Reklama

Reklama

Yeogogoidam doobeonjjae iyagi

  • Jižní Korea 여고괴담 두번째 이야기 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Jihokorejské školství je pověstné enormní psychickou zátěží na studenty, fyzickými tresty a nelítostnými přijímacími zkouškami na vysoké školy. Tento film však záměrně nechává vděčné téma studijního teroru stranou a zaměřuje se na sociální systém uvnitř středoškolského dívčího kolektivu. Hororová hrůza se tak zakládá na rivalitě dívek, která rozkládá jejich idealizovaná přátelství, a na kruté šikaně namířené proti všem, kdo se odchylují od většinových norem. Vyprávění se odvíjí skrze útržky různých časových rovin, jež jsou motivované čtením společného deníku dvou studentek. Stejně jako se postupně odhalují křivdy kolektivu vůči oběma dívkám, které pramení z jejich lesbické lásky, tak se do primárně realisticky pojatého příběhu vkrádají mysteriózní a hororové prvky. Film vzbudil nadšené ohlasy na festivalech fantastických filmů i na přehlídkách snímků s gay a lesbickou tematikou. [Filmasia 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Morloth 

všechny recenze uživatele

Jestli se nevylučují slovní spojení inteligetní/někdy až řekněme "intelektuální" - teenage - "horror" => toho tam bylo vskutku málo. Zajímava kamera, zajímavá práce se střihem, zajímavá práce s vyprávěním, než to člověk zvládl pobrat, chvíli to trvalo, i když příběh je veskrze triviální a nebýt těch srand s flashbacky a zjeveními a pasážemi, které v toku času měly být zcela jinde, tak by to byla nuda. Ale bylo to působivé, někdy trochu mrazivé a někdy hodně blbé. A to je asi vše. ()

Chejpao 

všechny recenze uživatele

„Kecy typu: nepochopil jsem to, ale líbilo se mi to“ můžu skoro podepsat ;-) (Ale zas tak nepochopitelné to není, to spíš vyznat se v těch dívčinách může být pro našince místy obtížné.) Označení horor je opravdu dost zavádějící, první cca hodinu se hororového neděje vůbec nic a i pak je hororových prvků poskrovnu. Jedná se spíš o citlivou, zajímavě natočenou sondu do duší několika korejských puberťaček a jejich vzájemných vztahů - po zhlédnutí Into the Mirror a tohoto mám pocit, že míchání civilního společenského dramatu s hororovými prvky je korejská specialita. Dávám 4*, ale zcela chápu i 1* nebo odpad, tenhle film vás buď osloví svou atmosférou a pak mu leccos odpustíte nebo ho odvrhnete jako škváru. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Smutné a lyrické drama s lehkou příměsí duchařiny, o nešťastné lásce, jež jde až za hrob. Min Hyo-shin a Yoo Shi-eun se mají rády a před svým okolím to neváhají dát i přes posměšky najevo. Ale když láska jedné z nich k té druhé přeroste až v nezdravou závislost, začíná se schylovat k tragédii. Shi-eunina spolužačka Min-ah náhodou objeví jejich deník a postupně se ponořuje do jejich komplikovaného vztahu, přičemž o nepříjemná překvapení nebude nouze. Lekaček ve filmu, stejně jako v prvních Whispering Corridors, moc není, ale jsou povedené a vhodně dotvářejí jeho tajemné a tesklivé naladění, které umocňuje i krasná hudba, za níž by se nemuselo stydět leckteré melodrama. Narozdíl od prvního dílu mě druhé Whispering Corridors překvapily, a to velice mile. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Príbehovo úplne indiferentné k prvému dielu Whispering corridors (spoločným znakom je tu hlavne školské prostredie a temná hrozba). Mladé dievča nájde tajný denník, písaný jej dvoma lesbickými soplužiačkami. Krátko na to, začne trpieť zvláštnymi halucináciami a jedno z lesbických dievčat zomrie....alebo je to všetko inak? :-) Ako trefne poznamenal jeden užívateľ na inom filmovom serveri, Whispering Corridors (aka Memento Mori) v sebe veľmi jemne kĺbi strach a napätie pôvodných Whisperring corridors s tajomnosťou, až akousi zasnenosťou Coppolovej The Virgin Suicides. Väčšina filmu sa odvíja v pomalom tempe, do ktorého občas vpadnú razanté, známe ázijské "shock system" sekvencie, ktorého so záverom naberajú na intenzite (konkrétne jedna z nich ma dostala skoro zo sedadla...). ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Doufám že už nikdy v životě nebudu trávit sobotní večer sledováním korejského psychologického drama ze života patnáctiletých lesbických školaček avizovaného klamně pořadateli jako hororový klenot. Určitě má tenhle film své kvality, které h ořadí do šedého průměru, ale já jsem se rozhodl takhle radikálně hodnotit vzhledem k nevhodnosti jeho uvedení v rámci Filmasie 2008, kde zablokoval místo mnoha a mnoha lepším filmům. ------ A to tam byl ještě druhý film, který ani nemá na CSFD profil a stejně "kvalitní" jako tento. Mějte mě za kulturního barbara, ale snobské bláboly fakt nemusím. A to jsem si ještě po cestě pryč vyslechl kecy typu: Nepochopil jsem to, ale líbilo se mi to :-) ()

Galerie (4)

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama