Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Korejský snímek z roku 2004 Ahobsal insaeng nás přivádí do nejmenovaného městečka v Koreji, na místní základní školu. Zde v třetí třídě vládne tvrdá hierarchie a na jejím vrcholku stojí devítiletý kluk Baek Yeo-min, který je respektovanou autoritou. Zdánlivý klid ve třídě ale naruší příjezd nové žákyně Jang Woo-rim... (jorgus)

Recenze (27)

kitano 

všechny recenze uživatele

Najkrajsie na tomto snimku je, ze dojme (ci rozplace) bez toho, aby sa o to nasilou snazil. Jednoducho plynie. Detsky protagonisti hraju ako o dusu, riesia detske problemy, malichernosti, maju svoje tajomstva, sny....ale prave pre to, ze su to deti, je vsetko uveritelne, prijemne nenasilne a o to posobivejsie. Nadhera. (9/10) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné, koľko postáv ma v tomto filme sralo! Malú Jang Woo-rim by som miesto čistenia topánky od hovna do toho potoka kopol, matke by som tú paličku zlomil a vrazil do druhého oka a učiteľovi by som do drinku nasypal rohypnol a v spánku mu odrezal gule! Tak a mám to konečne zo seba vonku! Malý Baek Yeo-min bol pre mňa zosobnením spravodlivosti a ducha kung- fu a neustále som mu držal palce! Kto vie, aké by to bolo, keby natočili druhú časť, povedzme po dvadsiatich rokoch? ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Silně korejský (většinou v dobrém slova smyslu) film ze základky. Být to (japonské) anime, napsal bych, že jde o skvělý příklad slice of life, který velmi můžu. U hraného filmu to tolik nepřekvapí, nicméně vůbec to zmiňuji proto, že vyprávěcí postupy se mi zdály být anime velice inspirované. Dojem z výborně sehraného příběhu o přátelství, hodnotách a spoustě dalších věcí mi kalila pouze ta nerealistická moudrost a 100% logická konzistence některých dětí. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá dráma. Má pomerne dobrý príbeh o deväťročnom chlapcovi, ktorý v menšom mestečku navštevuje tretiu triedu základnej školy, má tu priateľov a kvôli fyzickým schopnostiam aj rešpekt, ale v skutočnosti je to predsa len zložitejší človek, ktorý kvôli rôznym problémom musel dospieť skôr, než chcel a navyše celú pokojnú atmosféru naruší príchod namysleného mestského dievčaťa, ktoré sa chlapcovi okamžite zapáči. So spracovaním som dosť spokojný, na prvý pohľad sa to síce možno tvári, ako romantický film, len z detského pohľadu, ale ním ani až tak moc nie je a nakoniec je to len dobre. Ale určite nie preto, že by práve toto bolo nezvládnuté, ale celkový dej tu tvorí množstvo viac alebo menej výrazných menších línií a viaceré z nich mi prišli zaujímavejšie. Takže v tomto filme ani nejde o nejakú výraznejšiu gradáciu, ale hlavne zobrazuje pomerne realistický život detí, ktoré sú plnohodnotnými postavami, takže mentálne ani moc nezaostávajú za staršími. Dobre zvládnutá je celá tá realistická dedinská atmosféra, páči sa mi fungovanie v školskom prostredí, zaujímavé vzťahy medzi jednotlivými postavami, obzvlášť nepriateľstvo medzi dedinským a mestským dievčaťom, chlapcove problémy, prakticky na všetko sa pozerá viac než dobre. Len tá línia s milostnými listami mohla dostať viac priestoru, kvôli tomu mi prišla trochu nadbytočná. Herecké obsadenie je bez problémov, dobre zvládnuté, či už charakterovo, ale aj herecky sú detské a aj dospelé postavy, ale najviac si ma získali práve obe dievčatá. Réžia a technická stránka sú slušným štandardom, len mohli trochu obmedziť tie uplakané scény, aj tak podľa mňa moc nefungovali a občas to aj niektoré postavy degradovalo. When i turned nine je taký menší príjemný film o deťoch bez nejakého výraznejšieho záporu, takže sa určite oplatí pozrieť. 75% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

I když dětskou lásku nebereme příliš vážně, je dost možná tou nejčistší a nejvážnější. Při pohledu na tu jejich bezprostřednost a nevinnost se mi rvaly do očí slzy. Nádherně vyjádřené dětské starosti, láska k rodičům, první láska a přátelství. Smekám před scénáristou, režisérem i hereckým obsazením, protože to bylo naprosto uvěřitelné. 4,5* ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama