ode mě získává tento film palec nahoru :) // (4.1.2012) - Po více jak 2 a půl letech přidávám ještě pár slov. Film jsem do dneška viděl už alespoň 4x a pokaždé se skvěle bavím. CZ dabing je moc povedený. Ještě jedno shlédnutí a vidím to na FSL :) 90% (with J.) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Profesionální zápasník Terry Funk si ve filmu střihl malou roličku. (HappySmile)
  • Film měl jít do amerických kin už v roce 2004, ale byl pozdržen vedoucími studia, protože se jim nelíbil obsah. (HappySmile)
  • Trvalo 7 let než se film začal natáčet. (HappySmile)

Reklama

Reklama