Reklama

Reklama

Haneul jeongwon

Obsahy(1)

Když byla Choi malé dítě, ztratila oba rodiče a od té doby je tím velmi citově svázaná. Proto je velmi překvapená, když potká Kima, dalšího sirotka, a ten ji otevře srdce a ona se do něj zamiluje. Ale Choi může ztratit Kima stejně tak lehce, jak se do něj zamilovala, protože umírá na nevyléčitelnou nemoc. (jorgus)

Recenze (17)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Napsat o jihokorejské romanci, že je slátanina, není u mě běžné. Ale přesně ten pocit mám. Umělost. Přílišné tlačení na pilu. Zkratkovitost. Nekomfortně jsem se začal cítit při prvních scénách v sanatoriu. Nezlobte se na mě, nikdy jsem nebyl v zařízení pro smrtelně nemocné a doufám, že nebudu, ale chování těchto lidí mě připadlo být nerealistické. Stejně tak, když hlavní hrdinka pomalu v každé druhé větě připomíná, že umírá. Samozřejmě, že se tím zabývá, ale netvrďte mi, že to chce milovanému stále strkat pod nos nebo že na to občas nechce sama zapomenout. Howg. Ješté že v tom hrála sympatická Eun-ju Lee. ()

May 

všechny recenze uživatele

Garden of Heaven. Pohadka mladicke Young-ju, ktera umira na rakovinu. Se svou smrti je smirena, ale kdo by chtel umirat uplne sam? V zoufale snaze najit si praci se dostane jako spolecnice do draheho podniku, kde poznava nekoho, kdo by ji mohl delat poslednich par dni spolecnost. Ale laska je nekdy kruta a ocekavani dne, kdy navzdy zmizi milovany clovek jeste bolestivejsi. Film, ktery nema kostrbaty dej, plyne pomalu a s jasnym koncem, ale ma neco jineho.. syrovou realitu, ktera se muze misty zdat podivna a neosobni a tlumi emotivni zazitek, pokud si ji clovek nepusti k telu a nevstreba ji s pochopenim a vzitim se do situace, kterou se film celou hodinu a pul bez okolku zabyva - coz se mne nepovedlo, aneb dalsi umirajici traga. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Pokud byste byli na sklonku života sami, odevzdaní, bez naděje, určitě byste zatoužili po někom, kdo by s vámi sdílel poslední dny vašeho bytí, pohladil, potěšil laskavým slůvkem a vůbec vnesl trochu štěstí do vašich chmur a útrap. Mladá dívka Young-ju měla to štěstí v neštěstí. Se zdrcující diagnózou rakoviny žaludku a jistotou blížící se smrti, se zamilovala do mladého a zdánlivě chladného doktora Oh-sunga, který nakonec její lásku opětoval. Love story působí až na poslední půlhodinu docela odtažitě. Ale zkuste se vcítit do lidí, z nichž jeden ví, že mu nezbývá moc času, trpí bolestmi, depresemi, a druhý je konfrontován s bolestivou realitou, že ač je doktor, může jen přihlížet posledním okamžikům své milované, nemoha ji pomoci přežít. A tuto smutnou a nemilosrdnou realitu, jež může klidně udeřit na každého z nás, film vystihl poměrně přesně. Je klidný, ne přehnaně depresivní, s trochou štěstí, slz a dojetí nakonec. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další korejský melodrama o užívání si posledních dní života. Neni to nic extra, ale myslim, že se to může klidně směle řadit do nadprůměru a hlavně to plyne pozvolna a nesnaží se to o žádný strašně dramatický scény ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá romantická dráma. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, ktorá umiera na rakovinu a už je s tým aj celkom zmierená, lenže nemá nikoho, kto by jej mohol byť oporou. Ale zoznámi sa so sympatickým doktorom, ktorý prevádzkuje nemocničné zariadenie pre smrteľne chorých, jeho služby aj využije a tak konečne nachádza podporu a aj lásku, lenže obaja vedia, že ich vzťah nemá budúcnosť. Spracovanie nie je práve najideálnejšie, ale aj tak je stále celkom slušné. Ocenil by som, keby bol zabraný dlhší časový úsek, v ktorom by bolo vidieť ten postupný zničujúci priebeh choroby a vplyv na ich vzťah, aby to dokázalo skutočne zapôsobiť, tu chýba nejaký výraznejší úvod, aj ten spôsob zoznámenia je len taký vlažný a následne aj celá hlavná časť v nemocnici nie je práve ideálne gradovaná, prakticky stále mi prišla na rovnakej úrovni. Ale aj tak je to dobré, po celý čas sa na to príjemne pozerá, je to také uveriteľné a sympatické, prakticky sa tu ani nepokúšali o nejaké samoúčelné scény, jedine tie televízne reklamy sú už trochu zbytočné, ale ani tie nie sú zlé. Škoda, že moc nefungujú ani oba žánre, romantika mi prišla až príliš nevýrazná, ten vzťah som im takmer ani neveril a ani dráma na tom nie je o moc lepšie, nedokázal som sa do toho až tak dobre vžiť, ale dobre podané mi prišlo aspoň postupné umieranie ľudí v nemocnici. Herecké obsadenie je celkom dobré, sympatická Lee Eun-Ju, ale v iných úlohách si ma získala viac, postava doktora mohla byť obsadená aj o trochu lepšie, ale ani s týmto nemám väčší problém a bavili ma aj vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sa mi páčia, slušná vizuálna stránka a aj celkovo je to sympaticky podané, čo oceňujem, len by to chcelo aj emócie, tie som vôbec nepocítil. Garden of heaven určite nemôže tým najlepším predstaviteľom tohto typu konkurovať, ale stále je to dosť dobrý film, ktorý si toto hodnotenie zaslúži. 75% ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Nádherný film. Proč já na to koukám!? Ale je fakt, že to dokáže člověku připomenout, že jsou fakt důležitější hodnoty v životě lidském, bať, bať. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale hlavní filmy s hrdin-ou/-kou, která má krátký čas před smrtí a vím o tom, mi připadají jako citové vydírání diváka. Je to jako: dáme tam někoho kdo umírá na rakovinu, lidi to rozbrečí a máme postaráno o úspěch. Jenže když Garden of Heaven je tak krásně natočeno a stejně jeho kouzlu podlehnete, i když víte jak to dopadne. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Melodráma odohrávajúca sa v hospici, kde sledujeme posledné chvíle niekoľkých smrteľne chorých ľud´í. V centre príbehu sú ale hlavný primár hospicu a jedna pacientka, ktorý sa do seba zamilujú. Plusom filmu je, že sa na Kórejské pomery prekvapivo nesnaží nejak brutálne citovo vydierať. Práve naopak. Po emocionálnej stránke sa mi zdal až príliš vlažný a to vrátane tej romantickej línie. Film pomaly plynie, sem tam zomrie niektorý pacient a tak stále dookola až si smrť príde aj po hlavnú hrdinku a je koniec. Zvláštny je aj primár, ktorý je strašne uzavretý do seba a nikoho si nepripúšťa k telu. Aspoň tá hlavná línia mohla byť intenzívnejšia. Škoda, že sa film viac nevenoval aj ostatným pacientom a ich príbehom. Za jedno pozretie film stojí hlavne kvôli Eun-joo Lee, ktorá úlohu umierajúcej zahrala perfektne. Naviac je smutné, že už ani herečka nie je medzi živými. Škoda jej. 6/10. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

..verbalizácia oslabuje prežívanie emócie..to tvrdia psychológovia a preto odporúčajú o problémoch hovoriť..osobne mám pocit, že v praxi to funguje - nefunguje, ale pre film to platí..vraj som cynik, ale spleť osudov a bolestí a hľadania momentov šťastia a strach zo šťastia, lebo umierame, ale umierame šťastní mi v prípade tohto filmu prišla výrazne televízna (čo posilnilo pár rušivých strihov a nasvietenie sekvencia prechádzky v lese a aj niektorých iných scén)..škoda, lebo film mal pár dobrých a silných momentov, pár úsmevných a krehkú Eun-ju Lee.. ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Skladám poklonu režisérovi filmu. Mnoho iných by sa snažilo vytrieskať z témy oveľa viac a nechýbali by tradičné slzopudné scény. Niekto napísal, že sa mu konanie hlavných postáv zdalo čudné, mne naopak prijde úplne pochopiteľné- Young-ju je tá ktorá dáva viac najavo svoje city, je "hýbateľka" vzťahu pretože zomiera a nechce byť sama. Jeong Jeol je chladný (ale len navonok), snaží sa bojovať proti svojim citom k Young-ju, pretože nechce zažiť ďalšiu bolesť z odchodu milovanej osoby. Je pravda, že človeku dlhšie trvá, kým sa s postavami zžije a začne im fandiť, no podľa mňa ide o "realistické" zobrazenie vzťahu medzi smrteľne chorým a niekým druhým. 10/10 a na scénu so zvočekmi len tak ľahko nezabudnem. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Možná jsem jen obyčejný zvrhlý Evropan, ale korejské námluvy na mě nepůsobí zrovna dvakrát romantickým dojmem. No, možná působí, ale jen v reálu. Ne na filmovém plátně. Na filmovém plátně chci mládence, který přes noc vysází po celém parku tisíce orchidejí (viz. Big Fish) a zpříjemní tím své vyvolené probouzecí rituál. Prostě něco, co já sám nezažil a ani nezažiju. K běžným romantickým obrazům mám osobnější (a tudíž i mnohem silnější) vzpomínky. Navíc, a vzhledem k námětu i logicky, chybí filmu humor, na kterém staví ostatní, čistě romantické, korejské snímky. Právě korejský humor z běžných situací dělá situace naprosto bláznivě roztokrásné. Toliko k romantické linii. Teď k té druhé, která filmu vysloužila alespoň ty tři hvězdičky. Na to, jak velkou tagedii film popisuje, mě nechal příliš chladným. Snímek nedává divákovi šanci si k postavám vytvořit hlubší vztah a tragická informace tak nemůže zasáhnout diváka tak tvrdě, jak by měla. Stejně tak i samotný vztah se začne vyvíjet až v době, kdy jsou karty na stole. Všechno jde prostě podle plánu a bez překvapení. Film postrádá jakékoli vrcholné a zapamatovatelné momenty. Nejzajímavější dějovou linií tak zůstává vývoj vztahu mladého doktora k "pacientům" a obráceně, potažmo pohled všech zúčastněných na život a smrt vůbec. [září 2006] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, ona je to jen vlastně klasická romance, která se z vás snaží vypudit slzy s tím, že už tak nějak od začátku víte, že tady bude něco špatně, že to prostě bude slzopudné. Hrdinka i hrdina mají tragické dětství a čeká je tragická budoucnost. Ale snad díky tomu korejskému prostředí, díky hercům, se to dá snést a není to křečovité. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda že sa tento film nevenoval len hlavným predstaviteľom, ono to zaradenie onkologických pacientov do deja a ich postupné umieranie bolo dosť na škodu, pretože už len z toho nápisu že Rajská záhrada som očakával dačo nadpozemské, žiaľ nestalo sa, nevadí ... ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Holky nemají rády milé chlapy... Pustil jsem si to podruhé a své hodnocení nakonec nezměním, ač je to moc hezký film a dost slušná citová ždímačka. Hudba se povedla včetně závěrečných skladeb, Lee Eun-ju je úžasná, zábavné i dojemné. Moc se mi líbila blikací lampa a mýdlová báseň neměla chybu :-) Pokud jde o samotný závěr, velmi povedená scéna mi přišla s těmi zvonečky a právě tam bych já osobně film ukončil, tam by mi konec vážně sedl. Škoda že jsme s ní neměli tu čest vidět více kvalitních kousků, RIP holka :-( ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, ako tragicky skončila Eun-ju Lee pozeram na tento film z ineho uhla pohľadu. Vyznieva ešte smutnejšie a tragickejšie ako v skutočnosti je! Večna škoda jej. :( ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

je asi nema cenu si stezovat, ze film nema moc veselych scenek a ze plyne pomalu..hned od zacatku je divakuvi jasne, ze tohle nebude zadna hezka prochazka..prvni hodinu se vlastne nic moc nedeje..vse je chladne, depresivni..nekdy az moc opakujici hrdinka, jenz hovorila neustale o sve smrti me zacinala stvat:)nic moc me to nezaujalo..par vybornych momentu tam bylo, vsechny si ale film schovava az na samotny konec..hlavne kvuli tomu neslane nemastne prvni hodine to bude jen za tri..jedno vim urcite, tento film uz si nikdy nepustim, ne ze by byl tak spatny ale staci opravdu jednou a bohate..mrknete a uvidite sami:)p.s. vzhledem k pozdejsi smrti Eun-ju Lee sledovani tohoto filmu ziskava novy rozmer. ()

Reklama

Reklama