Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Recenze (399)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Ooops... No musím objektivně uznat, že už jsem viděl větší kraviny. Úvodní "retro" sekvence na lodi, zakončená sice efektní, leč dle mého názoru přece jen dosti nereálnou řežbou (a to vlastně doslova), je sice zajímavá a diváka může navnadit, ale pak ... pak to zase dává naději na napínavou podívanou po objevení poněkud tajemného vraku lodi. Nějakou dobu tam posádka chodí, nachází věci, které by asi nacházet neměla a vidí osoby, které by asi vidět neměla, ale čím víc to spěje ke konci a čím víc se to snaží vysvětlit pointu, tím víc to tak nějak drhne. Posledních cca 15 - 20 minut, jejichž snahou asi bylo to nějak vysvětlit či spíš slepit dohromady, aby to nějak fungovalo, to podle mě totálně zazdilo. Ten konec mi nedával smysl už vůbec. Na lodi bylo nějaké zlato. Asi kradené z jiné lodi, která zmizela, dobrá. Kdo ale zlikvidoval posádku a pasažéry, kam je dal, proč z lodi zlato nesebral, kam zmizel, kde se v lodní prádelně plné vody vzala halda mrtvol, které tam rozhodně neležely několik desítek let...spousta nejasností. Hlavní záporák, který se většinu filmu tváří jak když neumí do pěti počítat, ke konci už mění podobu ze sebe na člena posádky a naopak, no jedna blbost na druhé, celé je to takové vachrlaté. Dvě hvězdičky za výše zmíněné nepatrné klady a víckrát o tom nechci slyšet. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Bože, tohle je horor? moc mi to jako horor nepřišlo, spíše taková komedie. Tohle fakt ne. Jediné co stojí za to, je, že kapela Mudvayne má klip z tohohle filmu, na zbytek si člověk už ani nevzpomene. ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

No, a já se u toho opravdu bála(lano, bazén, zpěvačka), zajímavé... Asi mám jiný vkus než milion lidí tady, ale i ten příběh je docela poutavý. A ta malá holčička byla taky dost děsivá, pro nikoho jiného asi ne, ale pro mě ano... ()

departed 

všechny recenze uživatele

Beck má duchy asi hodně rád. Po strašných Thir13en Ghosts přichází stejně strašný film Ghost Ship, který vám na začátku přinese jednu moc pěknou scénu (taneční jatka) a poté už vůbec nic. Nabídne spoustu lekaček, ale těžko se najde někdo, kdo se alespoň jednou opravdu lekne. Nabídne zajímavý námět, ale se spoustou logických děr a navíc s jedním z nejpříšernějších rozuzlení v kinematografii (a ještě ten konec, kde ta ženská ležela v sanitce a on kolem projde, no málem mě kleplo). Songy se mi tam absolutně nehodily (hlavně v té části, kde ta malá holka ukazuje tý ženský, co se na lodi stalo - jak v nějaký parodii) a i triky byly dost laciný (když výbuchy vypadají nevěrohodně, tak proč je tam vůbec dávat, že...). Stejně jako jsem napsal u předešlého rejžovo filmu - "Nic se nemá přehánět" a "Co je moc, to je moc". ()

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za pobavení tímto směšným hororem (Ku*va nešlapej tam! Já ti říkala, že máš čumět kam lezeš! :DDD), druhá hvězdička za Emily Browning a Karla Urbana :) ()

PB2 

všechny recenze uživatele

Není to žádná hrůza, dívat se na to dá. Téma je klasické (parta lidí se dostane na strašidelné místo, odkud se nemůžou dostat), tentokrát umístěné na loď (jejíž potenciál se dal využít o dost líp). Jak už to u těchto filmů bývá, s postupem děje se to kazí, na začátku je atmosféra docela fajn. ()

Petike odpad!

všechny recenze uživatele

V jednom paralelnom svete natočili podobný film, ale podľa pôvodného, tisíckrát lepšieho scenára (mal to pôvodne byť duchársky thriller, nie slasher). V našom svete sa však musíme uspokojiť s týmto. Ghost Shit. ()

dannyd14 

všechny recenze uživatele

Toto že bol horor? sa dajte vyšetriť. Film sa točí okolo partii výskumníkov, ktorí behajú po lodi a majú akési zlé vízie. Nečakajte nič iné ako nudu a rýchly záver. 1* za ten úvod s dobrými efektami. ()

biergof 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a přitom dobrý nápad. Svižný děj a počítačové efekty pouze doprovází temnou atmosféru - tedy nehrají hlavní roli jako u mnohých dnešních kokotin. Nemám co kritizivat, prostě se mi to líbilo! ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Zvuk vŕzgajúceho hrdzavého kovu starej lode uprostred oceánu je niečo ako môj fetiš, vždy mi to dvíhalo chlpy na tele, fascinuje ma to. Spolu s lucernami, ktoré lúčmi svetla odhaľujú neznáme miestnosti mysteriózne prázdneho parníka to u mňa evokuje niečo, čo si nikdy nenechám ujsť. Loď duchov toto všetko má a mňa to bavilo aj napriek tomu, že po obsahovej ako aj formálnej stránke jej toho veľa chýba. Body jej uberajú zle zvolená hudba, nesprávne vybraný herec pre úlohu "badassa" a zase raz debilný scenár (jedna za všetky: na konci chlapíci nesú debny zo zlatom... yebe vám?! veď tá loď sa potopila!). V zásade súhlasím s komentárom Geminiho, je to viac rozprávka pre dospelých ako horor... ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Spíše nežli horror to je takovej dobrodružnej film o opuštěné lodi a pokladu. Co stojí za zmínku je rozhodně scénka s lankem ..která je vsechny pěkně rozctvrti ala..nezvratný osud :) dále pak zpěvačka na háku taky nejni špatná..jinak je to takové sympatické béčko.. 45% ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Přímo komorní ukázka nejen toho, jak vykrást spoustu témat a ani se přitom moc nečervenat (třeba Leviathan nebo Vetřelec), ale ještě to hodit pod kabát tun a tun myslitelných klišé. Nebo jste natolik naivní, že v posádce 6 + 1 budete věřit, že přežije někdo jiný než "+ 1"? Navíc závěr koketující s opusy Rosamund Pilcher nebo Daniele Steel shazuje i to málo, co stálo za pozornost, a to vůbec nemluvím o tricích nehodných roku 2002, případně o skutečnosti, že distributor do oficiálního textu napíše docela jiné datum, než je ve filmu zmíněno. Po dlouhém vnitřním boji to vyhrála jedna hvězda jen proto, že se zaoceánskými parníky zabývám už hodně dlouho. ()

Sir Ludvig 

všechny recenze uživatele

Film som videl pred viac ako pol rokom. Ako som hodnotil? Tak teda - jedna hviezdička za úvodný masaker a druhá za to, že si na nič iné z filmu už nespomínam - vďaka bohu. ()

Luki.V 

všechny recenze uživatele

Není to zas nijak strašné. DVD jsem koupil ve slevě protože jsem se rozhodl sesbírat všechny kousky od Dark Castle a tenhle horůrek mi včera společně s Candymanem padl do rukou za neuvěřitelnou cenu. Jak říkám není to nijak špatné ale sem tam jsem byl trošku na rozpacích... dal bych sedm ale konec tomu rozhodně moc nepomohl... ()

Tico 

všechny recenze uživatele

Na filmu jsem byla v kině, když mi bylo 10. Doporučila mi ho známá, že prý se jedná o velmi hezký film. Dodnes nevím s čím si to spletla, ale byl to nezapomenutelný zážitek. ()

Kleopatr 

všechny recenze uživatele

Pro mě, průměrnej horor. Párkrát jsem se lekl, chvíli mě mrazilo, sem tam nějaka debilita a klišé. Nejvíc na mě působily prostory lodi, ty mi přišly jako strašidelný nó... 49%:) ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Napoprvé se to jakž takž přečkat dá, jakékoli další shlédnutí by ale ve vašich očích tuhle prokletou loď sráželo níž a níž a níž... a oni už ji v televizi dávají nejmíň potřetí :) Za zmínku určitě stojí závěrečný flashback, který v dvouminutovce shrne "jak to vlastně bylo": má totiž švih a výborný hudební podkres, což se o zbytku filmu říci nedá :) Právě za tuhle pasáž pět procent navíc, jinak by to byl čistočistý průměr. 55 % ()

angel.CZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich NEJ filmů.Kdykoliv se na to rád kouknu jen nechápu proč má tak malé hodnocení.Moje hodnocení (a horory/thrillery já rád) 95% ()

Reklama

Reklama