Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o náhodě, která učinila sen jednoho muže osudem druhého. Upřímnost, nostalgie, jemný humor a osudová náhoda. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

Olík 

všechny recenze uživatele

Než se trochu rozepíšu o filmu samotném, chtěl bych pochválit úvodní větu oficiálního textu distributora „Příběh o náhodě, která učinila sen jednoho muže osudem druhého“, která přes svoji strohost neztrácí na výstižnosti a zároveň příjemně pohladí po duši. Tak to bylo úvodem a teď taky něco k Millerově taneční lekci. Tato škola mne nenaučila ani tanci, ani šarmu a jak jsem v první větě psal o pohlazení na duši, tak sledování Školy tance a šarmu mi spíše uštědřilo políček. Četl jsem komentáře, které snímek častovaly přívlastky jako jemný, milý, oddechový, smutný, nostalgický, originální, laskavý nebo dojemný. Ano, to všechno je, ale taky a to je hlavní, nemá vůbec žádnou šťávu, přičemž by jsme všechny doposud vyjmenované přídomky mohli nahradit jedním a trefnějším, který by zněl „nudný“. Možná kdyby tvůrci odstavili „dancing kinga“ Carlyleho a natočili pouze příběh, který retrospektivně vypráví umírající (mimo jiné, jako vždy vynikající) John Goodman, udělali by lépe. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle podle mne není ani muzikál, ani komedie - snad jen romantika ta tam je. Hlavně je to však drama. Pekař je svědkem nehody na dálnici. Obětí je starší muž, který smrtelně zraněn po příjezdu ambulance požádá pekaře (Carlyle) zda by za něj nedošel vyřídit vzkaz do jedné školy tance a šarmu, kam právě směřoval. Pekař to slíbí a vydá se tam. Ve snu by jej v tu chvíli kdy vstupuje dveřmi do této instituce ani nenapadlo, že slibem umírajícímu pomůže hlavně sám sobě.... Velice hezký film, který stojí za vidění. Carlyle opět předvedl, že umí hrát nejen zombíka, či kanibala, ale i klidně si střihne civilní roli pekaře navštěvujícího taneční. * * * ()

Reklama

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Tento mozaikovo rozprávaný príbeh nás privedie do tanečnej školy, v ktorej sa odohrávajú prvé dotyky a pohľady. Kde jednotliví účastníci majú spomienky na celý život a niektorí sú zaviazaní prísť tam aj po rokoch a znova si zatancovať. Ale osud nám pripraví nemalé prekvapenia, ktoré môžu ovplyvniť naše rozhodnutia. A tak sa jeden pekár v jeden deň dozvedá o škole tanca a.... V priebehu filmu sa objaví i nádherná hudba s muzikálu The Wizard of Oz - Over the rainbow. Romantika: *** Erotika: * Vtiahnutie do deja:**** Humor:* Hudba: *** ()

lardko 

všechny recenze uživatele

prvně sem to viděl asi tak před dvouma rokama , a vůbec mě film nechytl. Nebavil mě a přišel mi dost o ničem.Ohodnotil jsem film jednou hvězdou. ale ted sem se na to koukl po druhý se svojí holkou , a musím říct že mě celkem překvapilo jak se mi film líbil. Všechno mi najednou dávalo větší smysl. Nejvíc se mi asi ve filmu líbilo když se vracel děj do těch dětských let. U mě ted rozhodne nadprůměr. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Škola tance není takovým tím klasickým filmem, kde někdo chce být v tanci nejlepší, nebo se snaží něco vyhrát. Tady jde jen o lekce tanečních, kam se náhodně dostane pekař, který po cestě potká havárii auta a v něm člověka, který umírá. Ten ho pověří velice důležitým úkolem, aby našel dívku, kterou neviděl čtyřicet let a s kterou byl dohodnut, že se na tanci potkají dne 5.5. 5 roku nového milénia. Dívku se mu na společenském tanci, který je každý čtvrtek nepodaří najít, ale tanec ho chytne natolik, že tam chodí rád a dotlačí tam i své přátele. Popravdě jsem se moc při filmu nepobavil. Maximálně jen když jsem viděl vězně v podání Dannyho DeVita. Film neměl šťávu. Umírající vypravěč mě trochu připoměl Velkou rybu, proto ty tři hvězdy - jinak bych dal dvě. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama