Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o náhodě, která učinila sen jednoho muže osudem druhého. Upřímnost, nostalgie, jemný humor a osudová náhoda. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

Olík 

všechny recenze uživatele

Než se trochu rozepíšu o filmu samotném, chtěl bych pochválit úvodní větu oficiálního textu distributora „Příběh o náhodě, která učinila sen jednoho muže osudem druhého“, která přes svoji strohost neztrácí na výstižnosti a zároveň příjemně pohladí po duši. Tak to bylo úvodem a teď taky něco k Millerově taneční lekci. Tato škola mne nenaučila ani tanci, ani šarmu a jak jsem v první větě psal o pohlazení na duši, tak sledování Školy tance a šarmu mi spíše uštědřilo políček. Četl jsem komentáře, které snímek častovaly přívlastky jako jemný, milý, oddechový, smutný, nostalgický, originální, laskavý nebo dojemný. Ano, to všechno je, ale taky a to je hlavní, nemá vůbec žádnou šťávu, přičemž by jsme všechny doposud vyjmenované přídomky mohli nahradit jedním a trefnějším, který by zněl „nudný“. Možná kdyby tvůrci odstavili „dancing kinga“ Carlyleho a natočili pouze příběh, který retrospektivně vypráví umírající (mimo jiné, jako vždy vynikající) John Goodman, udělali by lépe. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Neumím přesně napsat co se mi na tomhle filmu líbilo. Určitě fajn byla ta dávka nostalgie, smutku, opuštění a všech těhle věcí co všichni tak dobře známe. Dál herci, sešla se zde naprosto netradiční kombinace herců, neprotřelých tváří, například Mary Steenburgen byla v této roli naprosto úžasná, že až čelist padala. Carlyle, Tomei a Astin mě velmi mile překvapili (John Goodman to je klasika) na celý film se dost příjemně koukalo, a bylo to takovým nevtíraví způsobem smutné. Příběh byl celkem originální, i když tak trochu pohádkoví. Líbilo se mi celkem jak se film různě prolínal jeden osud s osudem druhého. Celkem příjemná podívaná. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Robert už pověsil delirium tremens na hřebík, nenakrucuje se v tangách nadrženým dělnicím z ocelárny a netráví hodiny před zrcadlem, aby načesal svou neposednou kštici na Adolfa. Teď je z něj hodný, voňavý a pracovitý člověk. Dneska jsem ho třeba viděl, jak peče housky, doma něžně laská krásně tvarovanou urnu své drahé polovičky a teskní. Náhoda tomu chtěla, že ho horní polovina těla Johna Goodmana vyslala na lekce tance, lásky a krásy a než stačí vyslovit nesmělé smím prosit, už roztáčí na parketu rozpustilý Lindy hop s jednonohou Marisou a ten nejošklivější z New Kids on the Block supí. Chtělo by se říct odporné cukrkandlové melodrama. Když ale otevřete oči a kapku si přihnete, může být ze zápletky mile výstřední poetický horor. Nebudu házet patky a rovnou požádám laskavého čtenáře tohoto komentáře, aby mě beze studu štípl do zadku, protože mě se to snad líbilo. Z určitého úhlu pohledu. ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Milý, oddychový film so sympatickými hercami, jemným humorom, ktorý zabaví, trošku aj dojme a hlavne určite nikomu neuškodí:-)) Normálne by som dala len tri hviezdičky, ale veľmi sa mi páčil výber pesničiek, ktoré zneli počas celého filmu takže nakoniec z toho vychádza s veľmi veľmi slušnými štyrmi... ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Tento mozaikovo rozprávaný príbeh nás privedie do tanečnej školy, v ktorej sa odohrávajú prvé dotyky a pohľady. Kde jednotliví účastníci majú spomienky na celý život a niektorí sú zaviazaní prísť tam aj po rokoch a znova si zatancovať. Ale osud nám pripraví nemalé prekvapenia, ktoré môžu ovplyvniť naše rozhodnutia. A tak sa jeden pekár v jeden deň dozvedá o škole tanca a.... V priebehu filmu sa objaví i nádherná hudba s muzikálu The Wizard of Oz - Over the rainbow. Romantika: *** Erotika: * Vtiahnutie do deja:**** Humor:* Hudba: *** ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama