Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Burth Roth (Lee Van Cleef), veterán druhé světové války, má kavárnu v Čínské čtvrti v Los Angeles. Jeden z jeho tří synů, Clay (David Goss) je soukromým detektivem. A právě on je nevědomky zatažen svým partnerem do nebezpečného podvodu, který se nezdaří a je zabit gangsterem Tanakou (Mako). Druhý Rothův syn, Tommy (Brent Huff), se snaží přijít smrti svého bratra na kloub, ale je Tanakou mučen a nakonec také zabit. Burth Roth a jeho poslední syn Jim (David Carradine) musí nyní chránit nejen sebe, ale i své rodiny... (McLushi)

(více)

Recenze (9)

JFL 

všechny recenze uživatele

Ve stejný rok, kdy Fred Olen Ray ve vlastní produkci vystřihnul požitkářsky campový low-budget trash "Hvězdný kriminál", natočil pro své tehdejší hlavní chlebodárce CineTel Films tento generický VHS akčňák. V rovině akce sice film nemá moc co nabídnout, byť jak bývá u štědřejších direct-to-video produkcí této doby zvykem, když už dostane prostor druhý štáb, který zajišťoval realizaci a natáčení akčních sekvencí, jde řemeslná kvalita výrazně nahoru oproti okolní šmíře. Hlavní přednost "Armed Response" ovšem spočívá ve velkolepém castingu, který před kameru dostal úctyhodný ansámbl dobových béčkových ksichtů. Vedle Lee Van Cleefa a Maka, kteří tu vzpomínají na své lepší časy, mile překvapí ještě relativně střízlivý David Carradine. Milovníky brakovek pak nadchne skvostně požitkářský Michael Berryman, ale také v menších partech přítomní Ross Hagen, Cary-Hiroyuki Tagawa, Michelle Bauer a Conan Lee, který coby jediný reálně akce schopný představitel zde příznačně má roli generického Asiata, který si jen ufikne prst a nijak se do akčních scén nezapojí. Třešničkou na dortu pak je duo křiváků Laurene Landon a Dick Miller. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Slibný název, VHS cover i vpravdě skvostné obsazení, kde se jako třešnička na dortu skví zrůdný Michael "Hills Have Eyes" Berrymen jako Makův poskok drtící v rukou čínské sušenky štěstí a ultimate big blond-haired animal Laurene Landon (PŘIPOUTEJTE SE PROSÍM 2, MANIAC COP, AMERIKA 3000). Bohužel na režisérské sesli chrápe céčkařský gigant Fred Olen Ray, takže za chvíli budete nad triviálním scénářem s nezajímavě a diletantsky natočenými akčními scénami jako v priorovkách či sidarisovkách (zdlouhavé statické přestřelky, při kterých nikdo dlouho nemůže nikoho trefit) chrnět taky. Je víc než smutné vidět herce jako David Carradine nebo Lee Van Cleef paběrkovat u videošrotařů Raye a Priora. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nejvíc cool věc na filmu je asi to obsazení staré badass školy. Hudba a atmosféra doplňuje docela fajn 80s revenge béčkovou atmošku. I když akce trochu slabší ke konci se nějakej ten dobrej zvrat a podpultova emštýra za barem najde a teď už jen vykosit drsnej bordel. Dobrej oldschool videobečkovej akcnak. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzí,že v době,když byl tento film in, jsem tento produkt neznal, ani neměl ve své videotéce,jelikož do schématu mojích oblíbených akčních filmů by se hodil dokonale. Blboučký příběh, akce příšerná, dialogy přímo na špici intelektu, k tomu podkres vynikající synthmusic 80 let a v tomto případě i hodně silné obsazení. Přes toto všechno z toho dýchá právě atmosféra této doby - Beta videí,prvních videopřehrávačů,německého dabingu a rychlopřekladače v podobě jednoho unaveného týpka. Takže nehaním, pro pamětníky to utčitě své kouzlo má. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková toaletní jednohubka od mistra braků F.Raye. Plno známých tváří, ale, jak to u Raye bývá zvykem, z maxima vždy vytěží minimum a ačkoliv je tenhle kousek jeho téměř nejlepší počin i tak se jedna o hovadinu, ve který je vše spíš k smíchu a každá scéna je natočena tak, jak by přesně být neměla. Kdo má tyhle, téměř, céčkový bijáky rád, u tohohle si příjemně odpočine. Jinak to ale vesměs vůbec nestojí za zmínku. 1,5* za výběr mých oblíbených ksichtů té doby ( Mako, Berrymen, Carradine, L.V.Cleef ). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Asi najlepsi Fred Olen Ray, tempo slusne, dalo sa to dobre pozerat, Lee Van Cleef /Velka Prestrelka, Mladi Lvi, Man who shoot liberty Valance/ bol na urovni, dokonca aj jeho synovia riesili nejake veci. A to tak riesili, ze ma to zaujalo na celych 83 minut . 65 % ()

ra1n 

všechny recenze uživatele

Marná sláva, všechna akce a závěr jsou sice fakt k smíchu, ale zápletka ze starý školy, typická synťáková hudba která sedne jak prdel na hrnec a hlavně ta herecká sešlost (včetně Rosse Hagena), kvůli který jsem to koneckonců viděl, prostě dělá svoje. ()

Fenk 

všechny recenze uživatele

Hromada zbraní, známé Bé tváře a stejně to nestačí. Přece jen sem očekával od kung-pao legendy trochu větší bitky a ne jen pár facek jak ze Slunce, seno... Malinové nominace ve většině kategoriích by nebyly žádným překvapením (představitelka blonďaté dračice pro ni doslova exceluje) a ano, ta striptérka je přesně ta „herečka“. ()

Reklama

Reklama