Reklama

Reklama

Parťáka mu zabili před očima – a to se neodpouští. Detektiv Sykes chce dostat vrahy za každou cenu. Ti však patří k mimozemšťanům, kteří na Zemi získali před několika lety azyl. A dodnes jsou pro většinu lidí velkou neznámou... Seržant Matthew Sykes projíždí se svým parťákem Dougem losangeleskou čtvrť Lebkounů. Jsou to právě tři roky, co přistáli v roce 1991 v Los Angeles. Nejprve byli drženi v karanténě, ale nyní tu žijí spolu s původními obyvateli. Jejich loď přepravovala trestance. Lebkouni jsou geneticky upraveni tak, aby se snadno přizpůsobili jakémukoli prostředí. Mají dvě srdce a chtějí-li se opít, stačí jim kyselé mléko. Matt je nemá rád a nijak se tím netají. Právě když to s Dougem znovu probírá, dojde v blízkém obchodě k přepadení. Policisté vidí dva Lebkouny v dlouhých černých pláštích, kterak zastřelili majitele obchodu Cecila Portera. Matt jednoho lupiče zastřelí, dalšího pronásleduje. Doug je ale v přestřelce zabit. Matthew si za nového partnera překvapivě vybírá Lebkouna, prvního, který se stal detektivem. I když se jmenuje Samuel Francisco, začne mu říkat George. Tento Lebkoun je velice ukázněný a vždy slušný. S postupem vyšetřování se proto Mattův negativní postoj k "návštěvníkům" začne pomalu měnit… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Cement73 

všechny recenze uživatele

Asi to chcelo byť tak trochu o rasizme a neznášanlivosti oblečené do šatu science-fiction... Bolo to však príliš tuctové. Šišatohlavý policajt ma nijako nepresvedčil. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Naprosto obyčejná akční kriminálka ozvláštněna přítomností mimozemské rasy jako náhražku za nějakou americkou menšinu, Caan se herecky moc nevytáhl, ale i tak se jedná o slušnou podívanou, plnou porozumění a meziplanetárního zločinu. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Odpočinkové sci-fi s jednoduchým kriminálním příběhem, ve kterém dva Lebkouni zabijí poldovy parťáka. Toho vcelku přesvědčivě hraje James Caan, mimo jiné rok před svojí životní rolí v MISERY. Za nového kolegu si vybere jednoho z řad lebkounů a po počátečních neshodách (ne až takových neshodách jaké měl Mel Gibson s Danny Glowerem ve SMRTONOSNÉ ZBRANI) se z nich stane klapající dvojka. Lebkouni coby mimozemšťané jsou vkusně promyšlenou rasou, co se usídlila na zemi. Samozřejmě jejich rasa není až tak podrobně probraná jako rasy ve STAR TREKU. Možná je to dobře, možná ne, ale dozvíme se i o nich hodně. Jsou dokonale přizpůsobiví a rychle se vše učí. Opijí se po mlíku a mají vlastní drogu, která měla být zapovězená pro život na zemi. Bohužel nakonec zůstalo jen u slibného námětu a potencionál zůstal nevyužití. Natočeno mi to přijde hodně lacině a nedotaženě. [1287. hodnocení, 50. komentář, 54%] ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé téma, možná skrytý rasový podtext. Myslíte, že bychom se s mimozemšťany shodli, když neumíme žít sami se sebou? ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Zrovna jsem Lebkouny dokoukl a nedá mi, abych se jich nezastal. Kdo má rád staré poctivé kriminálky a nebojí se trochu příměsi SF, určitě si přijde na své. Lebkouni jednoduše dojeli na to, že první jeden dva kometáře tady byly špatné, a pak se to už s nimi vezlo. Nedá mi to, abych na dva komentáře nereagoval: Radio, já osobně bych se na film, který se mi líbil na 40 % (ani na 50 %), znovu nedival. Takové filmy se snažím vymazat z mysli a paměti. Že by ses jen překlikl a chtěl dát víc? sepp: tak je ten film docela působivý psychothriller, nebo je nedotažený a laciný? Obojí najednou nejde, aspoň podle me je to protimluv (něco jako "bylo to chutně nepoživatelné"). ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Velmi komorní sci-fi kriminálka, která je ve své podstatě spíše paralelou na filmy založené na boji proti rasismu, da se říci že je to lehká variace na V žáru noci. Koukat se na to dá a pár hlášek se opravdu podařilo. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Caana mám rád. Tady předvádí celkem slušný výkon a Patinkin s ním drží krok. Jako detektivka slušné a jako sci-fi taky. Masky Lebkounů povedené. Bavilo mě to a neviděl jsem jsem tenhle film jen jednou. 75 %. ()

Chaloupek 

všechny recenze uživatele

4 hvezdy za tu vzpominku. Tehdy jsem z toho napadu souziti lidi s mimozemstany (jinak jsme vzdy vse jine vyvrazdili) byl uplne paf. Jasne ze se na to uz ale nikdy nepodivam. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Perfektný koncept filmu sa napriek mnohým chytrým momentom a výborným výkonom Caana a Patinkina úplne nevydaril. ()

DiableBlanc 

všechny recenze uživatele

Já si tenhle film neustále neuměl zařadit :) respektive Lebkouni se mi zamotali ke komedie Šišouni tuším ...akorát oba filmy jsou dost odlišné - tedy jedno je komedie a pak tu máme Lebkouni, kteří jsou sci-fi říznuté s krimi ...nemůžu říct, že jsem fanoušek ani jednoho ze žánrů, ale prostě ...vybavilo se mi dětství, kdy jsem nevnímal určitou pointu nebo skrytou zprávu ve filmu ...jakou tu asi chápete :) jedna rasa proti druhé, odsuzování, rasismus atd. atd. ...dneska nevím, zda by film s takovouhle skrytou zprávou mohl vzniknout - hádám, že spíše ne ...Líbí se mi masky, které mi nepřijdou nikterak jak to říct ...přehnaný a někdy ano, někdy bych chtěl mít možnost opít se zkyslým mlékem :D ušetřil bych! ()

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Reklama

Reklama