Reklama

Reklama

Dolina

(festivalový název)
  • Maďarsko Dolina (Az érsek látogatása) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bogdanski Dolina, městečko ztracené někde ve Východních Karpatech, bylo jednoho dne přepadeno hordou podivných nájezdníků, kteří, jak se zdá, se zde natrvalo usadili. Nastolili sice jistý řád, ale ten je srozumitelný jenom pro ně, stejně jako účel jejich bizarního oblečení. Město chátrá a proměňuje se ve smetiště a podobně jsou poznamenány také mezilidské vztahy, podléhající nevyzpytatelným výkyvům. Film zřetelně patří do té linie moderní maďarské kinematografie, která se orientuje na společenskokritická podobenství a vyznačuje se výraznou formální stylizací a expresivní výtvarnou kompozicí obrazu. Zjevně alegorická je v Dolině i postava cizince, jehož příchod a působení obnaží a umocní projevy agresivity, manipulace a přetvářky, příznačné pro třídu vládců i porobených. Při úvahách o všeobecném marasmu, jaký plodí bezbřehá zvůle, nezbývá pro naději takřka žádné místo... (MFF Karlovy Vary 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Monoxid 

všechny recenze uživatele

leštiči nádraží, 'dámy' v růžových turbanech bavící se o tom, co mají muži rádi, podivné chování, kvůli tomu stojí za to se na film podívat. Nevím, jestli bych ho lépe pochopila, kdybych ho viděla podruhé. ()

Reklama

Davson 

všechny recenze uživatele

Člověk čeká podle anotace pořádnou kafkovštinu a místo toho dostane jenom prázdnou bublinu, která není ani dostatečně absurdní, a nefunguje ani jako varovné podobenství. Navíc s přemrštěnou stopáží. 50% ()

Dubron 

všechny recenze uživatele

Nedivím se takto rozporuplného hodnocení. Dolina přesně tím filmem, který se někomu líbí a někoho uvidíte odcházet uprostřed filmu. Nejasné výjevy, prapodivné chování obyvatel vesnice, obklopené horami odpadků, fantaskní svět - toto vše smíchané se zbytečně dlouho stopáží. Výsledek je film, který mi stéle čas od času proběhne myslí, i když jsem ho viděl pouze jednou na 42. ročníku MFFKV. ()

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v lokalitách Turčianska Blatnica, Blatnická dolina, Gaderská dolina, Martin, Daňová a Kláštor pod Znievom. (dyfur)

Reklama

Reklama