Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V domě Migum vypukne peklo... Holič, který se stane svědkem záhadných jevů v bytě, druhořadý spisovatel zápasící o existenci, mladá žena, která trpí nervovými poruchami a osamělostí po ztrátě přítele, a Sun-young, jež přišla o dítě a je obětí domácího násilí - všichni tito lidé žijí pod jednou střechou a zažívají hrůzy, které se skrývají v bytovém komplexu Migum. Yong-hyun se nastěhuje do pokoje číslo 504 poté, co v něm při požáru zahynul spisovatel Kwang-tae, a skupina obyvatel domu se tak rozroste o nového člena. Zatímco se Yong-hyun v novém domově zabydluje, zjišťuje, že se kolem něj dějí prapodivné věci, a odkrývá hrůzostrašná tajemství, jež se v domě skrývají... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

May 

všechny recenze uživatele

Spise drama nez horror, ktere svou mrazivou atmosferu stavi na dlouhych a "tajemnych" zaberech kamery na stinna zakouti bytoveho komplexu Migun, ve kterem se deji podivne veci. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zase som sa odjebal, mal som radšej veriť komentárom. Keby som bol vedel, že sa jedná o čistú drámu, tak by som to možno ani nesťahoval. Prečo sa to ale potom pokladá za horor, keď tam nie je nič hororové? Ďalšia vec je, že ani ako dráma mi to neprišlo podarené. Keby nebolo záverečnej 15-minútovky, ktorá bola celkom pôsobivá, tak dám odpad. Takýto druh "hororu" teda oceniť nedokážem (pokiaľ neberiem do úvahy, že aj samotné pozeranie hororu môže byť "hororové"), a tých pár záberov na temné zákutia bytového komplexu mi teda zimomriavky nenaženie, keď sa v nich neskrýva žiadne strašidlo. Takmer som pri tom zaspal. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Horror není Sorum ani přinejmenším. Něco, co lze s mírnou dávkou nadsázky nazvat lekačkou, se objeví až kolem 70. minuty a zůstane jen u toho. Jde vlastně o psychologické drama s pozvolna budovanou znepokojivou atmosférou, jež vyvěrá zvláště ze zašlých a temných prostor starého paneláku, a vědomí, že se v něm v minulosti něco nepěkného stalo a i v současnosti něco visí ve vzduchu. Tento prvek, spolu s ženou mlácenou svým manželem, byl o 3 roky později mnohem zdařileji využit ve filipínském Sigaw, který však spíše inklinoval k duchařskému horroru á la Dark Water. O nadpřirozenu nelze v případě Sorum ani mluvit. Nemějme mu to za zlé, drama je to poměrně dobré. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Toto pochmurné drama muselo spoustu lidí čekajících klasickou duchařinu zklamat. Hororový nádech je krom nepřívětivé atmosféry patrný jen svými náznaky v dramatické zápletce filmu. Právě ona zápletka je kvalitnější než by se mohlo na první pohled zdát, je však podána poněkud kusým způsobem a některé zásadní informace jsou snadno minutelné. Spolu s pomalým tempem jde o velmi riskantní koktejl, který to u většiny diváků prohrál. Kamera je vynikající, ponuré záběry zchátralého paneláku a zapadlých, z většiny filmů, neokoukaných uliček Seoulu nemají chybu. Jedinou výtkou je nedotaženy potenciál, neboť Sorum má proklatě kvalitní ruku, ale jakoby nevěděl jak tyto karty co nejefektivněji v závěru položit na stůl. ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Spis nez za horor bych to taky jako ostatni oznacil za psychologicky drama. Hororovej nadech to ma pouze diky spinavy bytovce ve ktery se prevazna cast filmu odehrava, destivymu pocasi a jedny rodinny tragedii ktera se na onom miste kdysi odehrala. A vlastne jedny lekacce. Bohuzel tu zapletku jsem uplne nepobral. ()

Reklama

Reklama