Reklama

Reklama

Americký horor, ve kterém další parta vysokoškoláků uvízne ve městě ovládaném vražedným kultem kukuřičného boha.  Zdánlivé ticho v malém městečku budí dojem klidu a příjemného pokoje. Ukrývá však nekontrolovatelnou hrůzu. Celé město ovládá vraždící kult dětí, který řídí neznámá ďábelská síla a rozhoduje o tom, kdo zůstává a kdo ne... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

tron 

všechny recenze uživatele

Keď vidím, čo sa od r. 1993 (kedy mala premiéru beštiálne zlá dvojka) s touto nešťastnou, mizernou sériou robí, musím skonštatovať, že hoci je Pole teroru (tie podtituly!) samozrejme ťažké béčko, oproti dvojke si zaslúži Oscara. Jasné, nenormálne béčko, no aspoň zábavné, má niečo, čo sa podobá na herecké výkony (David Carradine), dokonca i atmosféra má niečo do seba. Gore je dávkované rozumne, no o to pôsobivejšie, čo je vítaná zmena napr. oproti dvojke, ktorá to preháňala. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Pole teroru se vraci ke korenum a hnedle je z nej druhej nejlepší kousek serie. Particka teenageru prijizdi do maleho zemedelskeho mestecka, kde uz na ne ceka banda spratku, tentokrát vedenych ukrutnym zrzavym usounem. Ten kluk je priserne nepresvedcivej, ale nastesti ma jako partaka Davida Carradina, kterému becko slusi asi nejvic. Krom nej se filmem mihne jako barman i Kane „utopil jsem se v jezere – nasrali jste me – vezmu hokejovou masku a macetu a uvidite“ Hodder a ve vetsi roli serifa veterán Fred Williamson. Spolecne s alespoň lehkym navratem kukuricne atmosfery se ve versím mnozstvi vraci i radne krvave vrazdy, vrcholem je totálně trashovej souboj Williamsona a Carradina, uz jen kvuli tehle scene stoji za to si film pustit. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, který divák může mít ke shlédnutí této blbosti je Eva Mendesová a očekávání, zda-li se po dobu snímku trošku poodhalí. Bohužel ne! :) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V trojce se objevila Charlize Theron, čtyřka měla Naomi Watts, pětka se zase chlubí Evou Mendes. Ale jak se stalo dobrým zvykem, sérii to moc nepomohlo. Kukuřičné lány zkrátka smrdí nudou. Příště víc nahoty, když už nic jinýho. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Štvorica mladých ľudí uviazne v malom farmárskom meste niekde uprostred Ameriky. Zostanú trčať v zapadákove uprostred nedohľadných kukuričných lánov. Vôbec netušia v akom nebezpečnom kraji sa ocitli. Sídli tam prastará diabolská sila, ktorá mení deti na bezcitné vraždiace beštie. Ten, čo kráča medzi brázdami opäť k sebe povolal svoje "Kukuričné deti". Jedná sa o ďalšiu, v poradí už piatu, filmovú variáciu na krátku horrorovú poviedku spisovateľa Stephena Kinga. Tento krát to však za moc nestojí. Je to najslabšia časť z celej série. * ()

petero 

všechny recenze uživatele

V rámci série Children of the Corn som predpokladal, že raz k tomu dôjde, že jedna časť určite bude o tom ako partička fanatických detí bude masakrovať odrastených teenagerov a tešil som sa na to. Výsledok je však žalostný. Okrem krásneho názvu a prítomnosti Evy Mendes na tomto nie je nič pozitívne. Hodinu tam partia pobehuje a keď začne záverečný masaker je tam toľko WTF momentov, že človek musí len nechtiac krútiť hlavou. Horší vodca kultu by sa fakt ťažko hľadal, nie že by tí pred ním predvádzali nejaké úžasné výkony, ale tento malí ušatí chlapček sa nevie ani zamračiť poriadne. A aj tie deti kultu už sú príliš staré. Čím ďalej tým sa viac začínajú porušovať stanovené pravidlá série a to ma štve =(. Žiadne nadprirodzeno, len nejaké blbé svetlo v stodole. Primitívna vyvražďovačka. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Príjemné béčko. Fajnové krvavé vraždy, debilný názov, strašní herci, nechcene vtipný hlavný detský madafakr, bombový David Carradine (a jeho pračudesná metamorfóza) a všade prítomné náznaky (a hlavne prejavy!) debility a stupidity ... čo viac si želať. Proste kvalitná hororová zábava. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nějak mě tahle hororová série nenadchne. Slibuje řežbu, ale spíše selhává na nízkém rozpočtu, neobratné režii a neinvenčním scénáři. Slabota po všech stránkách a navíc dnes již hodně překonaný druh hororu. Zůstává záhadou, proč se tahle břečka dočkala tolika pokračování. 20% ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tohle se nějak drží. To,že po 21 letý odmlce natočil režisér Wiley,kterej mi stvořil můj osmý nejoblíbenější film Dům 2 jsem byl zklamán. Hodder né,už jako Jason je solidní. Není za to až tak nudný jako předchozí čtyřka a trojka. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

První díl kukuřičných dětí co jsem viděl, a nedopadl vůbec špatně, jednohubkový slasher, který rozhodně nenudí a cameo Kanea Hoodera je taky dobrý.(za nostalgii kdy jsem to viděl asi ve 12 dávám o jednu * navíc)(PS: Co si pamatuju tak hned po tomhle dávala Fakulta jako malej jsem se málem z těhle dvou hororů posral)... ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Byť hodnocení tomu nenasvědčuje, tak tohle je celkem příjemné překvapení. Tenhle díl má taky charaktery na jedno brdo, příběh je už milionkrát ohraný a u hlavní záporák působí spíš komicky, než děsivě. Ale sou tu tři velké herecké legendy, Williamson, Carradine a Hodder a ti to docela zachraňují. A naštěstí tenhle film s mordování neotálí, takže se velice rychle rozjede docela slušná vybíjená. A jelikož to rychle uteklo a já se nestačil nudit, ty tři tomu s klidem dám. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film je časťou série: Children of the Corn (1984) [60%], Children of the Corn II: The Final Sacrifice (1993) [60%], Children of the Corn III: Urban Harvest (1995) [60%], Children of the Corn: The Gathering (1996) [70%], Children of the Corn V: Fields of Terror (1998) [40%], Children of the Corn 666: Isaac's Return (1999) [30%], Children of the Corn: Revelation (2001) [50%], Children of the Corn (2009) [50%], Children of the Corn: Genesis (2011). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čím víc dílů tato série má, tím víc začínají být zarytí fanoušci zmatení. Tvůrci se neustále snaží přijít z něčím novým, ale ve výsledné fázi se jim to jen velmi zřídka kdy povede. A ani tentokrát z jejich úsilí nevzešlo nic světoborného. Navíc už ani Kukuřičným dětem se nevyhnul takzvaný marketingový tah prodejců, kteří na obaly dvd napíší jména známých herců, přestože ti si ve filmu střihnou jen vedlejší role. Tohle pokračování se mi moc nelíbilo. V kvalitě bych ho zařadil mezi dvojku a trojku. Najde se zde sice několik velice zajímavých scén i atmosférických momentů, ale tak nějak mě tohle pojetí kukuřičných dětí nenadchlo, jako první a čtvrtý díl. Zarytí fandové Children of the Corn se musí smířit s faktem, že lepší už to rozhodně nebude. Úplně nejlepší by bylo, kdyby to skončilo hned jedničkou. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak v pátém řádku kukuřice je těch známých tváří nahromaděno asi nejvíce. Snad proto se nejvíce zarývá do paměti a klame obsahem, že je zajímavý. Myslel jsem si to, ale nakonec není. Navzdory letmému návratu k původní jedničce, co se týče zápletky, je to hrozná nuda, v níž se takřka nic neděje a pokud přeci, tak v první půlce. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Na začátku příběhu je brutálně zavražděna růže. CITÁT - To kukuřičné pole patří nám.......... Zdlouhavé nudné dialogy mě mnohdy odrazovaly od dalšího sledování. Někdy jsem měl chuť to vypnout a jít na nejbližší kukuřičné pole a projít se tam mezi řádky. Jsou tu sice nějaké povedené gore scény, ale nejsou dodělané a někdy působí i směšně. Už samotné české přeložení "boha co kráčí mezi řádky", mě celkem štve. Zde je to totiž přeloženo jako "Ten co kráčí mezi řadami" - strašný překlad. Vůbec se to do příběhu nehodí a vymyká se to i překladu z předešlých příběhů. Vlastně už samotná podstata oslovení "Ten co kráčí mezi řádky" evokuje kukuřici, kdežto oslovení "Ten co kráčí mezi řadami" evokuje spíš nějaké masové demonstrace. Trapné bylo i počínání Kir, kterou si zahrála Eva Mendez. Někdy jsem ji nechápal a hlava mi to nebrala. CHYBA VE FILMU - Okolo 60 minuty prorazí hořící hasič dřevěné zábradlí na vrcholu obilného sila. V 66 minutě je na stejném místě Alison (Stacy Galina), ale je vidět, že zábradlí je neporušené..................Mám chuť zasadit novou kukuřici. Celá série o Dětech z kukuřice vůbec nevyšla. ()

Reklama

Reklama