Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Recenze (399)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opravdu málo, dostal podstatně víc. Není to nic světového, ale nic sračkového zase taky ne. Největší průser je, že k nejlepší scéně dojde hned asi v 6-8 minutě a tato scéna slíbí mnohem víc, než je pak film schopen splnit. Ale jinak jsem se nijak nenudil. Barová zpěvačka a malá holčička byly docela dobré.... Film rozhodně nijak neurazí.... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Začátek je brutální nářez a tak jsem se fakt těšil, pak přišli přesvědčující herci a skvělý příběh. Jenže největší škoda tohohle filmu je vražedný duchářský způsob který není vůbec dobrý ani děsivý. Ale důležité je že příběh byl mrazivý a loď měla dobrou atmosféru a konec pro mě překvapivý takže uspokojení po všech špatných věcech jsem našel. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený horor, který vás zaujme, drží a nepustí. Totálně depresivní prostředí deštivého nočního burácejícího moře a opuštěné a zničené lodi, to já můžu. Navíc hned na úvod vám film nabídne hodně drsné jatka, která se vám budou v hlavě přehrávat ještě 20 minut potom. Pak mě také vždycky mrazí z těch scén, kdy ožije barová zpěvačka. Film je dokonale hudebně podbarvený hudbou, která díky celé atmosféře mrazí. Pro mě jednoznačně jeden z nejstarších lepších hororů. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

No vida! Nečekaně dobrý horor, který mně konečně děsil a občas mi běhal mráz po zádech. Výborně! Tohle se nestalo už hodně dlouho, aby se mi něco podobného stalo u hororu. Silně mi to připomínalo Bermudský trojůhelník s Lukem Perrym, avšak tento film je v mnoha ohledech lepší. Nepůsobí to tak, jako že je to určeno pouze na sobotní odpoledne na některé komerční televizi. Kdybych mohl vrátit čas na rok 2002, tak bych na to asi šel i do kin, jelikož jde o opravdu silně naprůměrný film. Dokonce jsou zde parádně krvavé scény. Hlavně začátek! To jsem skákal metr dvacet štěstím, protože puzzle z rozsekaných lidí to je prostě moje! Navíc dobré obsazení. Přemýšlím, jak je možné, aby byl někdo tak charismatický jako je Gabriel Byrne, ten si snad někde kupuje charisma jinak to není možné. Zbytek herecké "posádky" byl také dobrý, co se sympatií a hereckého výkonu týče. Hodně mně zaujala hudba od pro mně zcela neznámého Johnna Friggella. A samozřejmně za zmínku stojí i stopáž. Žádná nudná místa, žádné chození okolo horké kaše. Hned se jde na věc a hned v prvních minutách máme znát výtečnou atmosféru, kterou si snímek drží 83 minut (bez závěrečných titulků). Horor jak má být a já si jdu teď někam sehnat 13 duchů od Steva Becka, jelikož se zdá, že on to s duchy umí. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Duchařské horory mi už nějak začínají lézt krkem. Loď duchů jsem viděl už dávno, ale moc si ji nepamatoval a tak jsem ji ohodnotil a okomentoval, až nyní, kdy jsem ji shlédl znovu. Naprosto průměrný film, který ničím neurazí, ale ani nenadchne. Dobré je samozřejmě prostředí staré lodi, která bloudí mořem a "hledá" další duše. Vše je pěkně rezavé, vlhké a prohnilé. Když začnou kolem vířit dávno mrtví lidé, přijde mi to už ale, jak špatný vtip. Čekal bych více strachu a emocí. Jde přesně o ten typ filmu, který zasunete mezi ostatní, kde bude ve svém průměru ležet do doby, než dostanete chuť vidět něco staršího, co si moc nepamatujete. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I po letech vynikající námořnická strašidelná pohádka a zároveň příjemná vzpomínka na dobu, ve které jsem vždycky před víkendem obrážel videopůjčovny. Na komorní a televizně působící film má Ghost Ship skvělou výpravu a vizuální stránku celkově. Omšelé interiéry staré výletní lodi jsou perfektní a i když triky s modely a bazénem jsou na bližší pohled snadno prohlédnutelné, jsou mi stokrát milejší, než současná bezduchá počítačová animace. Dalším plusem je herecké osazenstvo plné sympatických a výrazných typů a v neposlední řadě samozřejmě skvělý béčkový příběh, kterému bych vytknul snad jenom poněkud banální rozuzlení s peklem a čertíkem. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Rád vzpomínám na doby, kdy jsem po škole se šel podívat do videopůjčovny v naší ulici. Na Loď duchů si pamatuji. Byla to VHSka daleko v polici a plakáty na ni zdobili půjčovnu. Po tolika a mnoha letech, co VHSky zanikly, jsem se rozhodl na film podívat. Bez jakýchkoliv očekávání. No, musím říct, že mě překvapila úvodní scéna plná krve a lidských částí. Příběh je hloupoučký a skupinka mořeplavců se vydává najít loď, která nemá kapitána a tak nějak rezne uprostřed oceánu. Závěr možná trošku překvapivý, ale u filmu jsem se spíš nudil, než abych byl zaujatý příběhem. Ono, kdybych si přečetl obsah filmu zde na čsfd, tak bych se možná filmu i vyhl. Co naplat, viděl jsme už horší. Naopak si vážím o to více filmů, u kterých se bavím. (30 %) ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Klasicky béčkový horor, nicméně obsahující několik vizuálně(nikoliv však hororově atmosférických) působivých scén a solidní obsazení. Za retro pasáže má u mě také pár kladných bodů. Toť vše. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Něco ti povím.. Až se vrátíme, vezmu svoje prachy a koupím ti vanu !!" ;) Velkou slabinou Beckova hororu se mi zdá poněkud nevyužitá většina hereckého ansámblu, ani Gabriel Byrne nedostal příliš prostor ukázat, jak velkým je hercem, a tak kupodivu zdaleka to nejlepší v tomto směru předvádí Desmond "Joey Quinn" Harrington, který když prozradí, že je sběratelem, byť právě tato část šla vypointovat mnohem lépe a důsledněji, spadne vám čelist.. Pokud se ovšem protrápíte až k pointě.. Ostatně v Lodi duchů padají všemožné části těl, nejen čelisti, válí se po podlaze, rozsekávají se v pase, střílí se do nich, barví se umělou krví a vůbec příznivci násilně explicitních scén si přijdou na své, přinejmenším ta úvodní scéna se stala naprosto legendární, škoda jen, že nasadila laťku tak vysoko.. Přiznám se, že samotné rozuzlení se mi opravdu moc líbilo, tady tvůrci zabodovali naplno, bohužel však snímek nejvíc ztrácí na kvalitě zhruba už v polovině filmu, kdy je otravný, a než se dostaneme k samotnému vysvětlování věcí předešlých, prostě a jednoduše i přes přehršel nedotažených "lekaček" unudí jednoho k smrti.. Frizzelův hudební motiv patří v rámci žánru k těm povedenějším, a tak se v konečném zúčtování jedná o velmi špatnou žánrovku, cítím neuvěřitelně promrhaný potenciál příběhu okořeněný o skvěle zvolenou "lokaci" zrezivělého kolosu a otevřeného moře.. Steve Beck s duchy a duchařskou atmosférou prostě umí, což dokázal už svými Třinácti duchy, ale v akčnějších částech působí natolik bezradně a většinu času kupí jednu smysl nedávající hloupost, jak zde rádi píšete nelogičnost, na druhou, že je mu to vlastně úplně k ničemu.. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak od začátku jsem si říkal, jooo to my mohlo být dobrý, casting se mi líbil a mohl by se z toho vyklubat horor ze zajímavého a netradičního prostředí. Po čtyřiceti minutách mi bylo jasné,že jako horor to fungovat nebude a doufal jsem v napínavý triller.... No a nedostavilo se, od vykreslení pointy s příšernou hudbou se to začalo bortit jako domeček z karet. Nápady selhávaly až do nesmyslů. Docela škoda, potenciál na slušný horor to mělo..... 4/10 ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Začátek navnadí a rádoby překvapivá a hlavně stupidní pointa celý film pohřbí. Ani jsem si nebyl jist, zda nebylo rozuzlení špatným vtipem. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu ne. Chápu, že se filmaři snažili sebevíc navodit strašidelnou atmosféru, ale dělali to tak okatě, že žádná atmosféra nevznikla. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem soudě dle hodnocení čekal mizerně natočenou kravinu, ale dostal docela atmosférický thriller. Zejména v první polovině skoro až dobrodružný survival na moři, což je žánr, pro který mám určitou slabost. Ve výsledku je to ale spíš thriller s nevyužitým potenciálem. Na úvod docela drsný gore, pak se to hodně dlouho ale zajímavě a atmosféricky rozjíždí a nakonec to vyústí v poměrně rychlý, skoro až pohádkový konec, který se u hororů dneska moc nevidí. Solidní béčko, které nenudí. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Jo je to béčko, jo je to v zásadě dost hovadina, ale co? Já to včera viděla už potřetí a pořád mě to docela bavilo a nijak neotrávilo. Hned ta první scéna s drátem je super a celý film je akční a napínavý - stále se neco děje a líbí se mi i hudba. Pohodová podívaná na pozdní noční nebo spíše ranní hodiny, když se člověku nechce spát ale už ani koukat na něco u čeho by musel přemýšlet :-) Nemám důvod jít pod 50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Efektný horor v štýle starých dobrých duchárskych príbehov s vydareným úvodným gore massacre festom. Film občas stráca tempo a napätie, ale všetko je to vynahradené dokonalou výpravou a skvelými trikmi a maskami. Len škoda toho zbytočného a zbabraného záveru. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není tak špatné, jak se při pohledu na hodnocení tady zdá :-) Docela solidní atmosféra, hezké retro scény, super závěrečná skladba při titulcích (a i některý další písničky) a místy i zajímavé. Bohužel to rozuzlení mě docela zklamalo :-) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keď som to videl prví krát ešte na vhs-ke a začala ta krvavá scénka s oceľovým lanom tak ma to totálne dostalo.Keď si to pozerám s odstupom času už to taka sila nie je ale aj tak,vždy si ho rád pozriem.Myslím že aj Bludný Holanďan to ma vo svojej zbierke.Ničím ma to neprekvapilo ale aj tak ma to bavilo.A nemožem nespomenúť herecké obsadenie,najma J.Margulies,ktorá tam bola osviežením medzi samými chlapmi a aj mladučká E.Browning ako duch mladej holky,ktorá pomáha nálezcom pochopiť pravdu,kto je ten staroveký démon bola fakt dobrá,aj ked tam nemala moc priestoru vyniknúť.A kto si myslí opak,nech sa strčí do riti. ()

Reklama

Reklama