Reklama

Reklama

Celtic Tiger

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2006, 107 min

Obsahy(1)

Velkolepé show fenomenálního tanečníka a stepaře, tvůrce legendárních Lord Of The Dance a megashow Feet Of Flames, Michaela Flatleyho jsme se v Praze na Strahově bohužel nedočkali. Nyní tedy máte možnost na vlastní oči spatřit tohoto génia irského tance, majitele páru nejrychlejších nohou na světě! Soubor složený z 55ti skvělých mladých tanečníků, hudebníků, obrovská scéna s několika projekcemi a samotné provedení pod širým nebem, to vše zaručuje opravdu ojedinělý zážitek. Celtic Tiger je nabitá a inovativní show se speciálními efekty, nad kterými se tají dech. Díky nim toto představení není tak zcela pódiová show ani filmové představení, ale něco přesně na pomezí těchto dvou žánrů. Produkci doprovází monstrózní stavba pódia s velkoplošnými LED obrazovkami gigantických rozměrů. Vysoce výkonný prostorový zvuk a velká světelná a pyro show jsou samozřejmou součástí unikátních Flatleyho open - air projektů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Já osobně více ocením Feet of Flames/Lord of the Dance nebo Riverdance. Výkony jsou perfektní (jak od mladých tanečníků, tak co se týče kostýmů a celé vizuální podívané) a irská národní hrdost si zaslouží podporu… ale druhá polovina představení jsou samé „hvězdy a pruhy“ – třetinu děje tvoří blondýna oblečená do bikin v barvách americké vlajky procházející se průběžně po podiu sem a tam. Z toho jsem poněkud rozpačitý. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Na toto představení jsem měl koupené kdysi kvalitní lístky, nicméně po jeho zrušení a následném shlédnutí DVD jsem rád, že se to nekonalo :-) Taneční výkony kvalitní, ale příběhová stránka a prezentace (propagace USA) už dost bída, často velmi kontroverzní scény a kostýmy, hudba to samé, zkrátka moc moderna a ta Amerika... Na Lord of the Dance v původní verzi (popř. Feet of Flames) to nemá ani náhodou, i Riverdance je zaručeně lepší volbou. ()

Reklama

neo_ap 

všechny recenze uživatele

Tohle představení se nedá srovnávat s ostatní tvorbou MF. Není vyloženě špatné. Výkony protagonistů, stejně jako Michaela jsou skvělé. Ale jako celek působí vystoupení dost neuspořádaně, až nezajímavě. A fixace na Ameriku, nepochopitelná. To by vás ale nemnělo odradit. Z celého koncertu by se dalo vyzdvihnout pár skvělých momentů, proto stojí za zhlédnutí. 50/100 ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Michael Flatley byl režisérem, producentem, choreografem a ujal se i hlavní role. (ČSFD)
  • Michael Flatley začal se svou skupinou tanečníků, hudebníků a zpěváků trénovat již v létě roku 2004. Koncert se odehrál v roce 2006. (ČSFD)

Reklama

Reklama