Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1989 došlo na palubě americké lodi Iowa, válečné lodi z II. světové války, k ohromné explozi, která stála život 46 námořníků. Kapitán Fred Moosally (James Caan) zná příčinu neštěstí a obává se oficiálního vyšetřování. Evidence je zničena, posádka je zastrašena, aby nevyšlo najevo, co chce kapitán a námořnictvo skrýt. Jen jeden poručík Dan Meyer (Robert Sean Leonard) riskuje všechno, aby bojoval za pravdu. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (8)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nebýt mě a Stewarta nestalo by se to !! Chtěl jsem jen udělat dojem !!" Dánský režisér a kameraman Mikael Salomon přišel s filmem, který se s maximální až dokumentární věrností, byť se do snímku vloudila chybička, kdy při jednom ze záběrů jasně vidíte na přídi číslo "63", které však patřilo USS Missouri, věnuje katastrofě na bitevní lodi USS IOwa (BB-61), při níž došlo 19.dubna 1989 k výbuchu při cvičné střelbě, který měl na svědomí 47 mrtvých. Záblesk z pekel je jasnou televizní záležitostí s nevelkými finančními prostředky, byť s dvěma hvězdami v podobě Jamese Caana a Roberta Seana Leonarda aka Willsona z Dr.House, a tak si tvůrci logicky velmi umně vypomáhali jak mohli, například dobovými televizními záběry, které však posilují autenticitu filmu a nejsou tak úplně na škodu. Samotná exploze zde není příliš povedeně vykreslena, Záblesk z pekel se spíše snaží přinést co nejobjektivnější vysvětlení a zdokumentování neštěstí a následného "hanebného" vyšetřování, kdy se představitelé námořnictva snaží vinu shodit na zahynulého námořníka Claye Hartwiga, a dala by se tak spíše označit za "investigativní" drama s kořeny ve skutečných událostech. I díky výborné hudbě Davida C. Williamse dokáže diváka udržet v napětí až do konce, bohužel však film shazují poněkud polovičaté herecké výkony většiny, velmi chladná atmosféra a často i velmi pitomé a klišovité dialogy.. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Je poznat, že jde o snímek pro televizní vysílání. James Caan si odehraje svoje, ale příběh je trochu slabší, respektive trochu nudný. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní thriller z námořnickým tématem. Nečekaný výbuch při zkušebních střelách na válečné lodi rozjede vyšetřování a následný proces s aktéry, kteří měli s tím co do činění. Atmosféra je budovaná opatrně, vyprávění příběhu nikam nespěchá a kupodivu ani nenudí. Jestli je vše podle skutečného případu divák neposoudí, ale natočeno je to dobře. Tvůrci se nesnažili vytvořit další akční dílo a jen ukázali pouhý průřez takového vyšetřování. Zkrátka se jedná o slušnou vojenskou detektivku, která se neztratí a dokáže oslovit. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Nedodívaný film nemůže dostat jakékoli pozitivní hodnocení. Začátek zdlouhavý a vyšetřování kdo co komu kdy a jak už mne nezajímalo. Herci stejně nehráli nijak moc a já se po explozi silně nudil. 20130623 nest.S.Prima family ()

agent00074 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že záblesk z pekel prožijete při dívání se na tento film.. děj (i přes jeho původ ve skutečných událostech) je takový nijaký, herci povětšinou špatní. Co mě ovšem zaujalo je to jak se chová americké námořnictvo - když se snaží si za každou cenu zachovat prestiž přístupem: my nic to ten úchylnej teplouš co nesnes že mu jeho milenec nedal a radši odpálil sebe, jeho a další členy posádky.. i když bylo očividné, že za nehodu v dělostřelecké věži mohla buď technická závada, chyba posádky či kombinace obojího... přesně to definuje američany.. jako dobře oblečený rusáky ale s náturou stejnou (my nechybujeme jsme totiž nejlepší na světě a komu se to nelíbí toho sesekáme do sr*ček)... 2* ale s odřenýma ušima až do krve... ()

Reklama

Reklama