Reklama

Reklama

Uchovat si tvář

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když 48letá vdova Hwei-Lan Gao (Joan Chen) oznamuje svému otci, který nemá ani špetku pochopení, že je těhotná, vyhání jí v návalu zlosti z domu a zakazuje jí vrátit se, dokud se nevdá nebo neprokáže neposkvrněné početí. Protože Hwei-Lan nemá kam jít, nastěhuje se ke své dospělé dceři Wil (Michelle Krusiec), doktorce z Manhattanu, která vůbec netouží mít spolubydlící. Zvláště poté, co se seznámila se svou přitažlivou mladou milenkou Viv (Lynn Chen). A tak Wil udělá to, co by udělala každá starostlivá dcera s těhotnou svobodnou matkou na krku. Dohazuje jí každého obstojného starého mládence ve městě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Super na relax. Zasmál jsem si a velmi mě to zaujmulo. Nwm co bych víc napsal, prostě kdo má rád romanticky, ne příliš vtipny a s trochou drma, komedie, a zaoberá se touto tématikou, tak si přijde na svoje. 75% ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Milé, příjemné, romantické...i (melo)dramatické. Předsudky vládnou všude, natož v čínské komunitě, ale i tam čas vše napraví... P.S. Je neuvěřitelné, jak jsou ty Číňanky hezké a jak pořád vypadají mladě :-) ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Bohužel skoro všichni tvůrci se narodili v USA a ne v Číně, takže jediné, co je ve filmu neamerické, je vzhled herců a hereček. Jinak průměrná vztahová banalitka, pro mě i hůře stravitelná proto, že si myslím, že film byl primárně vytvořen pro ženy. A tak mě potěšila pouze jedna hezky udělaná lesbická scéna a závěrečná katarze hlavních hrdinek. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Předsudky jsou asi i v čínské komunitě v New Yorku 21. století tvrdě zakořeněné (chvíli mi trvalo, než jsem si domyslel, kde se to vlastně odehrává), takže to pro takového dědečka od rodiny musí být složité, dcera těhotná skoro v padesáti letech - otec neznámý, nebo si to dcera aspoň nechává pro sebe, vnučka-lékařka je lesba - no, musí to být nápor na tradice:). Mě teda Číňanky a Číňani přijdou tak nějak všichni stejní, filmy s nimi nějak nevyhledávám, tak jsem zpočátku trochu tápal, proč jsem to vlastně stáhnul (a ještě ve slovenštině:) ). Musím teda uznat, že nakonec se z toho vyklubal celkem příjemný, koukatelný film, tak nějak ze života, dívat se na to dalo, nicméně jednou asi stačilo. ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie v podání čínských herců, která zaručeně pobaví. Není žádné veledílo, ale na odreagování ideální. Zavede vás trochu i do čínské kultury co se týče vztahů a rodiny. A určité věci ani nepřekvapí, že jsou v jejich kultuře "tabu". ()

wege 

všechny recenze uživatele

Už ten nový film od Alice Wu (The Half of It) byl výborný, tento byl ještě daleko lepší. Skvělá studie uzavřené komunity, kde morálka hraje velkou roli, skvěle vztahově postavené, výborné interakce mezi postavami. Bylo to takové opravdové, věřil jste jim to, ať to bylo ve vztahu matka – dcera, děda – vnučka (dcera), holka s holkou. Výborně se tam pracovalo s lokací, ten New York tam byl fakt pěkný. ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film, dobrá atmosféra, zástup krásných asiatek, hlavně Lynn Chen a Michelle Krusiec, ta druhá zmíněná neumí moc dobře hrát, ale aspoň to dohání vizáží, po celou stopáž sem se dobře bavil, ale že by film byl něčím vyjímečný to ne. ()

bobin 

všechny recenze uživatele

Lesba, nemanželské dítě, k tomu občasné dialogy v čínštině, snaha o komedii říznutou dramatem ...... prostě samá patologie a pomatenost. Veliice se divím vysokému hodnocení. Je to dílko na palici. ()

PaulBarva 

všechny recenze uživatele

To jak čínský drbny řeší co jí, aby nebyly tlustý, to prozrazuje proč jsou krásný i v pozdějším věku. To jak asiati neustále řeší hlednání partnera podle toho co má a co dělá, taky neni špatný. Ale křečovité držení se tradic to nemusim. Vyloženě k smíchu bylo jen pár scének, je to spíš úsměvný film. Ale ta nálada byla parádní, navíc žádný americký klišé a patos. Prostředí taky fajn. A ty holky...když já ty asiatky miluju. Neumim jinak. Fakt. ()

Keledaia 

všechny recenze uživatele

Tohleto je věc, která mi přijde téměř nadpřirozená. Opravdu film o životě jako takovém... Nechci ho vůbec porovnávat s čímkoliv jiným, neboť je jedinečný. Mě se to prostě líbí, herečky jsou sympatické, příběh se střídá na vtipné vs. dramatické frekvenci a konec, překvapivě, pozitivní a optimistický. Prostě mě to dojalo :-) ()

Reklama

Reklama