Reklama

Reklama

Recenze (7)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

(možná lehké spoilery, ale požitku neuškodí) V rámci žánru povídkových hororů (viz můj profil) velmi podařený nadprůměr. S přihlédnutím k nepochybně skromnějšímu rozpočtu přivřu očko i nad pár slabšími triky. Ve zkratce, velmi důstojné navázání na první Trilogy of Terror z roku 1975. Stejně jako tam zaujme trojrole hlavní herečky (tedy hlavní úloha v každé z povídek). // První příběh (The Graveyard Rats) je sice variací na klasické téma a základní dějová linka příliš nepřekvapí, ale provedení celého příběhu je velmi dobré a závěr to skvěle vygraduje. Obdiv hlavní hrdince za odvahu! 70%. / Druhá povídka (Bobby) jednoznačně nejlepší a jeden z nejpovedenějších příběhů v žánru. Gradující a hutná atmosféra bez hluchých míst. Je zde patrná inspirace jinde (Opičí pracka či Řbitov zvířátek), ale to rozhodně není na škodu a pointa je geniální! 90% / Poslední část (He Who Kills) upomíná na předchozí díl ToT a v zásadě začíná skoro tam, kde skončila i poslední povídka zmíněného filmu. Aneb zlá africká panenka Zuni je zpět a s novou silou. Velmi povedené. 80%. // Ve výsledku tedy rozhodně spokojenost a všem, kdož mají povídkové horory rádi (i mimo literární podobu), mohu jen doporučit! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hřbitovní krysy, Bobby a Ten, který vraždí jsou názvy tří hororových povídek, přičemž kvalitativně to jde od nejslabší po nejlepší. První příběh je klasická pomsta ze záhrobí, kdy manželka bohatého starouše má milence. Starouš na to přijde a drží ji v kleštích důkazem o nevěře. Jeho odstranění ovšem nemusí znamenat, že manželka majetek automaticky získá. Plusem je hřbitov a noční scéna, kdy krysy pobavily. Druhá povídka názorně ukazuje, jak nemoudré je žádat temné síly, aby vrátili toho, kdo odešel na onen svět. Až pozdě mamka pozná, kde udělala chybu. Plusem jsou atmosféra, akčnost a to, že se celá povídka odehrává za jedné bouřné noci. Třetí je nejzábavnější. Jednak je v ní kopa mrtvol, druhak šílená loutka s vražednými choutkami. Její rychlost a děsivý řev nemají chybu. Doktorka je klasická blbka, a tak si ji může loutka povodit jako...sakra...jako loutku. Objektivně za 3*, ale já mám tyhle staré kousky rád, a pokud ještě vypadají spíše jak z osmdesátých let, není co řešit. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kvalitou povídek obdoba Trilogy of Terror(1975). S tím rozdílem, že u prvního dílu mi celkovej dojem zkazila přehrávající a pro mě nesympatická Karen Black. V druhým díle ve všech povídkách hraje Lysette Anthony. Neříkám, že jde o bůh ví jakou herečku ale rozhodně je mi sympatičtější než Karen Black. První povídka na rozjezd není špatná a kupodivu ani ty krysy na mě nepůsobily tak směšně jak jsem čekal. Druhá povídka Bobby je za mě nejlepší. Má celkem mrazivou atmosféru ale vše trošku zazdila směšně vypadající maska ve finále povídky. Třetí povídka je vlastně pokračování třetí povídky z antologie Trilogy of Terror(1975). Opět přichází na scénu vraždící soška. Potom co se soška probudí k životu je to ale jen téměř stejná kopie povídky  z ToT(1975)☝ včetně konce. Za mě si tahle antologie vysloužila slabší 3 hvězdy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

První díl jsem hodnotil 3*, tenhle díl taky. První povídka byla bída a to doslova a zachránilo to jen konec s krysama protože celou dobu jinak koukáme na nic. Opravdu na nic jen na nějakýho kripla a na nějakou ženskou, naneštěstí ty krysy byly na konci parádní a s ničím se nesraly 2*. Druhá povídka o synkovy kterýho maminka ožije byla parádní, nejen po režisérské stránce ale měla atmosféru a napětí. Pobíhání po domě bylo fajn a synek byla pěkná svině, no a nakonec celkem překvapiví konec 4*. A poslední povídka je takovej remake prvního dílu s loutkou, v původním díle to ale fungovalo na jedničku, tady to moc nefunguje, loutka se málo hejbe a dost neohrabaně a to nabíhání po baráku mě po čase dost nudilo, takže jen 3*. Celkově mě tahle trilogie oslovila o něco méně než první díl, ale i tak se povídky naštěstí drží kvalitně a filmu dávám aspon 3*. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Po viac ako dvadsiatich rokoch je tu opäť Trilogy of Terror ll.Zase tri poviedky od známych horrorových spisovateľoch.Prvý príbeh je od Henryho Kuttnera-Graveyard Rats,druhý príbeh je od Richarda Mathesona-Bobby a tretí príbeh tiež od Mathesona-He Who Kills.Trilogy Of Terror ll je ešte lepší od jeho predchodcu,hoci aj ten bol výborný.Prvý príbeh je o mužovi na invalidnom vozíčku,jeho mladej a peknej žene,jej milencovi a cintorínskych obrovských potkanoch.A o lakomstve po majetku.Druhý príbeh je o žene,ktorej sa podarí čarodejníctvom privolať späť svojho mŕtveho utopeného syna z mora.Lenže už bude neskoro,keď si uvedomí,že spravila veľmi veľkú chybu.Mrtvích treba nechať na pokoji.Posledný príbeh je vlastne remake alebo voľné pokračovanie príbehu o vraždiacej bábke Zuni,ktorý bol ako tretí príbeh v Trilogy Of Terror z roku 1975.Tentoraz hraje hlavnú postavu Lysette Anthony a nie Karen Black ako v predošlom filme.Ale je tiež výborná. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny krysi horor, i ked o krysy ide az  na koniec. Dost dlho trva kym sa to rozbehne, treba fakt hodne, hodne trpezlivosti   : 74 % ()

drankeryth

všechny recenze uživatele

Druhe pokracovanie tohoto filmu je omnoho lepsie, ako jednotka. Tento film tiez obsahuje tri poviedky, ale tieto su ovela lepsie a viac hororovejsie ako v jednotke, tam bola len jedna poviedka ponorena do hororu. Prva poviedka nas zavedie do stareho domu, kde zije stary pan na vozicku, ktory zisti ze ho podvadza jeho zena s inym. Ona ho nemiluje len chce jeho peniaze a tak sa dohovori s milencom ze ho zabiju. To sa im aj podari. Dalej sa pribeh odohrava na cintorine, kde z mrtvoly jeho muza chceju ziskat jedny hodinky, v ktorych je ukryty poklad. Tu v podzemnych katakombach zena bojuje o mrtvolu muza s obrovskymi potkanmi, ktore ju po case donutia ustupit naspat do truhly, ale uplne do druhej, nie z tej ktorej vstupila do podzemnych chodieb. Takto sa dostala do pasce a potkany jej uz nedali sancu na zitie. Druha poviedka donuti jednu zenu zahravat sa s nadprirodzenymi silami a privola tak naspat svojho mrtveho syna medzi zivych. Zo zaciatku vyzera byt v poriadku, ale postupom casu zacne utocit na svoju matku za ucelom ju zabit. V poslednej chvili ho zastreli zbranou do tela a on vypadne von oknom do mora. Ale co cert nechcel on za okamih bol spat pri nohach svojej matky a teraz jej neda sancu vyviaznut bez ujmy na zdravi. Urcite to lutovala, ze neurobila dobre, ze ho priviedla medzi zivych, ved co mohla ocakavat od mrtveho tela bez duse. Posledna poviedka nas zavedie do domu zavrazdenej zeny, kde policajti najdu staru znamu drevenu babiku domorodca, ktora bola upalena v sporaku. Tu akoby pokracoval pribeh z jednotky Trilogy of Terror. Tu dostava drevena babika druhu sancu na jej vrazedne chutky a ona nevaha a pusta sa na lov zamestnancov v obrovskej budove. Nocneho straznika maly domorodcek zabil sipom od jednej stojacej sochy indiana s napnutym lukom. Druheho mrtveho objavila zena lezat podrezaneho na zemi. Asi to bol tiez strazca. S neprijemnym vreskotom a sialenym adrenalinom v krvi sa pustila babika do poslednej korysti, ktoru chce zabit. V poslednej chvili sa zene podari maleho domorodca zneskodnit v nejakej tekutine, asi to bola kyselina. V niektorych momentoch sa mi tato poviedka podobala na jednotku. Ako napriklad chytenie babiky do kufra a oslobodenie nozom z neho. A na konci poviedky opatovne prevtelenie ducha domorodca do zeny. Mozno v buducnosti bude aj tretie pokracovanie to je vo hviezdach, ze by to bolo zas po dvadsiatich rokoch? he he ()

Reklama

Reklama