Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na malej železničnej stanici, kde žijú ľudia, ktorí stále na čosi čakajú, no ono to neprichádza, a túžia kamsi odísť, no nevedia kam. Všetci očakávajú svoj vysnený vlak, ktorý možno nikdy nepríde. Ale nakoniec je to i tak jedno, pretože i tak nikto nevie, kam má ísť. To aby sa nič nedialo, lenže ono sa diať začne vo chvíli, keď je na toaletách nájdený zavraždený Gitarista. To už prichádza na stanicu polícia, aby prípad prešetrila. Odrazu je každý podozrivý... Komédia s detektívnou zápletkou na motívy jednej z divácky najúspešnejších a najvtipnejších komédií Stanislava Štepku v Radošinskom naivnom divadle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Znáte tu situaci, kdy před odchodem do věčných lovišť ještě procvakáte programy a něco vás zaujme tak, že u toho už čiperní zůstanete? Konečná stanice byla oním budíčkem a nestačím se divit znuděným vůkol. Já jsem si bandu šťavnatých figurek podezřelých z vraždy i "přehrávající" úúúúžasnou Zdenu Studenkovou v roli kyselé policajtky náramně užila, pokud bych to měla shrnout, tak jedině slovníkem jedné babičky z nádraží: exaktně to bylo irelevantně reálné a mě to víc interesovalo než iritovalo. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je až příliš znát divadelnost původní předlohy. Škoda, že se autoři neodrazili k více filmovému vyprávění a nevyužili toho, co jim docela zajímavý námět nabízel. Expozice jednotlivých postav i celková dějová kombinace jsou až příliš divadelně toporné a nezachránily to ani vkládané flashbacky. Ze zapomenuté stanice, kde se zasekly postavy bez budoucnosti, looseři a podivné existence, se dalo vytěžit mnohem mnohem víc. K jedné důležité věci ale tahle komedie rozhodně ukazuje - i po patnácti letech k tomu, že jsou naše dvě kinematografie stále pevně prorostlé, a to nejenom tím, že ve slovenských filmech účinkují čeští herci a v českých zase naopak, ale i výběrem témat, filmovým pohledem, atmosférou a celkovým naladěným svých filmů, dokonce si půjčujeme i režiséry... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Neobratný pokus o převod hry Radošinského naivného divadla do filmu. V kině by to bylo utrpení, ale viděl jsem to v televizi a taky jsem se ošíval samou nudou. Stoletá Zdena Studénková se pořád ještě drží - zuby nehty - mezi krasavicemi, ale pod těmi vrstvami make-upu už není tak dobrá herečka, jak si pamatujeme. Asi vyšla ze cviku, protože na Slovensku se netočí prakticky žádné filmy a její role v soap opeře "Medzi nami" a dabing nekonečného množství telenovel v ní vyvolaly návyk na direktivně-afektovaný projev venezuelských majitelek olivových plantáží . Ten sálá i z její policajtky. Po půl hodině hysterického přehrávání se chce zařvat: "Polejte ji kýblem vody!" Josef Abrhám a Josef Somr se zase tak soustředí na správnou výslovost slovenštiny, že to odpoutává pozornost od toho, co hrají. Příběh je banální, hudba rušivá, herci s dvěma třemi výjimkami nejistí. 30% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas s tím co tu tvrdí kleopatra, i já jsme tenhle snímek vnímal stejným způsobem. Zaujal hned začátek s chytlavou hudbou a celkem příjemnou režií. Opravdu svěží vánek, který je jen dalšm důkazem, že nejhorší filmy se točí u nás. Dokonce i ten Josef Abrhám, který v naších filmech předvádí jeden hrozný herecký výkon za duhým mě tu zaujal. Zdejším studeným hodnocením však nejsem absolutně překvapen, chápu jej. Konečná stanica působí velmi amatérským dojmem a to se mi právě tolik líbilo. Úžasně inovativní a osvěžující zážitek. Znovu bych se samozřejmě nepodíval. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe veľmi príjemé prekvapenie zo Slovenskej filmovej kuchyne, pri ktorom som sa výborne bavil a nebyť toho naozaj hlúpeho konca (Chlumský sa celý film pohráva z poriadnou finálnou pointu), bolo by to možno aj za plný počet. Radošínci rulez! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Babička Katarína Kolníková urobila najrozumnejšie, keď väčšinu tejto úbohosti prespala. Jej občasné výroky, vo chvíľach, keď otvorila oči, patrili k tomu najlepšiemu, čo Konečná stanica ponúkla a tiež dôvodom, prečo nehádžem celok rovno do odpadu. Výkony slovenskej "hereckej elity" patrili k tým, vďaka akým by sa malo Ministerstvo kultúry SR vážne zamyslieť nad tým, či sa vôbec oplatí podporovať tzv. štátne divadlá, z ktorých tieto persóny prevažne pochádzajú. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pánové Abrhám a Somr si pocvičili slovenštinu, režisér se snažil zavděčit publiku jakousi senilní variací na erotiku, humoru bylo poskrovnu a detektivka nudila (navíc jsem pachatele poměrně rychle uhodl). Největším vtipem bylo obsazení autora příšerné kolovrátkové hudby do role oběti. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Kvalita, ale aj kvantita slovenskej filmovej tvorby za posledných 10 rokov je bohužial veľmi slabá (výnimka M.Šulík)... Konečná stanica spadá do podpriemeru a tie dva body sú s veľmi prižmúrenými očami... Štepkove príbehy sú späté skôr s Radošínskym naivným divadlom, ktoré má niečo do seba... Konečná stanica je však jedna veľká nuda, v ktorej sa sem-tam nájde nejaké príjemné oživenie, dokonca aj vtipné (keď sa zjaví Milan Lasica napr.)...Aspoň si pár hercov po dlhom čase zahralo vo filme:) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Divadelnosť predlohy je na filme veľmi poznať, najviac sa to prejavuje pri hudobných sekvenciách, ktoré sú zbytočné. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavé surrealistické panoptikum, kde čas nehraje roli a neplyne lienárně, ale díky tomu to celé vypadá hodně zajímavě. Škoda slabé kamery a hudby, které film mohly pozdvihnout o hodně výš, ale takto jej srazily bohužel do průměru. Čeští herci mě překvapili docela slušnou slovenštinou. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Autorsky premárnená príležitosť, ktorej poetika a čaro Radošincov je prispatá tak ako babička Kolníková driemajúca v čakárni, ktorá je vlastne jej jediným zdrojom humoru. Exaktne povedané, všetko je relatívne. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Měl jsem z toho filmu příjemně vyvalené oči, "ako když kocúr žerie do otrúb"....pan Abrhám i pan Somr krásně zapadli do něžné slovenštiny. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Na tenhle svěží, lehce poetický, trochu patetický a vcelku úsměvný film s malou detektivní zápletkou se mi moc příjemně koukalo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na Konecnej Stanici mi vadila prilisna divadelnost celeho filmu. Bolo treba viac sa pohrat s kamerou, aby z celkom obstojneho scenara aj vzislo nieco, co ako celok prestane pripominat divadlo. Druha vec, co bola spatna, bol amaterizmus rezisera Chlumskeho. Za to, ze sa tvorcovia snazili 10 % ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Typické RND. Dejový rámec v podstate jednoduchý, takže v tomto prípade jasne vidno, že ide o adaptáciu divadelnej hry. Ale treba uznať, že herecké obsadenie bolo fakt na úrovni. Zápletka je jasná, a celé sa to točí okolo výsluchov vyšetrovania záhadnej vraždy na Konečnej stanici. Humor Radošincov mi síce nie je nejaký obzvlášť blízky, ale ako oddychovka to bolo celkovo fajn. Na niektorých dialógoch a scénkach sa dalo aspoň pousmiať. Akurátne 3* ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

"Prečo s plačom, keď sa dá veselo ?" A sled scének naznačuje, že na divadle se to dobře může dařit, bohužel se ve filmovém provedení nedaří výstavba příběhu, přestože jí s atmosférou pomáhá hudba seč může, ani není patrná snaha vtáhnout diváka do hry osobité poetiky. Dialogy hýří sarkastickými hříčkami bez promyšlenějšího pointování. Herecké výkony ani slovenština českých herců příliš neurazí, potěší Šišková, Abrhám už delší dobu neoslňuje ale zde z průměru nevybočuje. ()

Reklama

Reklama