Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Padesátnici Daniel a Alain, dlouholetí přátelelé se po více jak 15 letech manželství se setkají s láskou. Daniel potká Judithu a Alain Faridu, mladou Senegalku, kterou zaměstnal ve svém africkém obchůdku. Skze Daniela a Alaina jsou vyjádřeny pochybnosti a iluze, které způsobí láska, vášen a provinění, které přicházejí v momentě, když váháme změnit život.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snad nejosobnější film režiséra Clauda Berriho, kde se vyrovnával s rozpadem své rodiny. Je sice pravda, že mnohý muž kolem čtyřicítky způsob řešení, který Berri zvolil, bude považovat za rozumný a osvobozující, dát přednost lásce a vášni před stereotypem a povinnostmi je určitě lákavé, nicméně já se s ním tak docela neztotožňuji a navíc scénář nepovažuju za příliš propracovaný. Film je jen jedním z mnoha ve filmografii Clauda Berriho, kde se věnuje krizi současné rodiny a mezilidským vztahům. Určitě nedosahuje na vrchol režisérovy tvorby. Nejcennější na snímku byl pro mě výkon mého oblíbeného herce Daniela Auteuila, který si zahrál otce postiženého syna a nevěrného manžela. Celkový dojem: 60 %. ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě naopak velmi nepříjemný film. Analýza zmatení hodnot. (spoiler : ) Pokud se zamilujete do jiné, je v pořádku, že opustíte rodinu - a jestli to váš syn nechápe, dejte mu do huby. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Claude Berri asi na stáří obdivoval tému stárnoucích mužů po padesátce, kteří si ještě chtějí mermomocí dokazovat, že jsou chlapáci, no dobrá tedy. Průměr tento snímek splňuje jistě, je dobře zpracovaný, leč už tolikráte omletý. ()

francis 

všechny recenze uživatele

Tenhle film moc trefně ukazuje, jak trapně můžou (musej) vypadat a hlavně se chovat starý chlapíci, který si najdou mladou milenku. Tim to nechci nijak odsuzovat, na to si netroufám. Ostatně, mladý chlapíci na tom asi nejsou o moc líp (maj to lehčí jen o to, že nemaj děti). Jinak je to vkusnej film (ve francouzským originále by asi byl, pravda, ještě o něco vkusnější), ze kterýho je cítit opravdovost a prožitost životních situací, který se v něm odehrávají, a taky důležitej nadhled, bez kterýho by to nemohla bejt komedie (i když trochu nahořklá), a kterej nám ve chvílích, když podobný věci prožíváme ve skutečnosti, bohužel tolik schází. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazený snímek, který jednoznačně ilustruje fakt, že ať už v situaci v níž se Daniel a Alain ocitli (a která mi pohříchu není neznámá) člověk odchází nebo zůstává, nejdůležitější je rozhodnout se a jednat. Čím delší lavírování, tím spíš a víc se dá ublížit. Mimochodem - sestra nebo jiná dobrá duše, která se vám montuje do vztahu, ta stojí vždycky za všechny prachy. Tuhle postavu zahrála N. Lvovsky opravdu velmi přesvědčivě. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

"Až je mi hanba, jak jsem šťastný"....Hm, tak tohle byl nejlepší film, jaký jsem za poslední dva měsíce viděl. Úplně mě pohltil, svým dějem, vyzněním, hereckými výkony, hudbou, tragikomičností. Charlotte Gainsbourg už podruhé vytvořila velmi jímavou postavu, která ve mně vzbuzuje ty nejhlubší pocity. Daniel Auteuil a Nathalie Baye, to jsou také bez debat herci par excellence. Do toho všeho Dalidina písnička "Il venait d´avoir dix-huit ans", ta podrthnula veškerou tragikomičnost. Jen mě mrzí, že na ČT 1 nedávají filmy v původním znění, věřím, že by tenhle výjimečný filmový zážitek byl ještě silnější. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Tohle byla malá vztahová rošáda, do které ještě trapně zasáhlo ochrnutí syna a jediným kladem tohoto filmu je, že s tím Berri neotravoval moc dlouho. ()

Pupidyk 

všechny recenze uživatele

Filmy protkané lidskostí a problémy lásky mě nikdy moc nebraly... Může za to hlavně to, že jsem ještě mladý a povrchní a nevímco ještě... Pokud není v podobném filmu mnoho vtipu, tak je zázrak, že mé hodnocení stoupne nad 3*. Zde jsem dlouho váhal, v průběhu filmu jsem měl smíšené pocity, ale i když to není žádná ukrutná zábava, je skvěle vidět jak Berri filigránsky točí a herci - no paráda... ()

Mattezs 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle jsem usínal. Tento film je o vztazích a o tom jak si manželstvím znudění staří chlapi hledají mladé milenky. Někomu se to může líbit, ale pro mě nuda a šeď, vůbec mě neoslovil. 2 hvězdy za herce. ()

for-com 

všechny recenze uživatele

safryš, tenhle typ filmu mám ráda - francouzská produkce, film o vztazích, drama.. ale nesedlo mi to.. postavy jsem chápala, ale ani jedna si mě nedokázala získat, navíc místy až hysterické chování mi lezlo na nervy.. ()

Jadis 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film o lidských vztazích, který vás sice ničím nepřekvapí, ale zároveň se vyhýbá klišé. ()

JimJam 

všechny recenze uživatele

Je třeba říci, že dějová linie s Danielem Auteuilem byla mnohem lepší než ta s Pierrem Arditim. Auteuil a Charlotte Gainsbourgová filmu kralují a předvádí skvělé a uvěřitelné výkony (jejich příběh hodnotím 5 hvězdičkami), ale ostatní herci, byť zkušení jako Arditi a Bayeová, jejich kvalit zdaleka nedosahují. ()

marti 

všechny recenze uživatele

filmy o osobnej alebo rodinnej kríze mám rád, takže k tomu čo mi vadí: Auteuil sa príliš jednoducho dal dohromady s Gainsbourg, že by Arditi menil Miou-Miou za nejakú černošku tomu neverím :-). Ďalej nemám rád hysterických mužov a koniec bol nejaký zvláštny: príbeh s černoškou nemal dopovedaný koniec na rozdiel od druhého príbehu, kedy (spoiler!) sa opustená manželka pozerá pokojne na svojho (ex?)-manžela ako sa vo vode bozkáva s frajerkou... ()

Umělec 

všechny recenze uživatele

Zajímavý evropský snímek a problémech obyčejných lidí. Natočený civilně, příjemné herecké výkony. 70% ()

Reklama

Reklama