Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Catlow (Yul Brynner) je zloděj dobytka a velký sympaťák. Tentokrát však bude se svojí bandou usilovat o něco daleko většího - 2 miliony ve zlatě. Překazit se mu to pokusí šerif Cowan, který vděčí catlowovi za záchranu svého života a pak je tu ještě lovec lidí Miller, který touží Catlowa zabít... (5150)

Recenze (17)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nebýt Yul Brynnera a Richarda Crenny, tak sotva 2*, zas tak zajímavý děj to nemá, navíc hodně zdlouhavé. Ovšem tito dva herci navedli celý western úplně jiným směrem! Obzvlášť sympatický je právě Brynner, objevují se tu i komediální prvky: "ten had po mně vystřelil" (pronese Catlow=Yul B.). Vezmu-li toto v potaz, tak 3* za herecké výkony a hlášky... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

To byla taková kravina, že to nezachránila ani spousta akce a herci. Brynner se sice snaží hrát sympatického darebu, ale už hrál i líp, Crenna je průměrný a Nimoy alias pana Spocka prostě nechci vidět jako zarostlého bezcitného hajzla. Zbytek je prostě překombinovaný chaos. Dobytkáři si najmou zabijáka na vůdce tlupy chytající volný dobytek. Jde po něm i jeho kamarád šerif (přestože ví, že nic neudělal). V Mexiku se do toho zaplete armáda, několikrát ukradené zlato, rozbroje v bandě, naštvaná exmilenka s vlastní bandou a ještě indiáni... už chyběli jen ufouni. Ne že bych se nudil, jen mě ten děj absolutně nebavil a víc než na 2* to není. ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

6/10 Sympaticke postavy - zarostly Mr.Spock, vtipne hlasky - Ten had po me vystrelil, dobry podmaz, lec deravy scenar - Apacove v Mexiku, tato zkratka je delsi ale za to blba, poust siroka 3 mile, dementni chovani nebilych. Uz kvuli Yulovi jsem chtel dat vic, ale ten film zkratka nefuguje jak by mel. Skoda ()

sud 

všechny recenze uživatele

Atraktivní western, ve kterém se pořád něco děje. Na začátek máme hned přestřelku šerifa s partou indiánů. Za chvíli zde máme další přestřelku, přepadení dostavníku, chlapské naschvály, krásné ženy...prostě správné dobrodružství. Holohlavý sympaťák Yul Brynner je v roli lišáckého Catlowa vynikající a zdálo se mi, že od "Sedmi statečných" vůbec nezestárnul. Dobrý je také Richard Crenna jako Catlowův přítel, šerif Cowan a Leonard Nimoy, který ztělesnil brutálního nájemného vraha Millera. Příjemná a zábavná podívaná. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 8/10/// +naprosto mě uchvátili postavy a především Yul Brynner a hodně mladý Richard Crenna, rovněž zajímavé herečky a dle mého celkově napsané charaktery, tedy jednoznačné plus, jinak sem tam některý hudební motiv a určitě prostředí a zpracování -slabší režie, trošku nepřehledný střih, určitě slabá prostřední část a určitě některé hudební motivy, občas byla hudba hodně rušívá/// Shrnutí: Hodně sympatický western, hlavně díky ústřední dvojici, ve které sice každý stojí na opačné straně zákona, ale to nenabourá jejich přátelství, vzájemné pošťuchování a vzájemný výpomoc i když šibalsky schovaná. Rozhodně už jsem dlouho neviděl takhle příjemné herce. Samotný příběh jde trošku stranou a je skoro bych řekl nepodstatný. Zajímavým postřehem může být, že zde indiáni nemají jméno. Tedy ne ve smyslu, že by jsme nevěděli o který kmen se jedná, ale spíše, že zde plní úlohu věčně nepříjemného a dotěrného hmyzu a režisér nám nedává s nimi možnost se seznámit. To ale zas tak nevadí, od toho jsou jiné filmy. No a ještě zajímavý prvek film. Hraje si totiž trošku s s nadhledem, takže se budete nad některými situacemi docela bavit. Mimochodem Spocka jsem skoro vůbec nepoznal./// Celkem 75%/// ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama