Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoká škola s názvem Eastern State University nemůže nabídnout v zásadě nic, co by stálo za zmínku. Výjimkou je její sportovní, přesněji fotbalový program. Ale ani tomu se v poslední době příliš nedaří, a učitelé sportu pod vedením trenéra Winterse se ocitají pod nepříjemným tlakem vedení a absolventů, aby se postarali o úspěch v nadcházející sezóně. Winters tedy musí nabrat nové, slibné mladé hráče ze středních škol. Proto není příliš překvapivé, že udělá téměř cokoli, aby tyto dospívající děti získal. A logické je také to, že dokud se jim na hřišti daří, on i vedení univerzity bude tolerovat téměř jakékoli nepřístojné chování, kterého se hoši z týmu budou dopouštět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Cez všetok ten patos a americké poňatie, je tento film naozaj veľmi silným zážitkom a to nie som fanúšikom ani dojákov ani amerického futbalu. Kladov má film veľa, ale ja by som vyzdvihol hlavne podarené herecké obsadenie. James Caan opäť kraľuje. Bez neho by to nebolo ono. Pekná a dojemná dráma zo športového prostredia. Mám rád silné príbehy o odvahe a vnútornej sile a ľudí čo sa nevzdávajú za žiadnych okolností. Nie je to nijako výnimočne natočený film a je pravda, že záberov podľa skutočnosti z amerického futbalu tu bolo mraky, ale veľmi oceňujem dramatickú zmenu v druhej polovici. Nie som športový typ a americkému futbalu vôbec nefandím. Do polovice filmu som sa trochu nudil, ale potom sa to rozbehlo a len som sa bavil. Takéto filmy mám rád - veľa od nich nečakáte, ale ste radi, že ste sa tak mýlili. Bez toho aby som spoileroval, dajte tomuto kúsku šancu. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film sa zameral na bratstvo a priateľstvo, ktoré vzniká pri športe. Pri filme som sa dobre zabavil. Fajn film. 6/10 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa povedať, že sa jedná o klasickú športovú drámu z prostredia stredoškolského amerického futbalu. Tlak, ktorý je vyvíjaný na jednotlivých hráčov, je ale veľmi dobre spracovaný, tiež ich problémy, keď hráči zápasia sami so sebou a tiež o to, čo je a bude v budúcnosti pre nich dôležité. Caan sa na rolu kouča perfektne hodí, ostatní herci bohužiaľ vyzerajú, ako by 'college' mali už min 10-rokov za sebou. Scény s futbalom považujem za jedny z najlepšie spracovaných na filmovom plátne a na to, že ide o 20-ročný film, klobúk dolu. Fanúšik futbalu si príde určite na svoje. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu slušný film. Pár známych mien, pár svalovcov, triezvy pohľad na dané športové odvetvie aj na všetky jeho neduhy (steroidy atď.). ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Prostředí amerického fotbalu mi vůbec nic neříká, ale režisér David S. Ward mi dokázal zaujmout už sportovními snímky Major League 1 a 2 a musím říct, že Program rovněž nebyl vůbec špatný. Snímek hraje na vážnější notu, kdy sledujeme osobní životy všech klíčových hráčů. Jen ten James Caan zůstal ve scénáři plochý a o jeho postavě se divák nic nedozví. Shlédnuto na MGM. ()

Reklama

Reklama