Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dong Chi-sung je mladý, baseballový ex-nadhazovač, který touží po opravdové lásce. Od doktora se dozví, že má zhoubný nádor na plicích a nedožije se déle než dvou měsíců. Ve smutku a strachu ze smrti, pořád doufá v první opravdovou lásku, kterou ještě nenašel a bojí se, že mu není souzena. Když se opije v baru, barmanka Yi-yeon ho zavede do hotelu, kde mu zaplatí nocleh. Po nějakém čase se dovídá že ho Yi-yeon už odmalička tajně obdivuje a snaží se s ním již roky marně navázat kontakt. Shoda okolností a Chi-sungovo obvinění z trestného činu zblíží hl. hrdiny a přivede je na společnou cestu. Jak se Chi-sung vypořádá ze smrtelnou nemocí? Přeskočí mezi Chi-sungem a Yi-yeon jiskra lásky? (Káronoš)

(více)

Recenze (51)

Dale 

všechny recenze uživatele

Jeden z najslabších kórejskych filmov z takmer 50, čo som doteraz videl. Celý film sa rieši láska, no aj napriek tomu je tu romantická línia veľmi slabučká, medzi oboma predstaviteľmi to moc neiskrí a navyše mi ani neboli natoľko sympatickí, aby som im fandil. Ani dramatická rovina nie je príliš podarená, aj keď zo začiatku sa zdalo, že pôjde o ďalší silný doják. Navyše na môj vkus tu bolo až príliš veľa scenáristických lapsusov a situácií, ktoré nedávali zmysel (ako sa policajti ocitli v Dongovom dome, keď nemal byť prečo podozrivý, scéna mileneckej hádky na štadióne, ktorú Dong počul, scéna so zlodejom...) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina hľadá pravú lásku. Problém je, že ju hľadá príliš dlho. Kórejský mix žánrov romantika, komédia, dráma je podľa počtu filmov asi jeden z najúspešnejších. Samozrejme, nie vždy to výjde a priemerne z toho vyšiel aj tento film. Na romantiku málo romantický, na komédiu málo vtipný a dramatická linka tu je našťastie len v úlohe strašiaka, čo beriem ako plus, pretože uplakaných kórejských "romancí" som videl dosť. Trochu divne vyznieva scéna, v ktorej si hlavná dvojica vyrazí do kina. Po skončení filmu hlavný hrdina v niekoľko minútovej scéne opisuje dej podľa neho úplne stupídneho filmu. Preto nechápem prečo s niečím tak nezmyselným strácal čas režisér i divák. Asi sebavedome poukazoval na fakt, že jeho film je lepší. Áno, to bez debaty je. Občas zaznie dobrý vtip, ale inak dosť rozťahané a veľmi sa mi to pod kožu nezadralo. Od romantického žánru očakávam aj nejaké emócie, no tu sa nedostavili. 60%. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl v poslední době tolik korejských filmů, že bych snad mohl napsat i nějaký komentář :) ....... V tomhle případě se jedná opravdu o "Něco zvláštního". Vývoj příběhu je několikrát zaveden do těžko předvídatelných situací, které v konečném důsledku plní heslo - "vše souvisí se vším". Je to film, ve kterém je obsaženo víc žánrů a u každého diváka může převážit jiný. Já se například - po úvodu velmi překvapivě - výborně pobavil i když jsem slzy smíchu sem tam přetavil v slzy dojetí (a naopak).... Já prostě nevím, jak to ti Korejci dělají, že se hned po skončení jednoho filmu začínám těšit na další ...... ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Na Someone special jsem se opravdu těšil, sháněl ho přes půl roku a nakonec za něj dokonce zaplatil nehorázných 2000 wm:). Co se mi ale dostalo? Největší plakátový podvod od dob reklamní kampaně na bulvární deník Super. Pokud se z plakátů tešíte na příjemnou romantickou komedii, rychle si nechejte zajít chuť. Výjevy z nich totiž nemají s filmem vůbec nic společného a očekávaný filmový zážitek se asi vytratil někde na cestě z Koreje. Someone Special nenabízí nic než nefungující žánrový slepenec, který skáče od jednoho nesmyslného momentu ke druhému, znechutí roztěkanou kamerou a vše korunuje absolutně nesympatickým hrdinou. Jak může být někdo, koho si tak zamilujete ve Welcome to Dongmakgol, v jiném filmu tak neskutečně otravný, to asi nepochopím do konce života. Sem tam na vás sice probleskne nadějný záchvěv sympatické romantiky, na pozadí všeho ostatního však podobné momenty působí maximálně nuceně a nepřirozeně a kýžený efekt vyšumí zcela do ztracena. Po "Trojce železo" další nepříjemná podpásovka, kterou mi má oblíbená korejská kinematografie nečekaně uštědřila. Doufám, že si podobné exscesy vyplýtvala na dlouho dopředu. P.S. Jestliže ostatní považují za "černý humor" rýpání se v nose, pak tedy máme s ostatními o humoru naprosto rozdílnou představu. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

ANEUN YEOJA (a mám níže uvedený pocit i z jiných jihokorejských filmů) překvapuje netradičním příběhem. Nevím, jak a proč to ti Korejci dělají, ale příběh je naplněn tolika netradičními postupy, že divák jen čučí. Nevím, jak to vlastně popsat - nejde o typickou překombinovanost. Příběh je vlastně velmi prostý, ale to, co jednotlivé filmové postavy během filmu zažívají, je tak neskutečné a na pomezí reality... a přesto to vše tak trefně zapadá do sebe a vytváří tu správnou atmosféru. A když se k tomu připočte netradiční způsob natočení, skvělá hudba, která je nasazena vždy tak trefně, že mě dokáže dojmout k slzám, i když je na plátně třeba jen psík u misky s Pedigree, tak musím opět před Jihokorejci smeknout. Shrnuto a podtrženo: Korejci jsou dříči a jsem za to rád. Člověku se tak dostává netradiční zážitek s decentně předloženou myšlenkou, příběh plný citu (byť nemusí jít přímo o emocionální nářez) i humorných situací... prostě film, na který je radost se koukat. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama