Reklama

Reklama

Návrat sedmi statečných

  • USA Return of the Seven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do poklidné horské vesnice přijíždějí ozbrojení muži, začnou střílet a muže které nezabijí odvádějí sebou....  Pistolník Chris Adams (Yul Brynner) sleduje pokojně býčí zápasy, když k němu přistoupí muž, v němž pozná přítele Vina (Robert Fuller). Večer sedí s Vinem u stolu a sledují slavnost, když si všimnou, že u nich stojí malý chlapec. Chlapec je vede za dívkou sedící na koni, v níž Chris pozná Petru (Elisa Montesová), manželku jejich společného přítele Chica (Julian Mateos). Petra jim řekne o přepadení vesnice, zranění Chica a odvedení všech mužů, někam do pouště. Chris nechá ubytovat Petru s chlapcem ve svém pokoji a jde sehnat pistolníky, jež by s ním odjeli hledat vesničany. Své kroky namíří do věznice. Najde tam přítele Franka (Claude Akins), s nímž už jednou vesničanům pomáhal a odkoupí ho z vězení s ještě jedním mužem, jménem Luis Emilio Delgado (Virgilio Teixeira), jenž má být ráno zastřelen. Už jsou čtyři a Chris jde hledat dál, aby mohli ráno vyjet pomoci vesničanům. Potká dalšího známého jménem Colbe (Warren Oates), jenž se k Chrisovi přidá, společně s mladým mužem Manuelem (Jordan Christopher), kterému Chris pomohl při rvačce. I s Chicem je jich sedm a vyrážejí najít a osvobodit vesničany. Naleznou je, jak v poušti, pod dohledem Lorcových mužů staví kostel, na počest jeho synů. Chris donutí šéfa bandy Lorcu (Emilio Fernandez), aby opustil staveniště. Lorcova banda odjede, ale všem je jasné, že se vrátí a bude s ním muset bojovat. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,322,000Tržby Celosvetovo $6,700,000▐ Po dlhšej dobe som sa opäť odstal k tomuto filmu a opäť som musel ľutovať, lebo už to nie je ono, aspoň s porovnaným prvého filmu Sedem statočných, ktorý uznávam ako westernový klenot. V tomto pokračovaní nie je na príbehu nič zvláštne jedná sa len o nejaké skratkovité dejové vykrádanie prvého filmu, kde je všetko minimálne o polovicu slabšie spravené až miestami nevýrazné a nudné. Taktiež postavy statočných okrem stráviteľného Yul Brynnera, ktorý ako jediný to tu drží na vodou, nestoja za nič, sú úplne prehliadnuteľné, nemajú žiadnu osobnosť, ktorej by ste uverili nejaké zanietenie. /45%/ ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že to asi bude průšvih, ale rozhodl jsem se dát filmu šanci. Zbytečně. Prvotní zklamání přijde, když zjistíte, že Vina hraje někdo jiný než Steve McQueen (nebylo by pak lepší, kdyby postava Vina ve filmu vůbec nebyla?), že dějově se tvůrci snažili přežvýkat většinu nápadů z původního filmu a že zvolení herci s výjimkou Yula Brynera jsou charismatičtí asi tak jako banda účetních na teambuildingu. Je zajímavé, že "dvojka" obsahuje snad všechny atributy jedničky, ale přesto jaksi nefungují. Výsledek je trapný a nudný. Dvakrát do jedné řeky nevkročíš.... ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vôbec to nevidím na takú katastrofu a hodnotenie 45% je dosť neobjektívne. Najväčšia slabina filmu je v tom, že príbeh je až veľmi podobný tomu kultovému. Yull Brynner opäť zháňa zvyšných mužov, pomoc potrebujú znova dedinčania a znova ich terorizuje "el bandito" s veľkým slameným klobúkom a bandou pistoleros. Aspoň že sa pod tým klobúkom usmieval E. Fernandez - môj obľúbený generál Mapache z Divokej bandy. Jeho pád z koňa v závere bol skvelý, ale to je skôr pochvala pre kaskadéra. Známy W. Oates nedostal veľký priestor, ale hláška starého sukničkára, ktorého hraje ma pobavila. "Podľa mňa by sme mali ostať v dedine so ženami a pomáhať im "orať" a siať". Žiadna sláva to nie je, ale na prúser to tiež nevidím. 60%. ()

Milivoj 

všechny recenze uživatele

V podstatě jediné, co na tom filmu za něco stálo, je hudba - protože je stejná jako v původním filmu. Zbytek už je nastavovaná kaše, trapné variace na motivy originálu ("vtipné" odpočítávání získaných spolubojovníků jsem skoro obrečel, a smíchy to nebylo) a neskutečná naivita. Velkou část filmu jsem naštěstí prospal, takže to zase nebyl až tak ztracený čas. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Pokračování kultovního westernu v čele opět s Yulem Brynnerem- ale jaksi to není ono, chabý příběh- shánění dobrovolníků trvá hodinu a pak 20minut přestřelky- nic víc, nelze vyvážit ani podobnou atmosférou jako v prvním díle. Není to úplně špatné, ale rozhodně to patří ke zbytečnějším pokračováním...50% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Na konci býčích zápasů poté, co je probodnut mečem, býk vinou chybného střihu hned v dalším záběru beze stopy mizí z arény. (GordonCZ)
  • Ačkoli se hrdinové vracejí do známé vesnice na americko-mexickém pomezí, byl film ve skutečnosti natáčen ve Španělsku. Ke změně došlo následkem mnoha neshod mezi americkými tvůrci a mexickou vládní cenzurou během natáčení prvního filmu. (Rocky62)
  • Yul Brynner prohlásil, že se zúčastní pouze pod podmínkou, že se v roli Vina objeví někdo jiný než Steve McQueen. Tím vyvrcholily hádky mezi oběma herci, které se táhly již od natáčení původního dílu a role Vina se nakonec chopil Robert Fuller. Steve McQueen v reakci na Brynnerovu podmínku prohlásil, že by se nezúčastnil tak jako tak, protože nebyl spokojen se scénářem a zápletka mu přišla absurdní. (Rocky62)

Reklama

Reklama