Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Velice slušne natočený výplach mozgových buniek, ktorý sa s utekajúcimi minútami a kopiacimi mŕtvolami strháva v megaBé s pointou megaCé. Ale hrdzavú, vlhkú klausro-atmosféru uprieť nemožno a ani to, že Byrne sa ako záporák proste narodil. Už len kôli úvodnej "drátenej scénke" sa to oplatí vidieť. V telke. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Solídny ghost ship horor. Zo začiatku pôsobivá atmosféra, následne béčkarsky nenápaditá, predvídateľná vyvražďovačka. Ale to lano nemalo chybu (čo vytušil aj režisér a tak ho potom pre istotu ešte zopakoval). Takisto henriksenovský Gabriel Byrne ako nekompromisný kapitán bol OK. Ďalšie neambiciózne, ale možno o to zručnejšie nakrútené dieťa produkčnej dielničky Roberta Zemeckisa a Joela Silvera, Dark Castle Entertainment (13 DUCHOV, GOTHIKA). ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela to ujde. Úvod je poměrně šokující, prohlídka opuštěné lodi dostatečně mystická, Byrne tomu dává charisma, škoda jen těch digitálních triků, které ne vždy jsou zdařilé. Nic, co by si člověk pustil znovu, ale když to poběží v telce, proč ne? Ta závěrečná myšlenka a jakýsi cliffhanger mi přišel originální. A vlastně mi tentokrát bylo i těch duchů líto, tedy kromě těch zlých, co byli zlí i za živa. Slušná kamera, výprava a i herci docela ušli. Ale celkově to nezaujme až natolik, aby se to stalo mým oblíbeným filmem. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Provařená videopultovka recyklující snad všechno co už jste v žánru viděli. Vystavět horor kolem mořeplaveckých klišé o ultradrsňácích (a ultradrsňačkách) a dochutit ho báchorkou o "lodi duchů", takhle páchnoucí naviják dneska snad nesežere nikdo. To že jde film do kin, považuji za hrubou urážku divácké inteligence ;) ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jako parodie na žánrová klišé velice výživná záležitost, k plnohodnotné hororové áčkovosti však chybí...no, ehm, vlastně úplně všechno. Vezměte si pět libovolných hororů, jukněte na Dokonalou bouři a dostanete minimálně vše, co dokáže Loď duchů nabídnout... Je mi moc líto Karla Urbana, který si po Pánovi prstenů takhle ošklivě kazí reputaci... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 39. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Rockový song, který si při řízení remorkéru pouští Santos (Alex Dimitriades), jemuž později kapitán Murphy (Gabriel Byrne) poručí, ať vypne ten randál, je skladba „Not Falling“ od skupiny Mudvayne. (ČSFD)
  • Vytvoření zaoceánské lodi Antonia Graza bylo inspirováno italskou výletní lodi Andrea Doria, kterou v roce 1956 potkal tragický osud v podobě potopení. (Chatterer)

Reklama

Reklama