Reklama

Reklama

Uchovat si tvář

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když 48letá vdova Hwei-Lan Gao (Joan Chen) oznamuje svému otci, který nemá ani špetku pochopení, že je těhotná, vyhání jí v návalu zlosti z domu a zakazuje jí vrátit se, dokud se nevdá nebo neprokáže neposkvrněné početí. Protože Hwei-Lan nemá kam jít, nastěhuje se ke své dospělé dceři Wil (Michelle Krusiec), doktorce z Manhattanu, která vůbec netouží mít spolubydlící. Zvláště poté, co se seznámila se svou přitažlivou mladou milenkou Viv (Lynn Chen). A tak Wil udělá to, co by udělala každá starostlivá dcera s těhotnou svobodnou matkou na krku. Dohazuje jí každého obstojného starého mládence ve městě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

dopita 

všechny recenze uživatele

Nástin děje byl docela zajímavej: Americkej film plnej číňanů v Americe, režírovanej číňankou, o 48 letej těhotnej vdově (odmítající říct s kým) s dcerou, která je na holky versus tradiční čínský hodnoty, který se s tímhle ani trochu neztotožňují. Absolutně neznámý film se pro mě stal velkým překvapením. Je to v podstatě romaťák, skoro až doják řekl bych, okořeněný občasným humorem, kterej mě svojí bezelstností velmi mile překvapil. Režisérka šikovně a jistou rukou skládá jednotlivé scény, až se nechce věřit, že je to její debut. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Morální kodex je podstata a vizitka každého lidského jedince. Uchovat si tvář, tak tahle formulace směřuje k potvrzování uvedeného, plus nekonečná řada otázek. Proč si uchovat tvář? Pro koho? Co je zač ten posuzovatel? Kdo je pro mě autorita a kdo směšným hmyzem líně lezoucím ve svém teritorii? Atd. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Každá nová generace válčí s generací přechozí. Nechápe, nebo chápat nechce, její zažité a dávno zastaralé předsudky a zvyky, a pokud vezmete v potaz fakt, že navíc žijete ve velké a svobodné Americe, tak je míra pochopení nejen nulová, ale dokonce někde hluboko pod bodem mrazu. Přesto vás tam někde vzadu, ve vašem svědomí, hryže malinkatý brouček, který vás nutí k pochopení a každé rozhodnutí vzpoury je více než jen těžké. A tohle všechno zasaďte do atraktivního americko-čínského prostředí, které je alespoň pro mě, laika, dostatečně věrně zachyceno, a máte solidní téma na zábavnou oddychovku. V hlavní roli září Michelle Krusiec, která je dokonale zvrhle "free" a Joan Chen v roli její matky jí skvěle sekuduje. Samotné jednotlivé vztahy otce s dcerou, matky s dcerou a dvou žen, milenek, jsou věrně podány a mají na oko přirozený průběh. Nejsou zbytečně idealizovány a nadsazovány a vše je tak snadno uvěřitelné. Bohužel je film emočně až příliš chudý a plytký a v žánru romantické komedie, ve kterém tvoří emoce více než polovinu celkového diváckého zážitku, je fakt, že mě tento snímek nechal naprosto chladným, bohužel rozhodující. [únor 2006] ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Předsudky jsou asi i v čínské komunitě v New Yorku 21. století tvrdě zakořeněné (chvíli mi trvalo, než jsem si domyslel, kde se to vlastně odehrává), takže to pro takového dědečka od rodiny musí být složité, dcera těhotná skoro v padesáti letech - otec neznámý, nebo si to dcera aspoň nechává pro sebe, vnučka-lékařka je lesba - no, musí to být nápor na tradice:). Mě teda Číňanky a Číňani přijdou tak nějak všichni stejní, filmy s nimi nějak nevyhledávám, tak jsem zpočátku trochu tápal, proč jsem to vlastně stáhnul (a ještě ve slovenštině:) ). Musím teda uznat, že nakonec se z toho vyklubal celkem příjemný, koukatelný film, tak nějak ze života, dívat se na to dalo, nicméně jednou asi stačilo. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Pohodové, nenásilné, usměvavé, čínské. Pohodový výlet mezi čínskou komunitu v Americe, jejich generečními odstupy, pravidly a zvyky, které stále dodržují. Vztah matky a dcery je jako vystřižený z Gilmorek, čínské drbny, a trocha té lesbické lásky. Do toho opět tuny snězených čínských jídel. Film končí jak jinak než pozitivně. Herecké výkony vůbec nebyly špatné, Joan Chen je k nepoznání od své role majitelky pily. ..hmm, asi si zajdu na nějakou čínu..hodně používám slova odvozená od "Čína".. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Žena, která jí jablko v autobusu, je režisérka filmu Alice Wu. (misakurt)
  • Jedním z producentů filmu je i Will Smith. (dopita)
  • Fotka Vivian, na které je jako malá v kanceláři dr. Shinga, je ve skutečnosti fotografie dcery Joan Chen (představitelka matky). (misakurt)

Reklama

Reklama