Reklama

Reklama

Father and Daughter

Animovaný / Krátkometrážní / Drama
Velká Británie / Belgie / Nizozemsko, 2000, 8 min

Obsahy(1)

Otec odchádza na cestu loďou a lúči sa s dcérou. Ona každý deň očakáva jeho návrat a aj keď rok strieda rok, stále nestráca nádej... Dojemný animovaný film Michaela Dudoka de Wita bol ocenený Oscarom. (Avathar)

Recenze (56)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Poetický kraťás s příjemnou animací a velmi vhodně zvolenou hubou, která sama o sobě přidává jednu hvězdu navíc. Symbolika z tohoto pěkného příběhu přímo tryská a nejlepší na tom je, že si vyprávěný příběh každý může vyložit jinak. Michael Dudok de Wit se zde dobře rozcvičil, aby své umění naplno ukázal o šestnáct let později v celovečerním filmu Červená želva. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nééé vůbec jsem nebyla dojatá a na konci nebrečela. Tento prostý snímek s krásnou animací (mám hrozně ráda tento typ alá kresba, úzká paleta barev - zde vše v hnědavém tónu, protože tím jde kolikrát tu podstatu věci vyjádřit lépe než přepychovou 3D animací) a vynikajícím hudebním doprovodem prostě člověka chytne za srdce, ač je děj o obyčejném životním cyklu /dalo by se říci/. Jedním slovem? Dokonalost. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Emotivních kýčů vzniká v animované tvorbě díky působení studia Walta Disneye i komerčních animovaných seriálů samozřejmě spousta, ale jen zřídkakdy vznikne tak křišťálově čistý kýč v oblasti autorské tvorby. Dudoku de Witovi se to nicméně povedlo a využil smyslu pro sentiment u amerických akademiků tak zdařile, že za tenhle slzopudný filmeček slíznul dokonce Oscara. Líbila se mi sice minimalistická výtvarná stránka a do jisté míry oceňuju i hudební podmalbu, ale ten scénář mě bohužel naplňuje kvůli své vykalkulovanosti odporem. Celkový dojem: 40 %. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velice dojemný příběh, skvělá animace a vynikající hudba. Jeden z nejlepších a nejkrásnějších animovaných kraťasů, který jsem viděl. Místy depresivní hudba v částech podzimních mu dodává až pohádkový vzhled. Na samotném konci i slza ukápne, a to je co říci. Po osmi minutách děje budete lehčí o pár slz.. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Další důvod proč považovat Evropskou animaci za výtvarně nejzajímavější a v mnoha ohledech za nejlepší. Tady se sice na první pohled hraje na city hodně, ale to vůbec nevadí, ono je to totiž patrno už od samotného začátku a tehdy měl divák buď přistoupit na pravidla hry, nebo to vypnout. Mě osobně by ke štěstí stačila možná jen pouhopouhá dokonalá animace, ale naštěstí k ní přibyl i velmi koukatelný příběh, kterému nevadí ani jeho prostota a jednoduchost.´Snad jen ten (jinak dozajista výtečný) hudební doprovod nemusel na pilu tlačit tak okatě (nebo uchatě?) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama