Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Stárnoucí kriminalista obdrží zajímavý hovor a jede z nudy hlášku proklepnout s mladším kolegou. Na místě je čekají části těla různě naaranžované po vile, a na zahradě dva hroby, z nichž jeden je určen staršímu kriminalistovi a druhý jeho bývalému kolegovi, který zavinil smrt čtyř šestnáctiletých studentů při jednom únosu na škole, a určený také psycholožce, která měla s aférou co do činění. Postupně vrah vyrábí náhrobky i pro další, kteří do tehdejší hrůzné záležitosti byli zapleteni. (honajz)

(více)

Recenze (15)

hony23 

všechny recenze uživatele

Argentinci se pod křídly HBO opravdu vytáhli! Hlavně první série nabízí špičkovou krimi, kde nechybí nic. Na jedné straně slizký zabiják, který si libuje v brutalitě a na cestě za pomstou tvoří svým obětem jeden náhrobek za druhým. Na straně druhé charismatický policista Renzo, jehož náhrobek už je také připraven. A když později přibyde i svérázná policistka Marina se zálibou v ruské ruletě, vše začne směřovat ke skvělému finále, ve kterém není vítězů a kdy mráz přebíhá po těle. Druhá série je bohužel o poznání slabší. Renzo s Marinou se potýkají s dalším sériovým vrahem, do toho však řeší i každý své problémy a děj trochu ztrácí spád. Navíc do vyšetřování vstupují těžko uvěřitelné postavy, jako je jasnovidec odhalující příští oběti, nebo policista s nadměrně vyvinutým čichem. Hodnocení: 1.série 95%, 2.série 70 % ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlé, na pomery Argentíny je to kvalitné..lenže...má to pre mňa strašne silný vzhľad telenovely..herci hrozne prehrávajú a ak neprehrávajú tak proste nehrajú. Hlavná postava je bývalý policajt ktorý je znovu policajt a je na stope skutočne beštiálne prefíkanému vrahovi ktorý vykonáva rituálnu krvavú pomstu. Kopec vecí je dobre..ale vadí tomu kvantum logických prehmatov...ak ste na zozname vraha ktorý už vraždil a evidentne nemieni prestať čo urobíte ? a ak ide po vašej ženskej priateľke ktorá žije sama s malým dieťaťom ..čo urobíte ? necháte ju normálne pracovať a žiť samú napriek tomu,že na okolo vraždí ľudí a aj policajtov ako na bežiacom páse....toto a mnoho iných chýb to zhadzuje veľmi dolu..čo je škoda...vrah je fakt démon...skutočne to má premyslené a jeho motivácia je uveriteľná...dokonca ho hrá herec ktorému som to aj veril a bol asi jediný ktorý v tomto seriál aj skutočne hral...zvyšok je malá katastrofa...kamera..strih nástup dramatickej hudby je čistá telenovela z južnej Ameriky...škoda toho..napriek tomu idem skúsiť druhú sériu. dávam 70 % prvá séria. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Seriály z produkční stáje HBO jsou až na menší výkyvy stálicí na poli kvalitní podívané. Argentinská sekce dala sbohem stereotypu o natvrdlých telenovelách a vyrukovala s temnou kriminálkou, jíž jí mohou závidět široko daleko. Není to svým způsobem žádné terno, výrazové prostředky jsou totiž víceméně odkoukané od severoamerických kolegů, ale v tomhle případě je primárním prostředkem, jak diváka zaujmout, chytlavý děj. Vrah s pečlivě promyšleným plánem, policisté vinni vlastním svědomím a tíživá hutná atmosféra všude kolem, která je načichlá cigaretovým kouřem a uklidňována antidepresivy. Nikdo z přítomných vlastně není bez viny, ale sympatie si získají. Od unaveného Renza, přes nekompromisní blonďatou drsňačku Marinu, až po mrazivě se usmívajícího Bruna. Neměl jsem potřebu sjet to za dvě noci, ale přemýšlení na téma ‚co a jak?‘ jsem mezi jednotlivými díly věnoval času docela hodně. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

/ 1 séria / - Len zriedka kedy sa vydarí námet o sériovom vrahovi, kedy divák pozná jeho identitu takmer od úvodu. Uznávam, že je v tejto dlhočiznej, za mňa zbytočne premrštenej sérii o 2-3 epizódy, dostatok zvratov, či celkom prekvapivých okamihov. Lenže odstupom času je to až neskutočne trápne, ako všetci chytajú "Jánošíka", ktorý volá žandárom častejšie, ako Vám "automat" spokojnosti zákazníka z "VÚB-čky", pričom chytá svoje obete ľahšie, ako "ŠK Slovan" svoje posily za hranicami Slovenska. Každému podľa chuti, no kým prišiel záver, už mi bolo v podstate úplne jedno, či ho chytia alebo nie. Z pohľadu horor žánru, áno, objaví sa pár pasáží, kedy divák spatrí nejaké to gore, no poväčšine je pohľad kamery tak či onak odvrátený. O napätí, temnej atmosfére v pravom slova zmysle, ktorá by vyvolávala zimomriavky, ba dokonca strnulý pohľad na obrazovku, taktiež nemožno nehovoriť. A tak sú pre mňa "EPITAFY" čisto priemernou záležitosťou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Některé věci mi na seriálu nesedí, ale jsou to drobnosti (proč nezkontrolovali, odkud vrah volá každému na mobil?), ale celkově to má dost temnou atmosféru i kameru (horor to ale rozhodně není :-)), velice dobrou hudbu, která tu atmosféru jen umocňuje, a příběh není až tak nelogický, jako třeba u seriálu 24 ;-) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama