Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V rakouském středisku Svatý Anton zahyne mladý lyžař a zpráva o této nešťastné události se okamžitě dostane až do Washingtonu. Šestnáctiletý Bobby byl totiž synem předního agenta CIA Dana Slatera (Yul Brynner). Ten se navzdory vnitřním nařízením zakazujícím nepřipravené akce neprodleně vydává do oblasti a přijíždí právě včas, aby v místním kostelíku stihl synův pohřeb. Setkává se tu s chlapcovým guvernantem a bývalým agentem Frankem Wheatleym (Clive Revill), toho času ředitelem lyžařské školy. Společně zkoumají, s kým se nešťastný hoch ráno před nehodou na svahu setkal, jako první Slater navštíví půvabnou Ginu (Britt Ekland). S čím více lidmi z okolí mluví, tím je jasnější, že v celé kauze něco nesedí. Co když někdo nechtěl, aby smrt jeho syna vypadala jako nehoda, a celá záležitost je jen vějičkou, jak Slatera vylákat do Evropy? Co když někdo přišel na způsob, jak ho nahradit? (dopitak)

(více)

Recenze (11)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Snímku nelze upřít atmosféra a atraktivita horského zimního prostředí, stejně jako zajímavý námět, dávka napětí i neotřelé rozuzlení. Vedle toho charismatický Yul Brynner a o zábavu je postaráno. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zářivý Yul Brynner ve dvojroli a ve svých nejlepších letech, docela chytrý scénář, přiměřeně dávkované napětí, pěkná atmosféra tehdejšího horského střediska, kdy se ještě hledělo na to, aby si lidé užili společnosti a zábavy, a ne kde je sleva na vlek, moc jsem si to užil. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

No, nenaštval som sa, i keď som k tomu nemal ďaleko, takže podľa mojich kritérií musím dať tri hviezdičky, tri veľmi slabé hviezdičky. Neviem prečo, ale mal som pocit, ako by som sledoval niektorý zo slabších Hitchcockových filmov. Rovnaké nadužívanie zadnej projekcie, rovnako toporne sa sunúci dej  a rovnaký pocit úľavy, keď sa objavia záverečné titulky. Čakal som od Schaffnera viac. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem na tu "tajnou" pointu přišel v padesáté minutě filmu během rozhovoru Slatera s Ginou, až do konce ze mě nadšení nevyprchalo. Tohle je přesně to, co funguje, a proč miluju film Kam orli nelétají. Akce, napětí, hromady sněhu a majestátné hory na pozadí, kabinové lanovky, technicolor, prototyp padoucha v postavě Antona Diffringa, mého oblíbeného záporáka už z mnoha filmů. Nic nevadí, že místo druhé světové jde o válku studenou, tenhle film je „Orlům“ nejblíže a zůstane v mém fanouškovském srdci na čestném místě (těch několik hloupostí ve scénáři rád odpustím: co na tom že Slater si strhnul náplast pod kuklou, a pak asi aby mu v místnosti nebyla zima, zase se namáhal kuklu si spoutanýma rukama natáhnout). Tohle dokoukáte se zatajeným dechem, anebo si naplno užijete odhalení zhruba v polovině filmu. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Určitě se mi nestalo, že bych napětím nedýchala, přeci jen léty zpracování i zápletka vyčpěla. Průměrné a hlavně průhledné špionážní drama, s příjemným sympaťákem Yul Brynnerem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, ktory si najviac uzijem cez zimu . ONo zasnezene filmy ako povedzme Where Eagles dare ale hoci aj Wind River + tento si ma zymsel pustat hlavne cez zimu, najlepsie ked vonku snezi - ta zima sa prederie cez okna az do izby a ja chodim striedavo prikladat drevo do pece a sledujem film : 89 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Brynner je nielen charizmatický herec, ale aj herec mnohých tvárí. A aj do tohoto špionážneho trileru skvele zapadne. Pekne postavená zápletka, ktorá neodkrýva svoje karty príliš skoro a záverečná pointa, ktorá prekvapuje. K tomu zaujímavé zasadenie do zasnežených rakúskych Álp, ktoré nevyznieva obohrane. Možno to chcelo menej zbytočných vedľajších postáv, možno niekde viac pridať toho napätia, ktoré sa dostáva až v závere, ale inak veľmi fajn záležitosť. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Špionážní old school béčko, které si na nic nehraje, je tím, čím má být, a hlavně všichni zúčastnění odvedli kvalitní práci. Co více si přát pro odpočinek v deštivém odpoledni. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný špionážní thriller! Dan Slater ovšem není zrovna 007, který v pravidelných a vyvážených dávkách střídá Martini, vodu po holení a střelný prach (dává totiž přednost whisky :), ale pořádný tvrďák ze staré školy. S pomstou v očích a výrazem „já jsem agent CIA – jsem nebezpečnej a jsem zlej“ si razí cestu k pravdě o smrti svého syna i o smyčce, která se mu pomalu stahuje okolo krku. Vše ostatní již zmínil ve svém komentáři kolega dopitak, tak už jen jedinou věc: jakkoli je Yul Brynner v tomto filmu vynikající, vzhledem k pointě a jeho fyziognomii je poněkud překvapivé, že tvůrci sáhli právě po něm. Ale dobře, že tak. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Spionazni film od rezisera Franklina Schaffnera (Motylek, Hosi z Brazilie, Planeta opic, Patton atd...) s Yul Brynnerem v hlavni dvoj-roli, zapletka je fajn, ikdyz pointa a jeji akteri jsou na muj vkus trochu LOL, kazdopadne pekne zahrane, krasne prostredi zimnich Alp mnohe vynahrazuje, klasika C.I.A. vs K.G.B., prijemny nadprumer v ramci zanru... ()

Reklama

Reklama