Reklama

Reklama

Svět budoucnosti

  • Česko Futureworld (více)
Trailer

Obsahy(1)

V tomto pokračování úspěšného thrilleru Westworld z roku 1973 uvidíme Petera Fondu a Blythe Danner jako investigativní novináře Chucka Browninga a Tracy Ballardovou. Dvojice reportérů byla odeslána čmuchat do drahého zábavního parku Westworld na odlehlém ostrově Delos, aby zjistili, proč se z přátelských robotů v parku staly vraždící bestie, které začaly masakrovat platící zákazníky. Přijdou na to, že Duffy, tvůrce Westworldu, přeměnil svůj park na Futureworld - Svět budoucnosti, který je nyní naprosto bezpečný, zkrátka dokonalá mekka rekreace a zábavy. Pravdou ale je, že plánuje nahradit všechny světové vůdce jejich robotickými klony, aby mohl v klidu převzít kontrolu nad celou planetou. Yul Brynner, android-kovboj s ocelovýma očima z Westworldu se krátce objeví i v tomto napínavém pokračování. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Nemáte se čeho bát. Lyžování na Marsu se neliší od toho na Zemi. Sníh je červený a gravitace třetinová, ale vaše lyže jsou tomu přizpůsobeny." Duchamorné pokračování problematického Westworldu. Blythe Danner a Peter Fonda jsou novináři a rádi by vyčmuchali, co že se to před lety v tom kovbojském parku stalo. Co udělají? Zcela nelogicky navštíví nově postavený Futureworld, simulaci života v budoucnosti. Do Westworldu se pak dostávají ve filmu nevysvětleným způsobem, asi jako by šlo o přechod z jedné ulice do druhé. Zdaleka nejhorší je ale to, že živí lidé běžně konverzují s roboty o tom, k jakému výrobnímu modelu patří, k čemu jsou naprogramováni atd. Podstata té atrakce je přitom v tom, že návštěvníci mají okolní fikci uvěřit, ne pořád myslet na to, že jsou mezi roboty. Takže i když je režie filmu možná o něco lepší než v prvním případě, scénář každou chvíli zakopne o nějaký lapsus v logice děje a celou věc zhoršuje ještě urputnou snahou svézt se na vlně postnixonovských konspiračních filmů typu Všichni prezidentovi muži. Peter Fonda se marně snaží být Jackem Nicholsonem, Blythe Dannerové se nedaří intelektuálně snížit na úroveň své postavy a Yul Brynner má jen křečovitě zdůvodněné cameo, aby bylo čím obhájit jeho přítomnost na plakátech. Pár separátních dobrých nápadů (třeba živé šachy) by si zasloužilo použití v lepším filmu. 20% ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Průměrný odvar nadprůměrného Westworldu. Kvalitativně jsou filmy tak nějak nastejno (dobrá, tenhle má o krapítek horší scénář i režii), ale Futureworldu schází herecký tahoun, jakého měla jednička v podobě brilantního Yula Brynnera. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších katastroficko-futuristických filmů v pokračování, jde to, ale originélní jen vždy jeden snímek jest. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozrieť si dnes pokračovanie takmer geniálneho Westworld má svoju výhodu v tom, že od neho nič neočakávame, nie sme v napätí ako pri dnešných pokračovaniach, keď následne zažívame trpké sklamania. Že sa nejedná o žiaden zázrak vieme, takže aj prístup k filmu je iný. Nakoniec ma vo svojej druhej polovici film celkom presvedčil, že sa nejedná o úplnú stratu času, dej sa celkom zamotá a pripraví si pôdu pre myslím si kvalitne zákernú záverečnú časť. Ak by scenárista a štúdio prejavili viac odvahy a nechali záver otvorený, mohlo by sa dokonca jednať o menšiu kultovú záležitosť, ktorej vyústenie by bolo predmetom mnohých diskusií dodnes. Vyhovovala mi high tech atmosféra tohoto industriálneho sveta a trochu som sa zamyslel nad tým, či by nebol vo svojom čase Peter Fonda obstojným Jamesom Bondom. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu spíše parazituje na původní výborné myšlence. Tvář Yula Brynnera láká diváky, jeho postava ale ve filmu nemá smysl (zjevuje se ve snu). Myšlenka klonovat světové vůdce ku prospěchu svému se objevila už (pokud ne dřív, nejsem encyklopedie) ve filmech s Fu Manchu, a to je brak britského sci-fi krimi. Fonda je hipisák, jenom ne hrdina. Filmu chybí kvalitní dabing, na výběr máte z původního jednohlasého rychlodabingu anebo zfušovaného od MGM 2006. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Další nesmyslná generická sračka o pokusu ovládnout svět, která se bůhví proč tváří jako pokračování Westworld. Příběh nelogickej, naivní a nudnej, herci nevýrazní a chovající se nesmyslně, WTF cameo. Kolikrát už se klonovali světoví vůdci? Milionkrát? Kouknete na tři a jako byste je viděli všechny. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Už si to konečně přiznej, ty škrábale !! Dneska už nikdo nečte !!" - "Tak to se za to nemusíš stydět, Punčoško.." ;) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie v tom pravom slova zmysle. Akčnejšie, veľkolepejšie, prekombinovanejšie. WESTWORLD z roku 1973 nebol nijakým prevratným dielkom, ale mal niečo do seba. A tak vznikol sequel, z ktorého sála tá pravá sedemdesiatková sci-fi atmosféra. Najviac ma asi mrzí ten zbytočný a hlavne trápny niekoľkominútový výstup Yula Brynnera v opakovanej úlohe pištoľníka z WESTWORLDU - vyzerá to ako jedno veľké WTF. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak Fonda hrál za posl.50 let v kdejaké kokotině, takže ani v této době to není žádný div. Jinak si z toho skoro nic nepamatuji... krom rakety, jakéhosi smutného chlápka s kámošem robotem a of kórs, snově-dreamovou sequenci z důvodu reklamního taháku (podvodného dalo by se říci) s Pistolníkem, který tak nečekaně (nikoli však pro diváky) odpravil v 1 jako prašivého psa, v té době budoucího manžela Bárbry Strajsandové a který by Rolandovi z Gileadu natrhl rifle s přehledem.;-) Ale asi si to po těch 25 letech seženu, třeba to bude další quilty pležr do sbírky. Od rejži výborné Francouzské Revoluce (filmu, ne té politické akce, checht) z 89 a V-the final battle. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na tomhle film je strašně moc vidět jedna věc, která mi začíná vadit víc a víc. Používání hudby pro to, aby se zastřelo, co tam není, anebo zdůraznilo to, co se nedaří tvůrcům zdůraznit obrazem a pohybem. Tohle má být místy akční film, ale akční je opravdu jedině hudba a nic jiného. Škoda, protože i pokračování snímku "Westworld" mělo celkem náběh na to být zajímavé a strhující, minimálně myšlenkou. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Podle mě stejná nuda jako v prvním díle. Pokračování rozhodně dělat neměli, i když bylo docela hezké vidět v hlavních rolích Petera Fondu a Blythe Danner. Také si nejsem zcela jistá rolí Yula Brynnera, když ho zabili v prvním díle, proč ho dali i do pokračování? Ale je to sci-fi, takže je zřejmě možné všechno. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Co má tenhle slint, parazitující na Westworldu, u všech všudy, znamenat?! A co tam dělá Peter Fonda a proč je na plakátu Yul Brynner, když se tam vyskytuje asi tři minuty? ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Zatímco Westworld byl přímočaře zábavný, Future se pokouší nabídnout mnohem komplexnější a mysterióznější zápletku. Bohužel. Dvojka technologicky svého bratříčka dokonce přestárla. O tom, že cameo Yul Brynnera je naprosto zbytečné, hlavní duo nesympatické, Futureworld funguje pouze jako nálepka pro diváky (do nového světa nahlédnete na pouhých pár minut) a šokující děj plný logických lapsů - nefungují, se nebudu raději více rozepisovat. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Hm, bohužel, do zajímavého sci-fi prostředí světa budoucnosti je zasazen velmi tuctový příběh s nevěrohodnými postavami. Zvědavost reportéra Chucka Browninga (nevýrazný Petr Fonda) je dosti nepochopitelná, jeho riskování iracionální. Není to ten typ hrdiny, kterému bych věřil, že je ochoten vsadit vše na jednu kartu a slepě jít za velmi mlhavým cílem, kterým je pro něj odhalení spiknutí skrytého za prosperujícím zábavním parkem Futureworld...Reportér následující instinkt proplouvá příběhem s notnou dávkou štěstí a vše směřuje k jedinému možnému vyústění...k vidění každý den minimálně 1x v každé z našich TV stanic... ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Sedmdesátkový sci-fi béčko. Nepochopil jsem, co tam dělá Brynner, i když tam byl asi deset vteřin. Jinak slabých 40 % ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem předchozí Westworld, takže je možné, že mi možná něco uniklo, ale stejně si myslím, že ani znalost onoho filmu by mi nepomohla ke zvýšení spokojenosti s tímto snímkem. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Westworldu jsem před léty nesehnal, až nyní jsem ho viděl v premiéře. A říkám proč ne. Pár let po katastrofě v prvním díle jsou návštěvníci znovu pozváni do obnoveného zábavního parku a mezi nimi i dvojice novinářů, kteří se snaží vypátrat, co stojí za znovuotevřením parku. Hlavní dvojka je sympatický pár, sci-fi kulisy tak akorát, stejně jako tempo filmu a ke konci filmu, když je konečně odhaleno o co jde, je to pořádně napínavé. Navíc tu není tolik nevyřešených otázek jako v prvním díle. Podobný námět už tu byl, ale hádám, že Futureworld s ním přišel jako jeden z prvních. Jediné co nechápu je zbytečné cameo Yula Brynnera. ()

Reklama

Reklama