Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Třicátá léta v New Yorku. Slavná zpěvačka Fanny Briceová se rozvedla se svým prvním manželem Nickym Arnsteinem. Během její deprese měla problémy sehnat si práci jako umělkyně, ale potkává Billyho Rose, který píše lyrické písně a vlastní nightclub. (oficiální text distributora)

Recenze (35)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jako Girl byla Funny "sladkou koblihou mezi rohlíkama", jako Lady je rohlík. Přepychový, opulentní, krásně zpívající rohlík. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Sice to byl takový konglomerát všeho možného, ale skvělé pastiše na klasické operety a muzikály neměly chybu. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Scénář se zmítá od od Billyho k Nickovi a od Nicka k Billymu, ale na Fanny = Barbru se kouká hezky. Když zpívá, je to lepší, než když mluví, protože scénáristické díry - např. Fanny vyčítá Nickovi, že se nezeptá na dcera a ta ve filmu chybí... - jsou opravdu zarážející. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Opojení z Funny Girl u Funny Lady hodně vyšumělo už jen proto, že se ze skromné a vtipné dívky stala protivná a nudná dáma. Je faktem, že zde Barbřina hvězda tolik nezářila a neoslnila mě jako ve Funny Girl. Avšak choreografie tanců a hudba zůstaly stále skvělé a dobře propracované. Zkrátka takové sušší volné pokračování hodně svěžího prvního dílu. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Kdyby to dnes někdo nafilmoval, tak by se to hemžilo buď slovy "odpad" anebo nejvýše 2 *. Jenže v roce 1975 do tohoto marasmu to byl balzám na duši a nádherná muzika s BARBAROU STREISAND dává filmu stálou publicitu i po těch 35. letech. Takže řekněme si spravedlivě : "Co vlastně dělá film nezapomenutelným ?" Ano, herecká hvězda a hudba. Proti tomu jsou veškeré negativní komentáře jen slabým odvarem faktu. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Snaha o pokračování výtečného muzikálu, jak to tak tady vypadá podle hodnocení, se mnohým nelíbila. Ano bylo to značně slabší, ale dle mého pořád stejně dobré až na pár scén. Takže zasloužené 3,5* ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Herbert Ross /Play It again, sam, Sbohem, pane profesore/ natocil len priemerny muzikal, kde ma slavna spevacka silne depresie a nielen obavy o pracu,a le problem zohnat akukolvek pracu.Spevave casti su na urovni, ale dialogy obcas krivaju, hlavne stred je akysi ...... nedomylseny a utnuty : 60 % ()

deepend 

všechny recenze uživatele

Nudaaa!!!! Při sledování Funny Lady jsem si vzpomněl na Joan Cusack ve filmu Svatba naruby a až teď jsem pochopil význám věty, kterou v tomto filmu pronesla "Víte kolikrát jsem musela koukat na Funny Lady?!" Uf jednou to fakt stačilo... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Chtěla bych vědět, kam se vytratilo to kouzlo z Funny girl? Z vtipné, nešikovné a okouzlující ženy se v tomhle filmu stala nudná, útočící lady. Škoda, že jí změnili osobnost. I když se Funny změnila, tak hudba zůstala stejná. Nejvíce se mi líbila píseň "The Great day". ()

danecek24

všechny recenze uživatele

33. Zlatý Glóbus za rok 1975 - nominace (6) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Barbra Streisand, Nejlepší herec (komedie / muzikál) - James Caan, Nejlepší hudba - John Kander, Fred Ebb, Nejlepší filmová píseň - "How Lucky Can You Get?" - Hudba John Kander, text Fred Ebb, Objev roku (herec) - Ben Vereen ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování snímku "Funny Girl" je JINÉ - ale rozhodně bych neřekla, že je horší. Muzikály mívají banální a otřepané zápletky - pokud jsou přitažlivě zpracované, není co řešit. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Muzikál to není - na to je tu příliš málo muzikálových čísel, které tu slouží spíše jen pro vytvoření atmosféry (často to jsou jen výseky), není to ani životopisný film - na to je to příliš pohádkové a nepravdivé, protože scénář je cele podřízen mýtu o umělcově trápení (čím více úspěchů na jevišti, tím horší soukromý život) a ty hlavní věci jsou tu odbyty jedním záběrem (její životní role v The Baby Snooks Show), a není to ani romance. Tak o co v něm vlastně jde? Je to one-woman show Barbry Streisand, která vlastně nevyjde ze záběru a která vyjadřuje každé hnutí duše zpěvem. Jenže i její charisma a sex-appeal (ten kostým v "Great Day"!) nezastře skutečnost, že se z Funny girl stala "Boring Lady". ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Průměrné pokračování, hudba stále na slušné úrovni, byť ne tak dobrá jako ve Funny Girl, pěvecký a herecký potenciál velký a dobře využitý (Jimmymu Caanovi sedne asi jakákoliv role), příběhová část slabší. Stopáž by klidně mohla být kratší, nejvíce filmu škodí průměrné zpracování (Herbert Ross prostě není William Wyler). ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Funny girl byla vtipná muzikálová romantická komedie. Funny lady těží z úspěchu předchozího filmu, ale postrádá jak vtip, šmrnc a není vůbec zajímavá. ()

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Reklama

Reklama