Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Itálie, Francie a USA jsou zaplavovány falešnými dolarovými bankovkami, brzy se zjistí, že pocházejí z Anglie. První americký agent, který se vydá po horké stopě, je zavražděn. Na jeho místo nastoupí zkušený Peter Novak (Yul Brynner)... Dějově slušný a spolehlivý kriminální příběh (remake T-Mena z roku 1947). V tradici drsné anglické kriminálky druhé poloviny šedesátých let. (Pohrobek)

(více)

Recenze (6)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se moc snaží být noir, ale bohužel je fade. A to i přes pěkné obsazení, pěkné klobouky a kolty proklatě nízko v podpaží. Příběh mě málem uspal a mimoto jsem zjistila, že se mi Yul Brynner mnohem víc líbí, když za kamerou stojí někdo, kdo už pochopil, že méně je více, a to především pokud jde o zoom a dermatologicky detailní záběry na póry v obličeji hlavní postavy. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Průměrný remake Mannova noiru T-Men (1947), který zdaleka nedosahuje kvalit svého předchůdce, jehož nádherný vizuál je zde nahrazen akčními, pouze "efektními" scénami. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Průměrné - vidět se vyplatí se kvůli netradiční roli Yulla Brynnera - zvládá ji, ostatně jako všechny ostatní, na výbornou. ()

Isard 

všechny recenze uživatele

Jako bych viděl dva filmy v jednom, které se spolu dost perou. Sledoval jsem fajn britský kriminální film, který táhne Edward Woodward a do toho se naboural jakýsi noir, kde Yul Brynner (nic proti němu) musí trousit drsná klišé a ve swingujícím Londýně působit jako pěst na oko. Vlastně právě to prostředí, ať už noční či denní Londýn a občasná nakouknutí za jeho dveře, mě bavilo nejvíc. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Poměrně nudné. Rádoby vtipná narace zde postrádá svůj důvod. Snímání scén je odcizené, a nemá ani nějakou atmosféru. Herecké výkony prkenné, a ani Yul Brynner nemá v podstatě moc co hrát. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama