Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je příběhem dvou chlapců jménem Tayto a Ossie, jejichž otec byl až do smrti jejich matky při porodu Ossieho, „Králem cestovatelů". Dědeček obou chlapců je starý zkušený „Cestovatel", který dětem vypráví irské lidové pohádky a legendy. Od moře až k městu Dublinu, kde nyní chlapci se svým otcem žijí, dědečka následuje krásný bílý kůň Tír na nÓg (což irsky znamená „Země věčného mládí"). Chlapci jsou zvířetem nadšeni a sní o tom, že se z nich stanou kovbojové. Když jim koně někdo ukradne, hoši se vydají za dobrodružstvím, na jehož konci mají získat mystické zvíře zpět. Utečou tak životu v chudobě v severní části Dublinu a zamíří „na západ", kde se dozví, že Tír na nÓg není jen koněm. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (4)

Krojcek3 

všechny recenze uživatele

Malý chlapec při jehož porodu zemřela matka, což neunesl otec a začal pít, se svým starším bratrem mají vlastní, těžký, ale i vysněný svět.. Film je dobře natočen, nenudí, i přesto že u pár postav (policislů) máte pocit, že už jste je někde viděli. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film sem viděl uplnou náhodou... a byl sem naprosto okouzlen. Krásné Exteriéry, výborná hudba, Gabriel Byrne jako alkoholický otec... film je neuvěřitelně dojemnej, silnej, lehce pohádkově pojatej..moc pěkné. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama