Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1900 Američan Francis Oimet (Shia LaBeouf), prostý mladík z nuzných poměrů, již v dětském věku pracuje jako nosič golfových holí. Pomalu si k tomuto sportu buduje náklonost a jeho vzorem a idolem se stává golfový mistr Brit Harry Vardon (Stephen Dillane) přezdívaný „golfový elegán“. Francis tak začne snít o tom, že jednou bude hrát golf také a ve svém pokoji po nocích trénuje. Jeho otec (Elias Koteas) má však k synovu snu odmítavé stanovisko a golf je podle něj hra pro bohaté, mezi které samozřejmě nepatří a která jemu samému a jeho rodině nic nepřinese. Francis se však nehodlá podvolit otcovu přání, aby se vyučil a pracoval v obchodě, a chce se zúčastnit mistrovství amatérů. Otec nakonec svolí pod podmínkou, že pokud prohraje, golfu se nadobro vzdá. I přes skvělé výsledky, které Francis na turnaji předvádí, se mu kvůli závěrečné chybě nepodaří postoupit a v turnaji skončí. V roce 1913 pak Francis pracuje v obchodě se sportovními potřebami a na golf už pouze vzpomíná. Jednoho dne jej přijde navštívit sám prezident golfové asociace a nabídne mu účast v nadcházejícím US Open, neboť si asociace přeje mít v turnaji jednoho amatéra. Francis však tuto nabídku odmítne kvůli slibu, který dal otci. Když ale na vlastní oči spatří hrát na hřišti Harryho Vardona, změní názor… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vydařeně zrežírovaný a na pohled velice příjemný rodinný snímek z prostředí golfu v jeho začátcích. Příběh na motivy skutečné události přináší standardně vyprávěnou historku o outsiderovi z nižší společenské třídy, který se svou pílí dostane na vrchol a změní historii sportu. Ničím výjimečné, ale po všech stránkách prakticky bezchybné. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mily dojemny pribeh o chudobnom chlapcovi, ktory tuzil hrat golf na U.S. Open aj napriek zakazu svojho otca. Neskor sa ukaze, ze chlapec nie je amater, ale talentovany hrac golfu, ktory dokazal sokovat aj tych najlepsich hracov. Rezisera Billa Paxtona ako herca pozname z Cameronovych filmov Terminator, Votrelci, Pravdive klamstva alebo Titanic, ale i v hlavnej ulohe filmu Twister, preto ma o to viac prekvapil ako reziser tohto filmu. Pocitacove zabery z lietajucou golfovou gulkou, strihy alebo hudba boli vynikajuce a vidiet, ze Shia Labeouf je talentovany herec, ktory si zahral vo filmoch Transformers, Ja, robot, Constantine alebo najnovsi Spielbergov Indiana Jones a kralovstvo kristalovej lebky.......30.04.2008 ()

Reklama

Icefist 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů, které je radost sledovat. Nebudu teď uvažovat o fanoušcích golfu, protože pro ty je povinnost tento kus vidět, ale i pokud nejste zarytým příznivcem této hry, tak si snímek perfektně vychutnáte. Shia LaBeouf ze sebe vydává maximum a na výsledném dojmu je to znát. Hlavnímu hrdinovi snad ani nejde nefandit a to i díky hudebnímu podkresu a množství vhodně zakomponovaných speciálních efektů, které ještě víc umocňují celkový zážitek. Jedním slovem nádhera. 90 % Oblíbená část- silný moment v tlačenici po odehrání závěrečné jamky ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapen! Golfový sen je jeden z nejhezčích sportovní filmů který jsem kdy viděl. V hlavní roli s Shiou LaBeoufem, který tu dělá něco jiného, než je prohánění robotů z vesmíru. Hodně se mi ve filmu líbil klučina, který si tu zahrál nosiče holí. Závěrečný turnaj je sice trochu roztahaný,ale o to krásněji udělaný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Mít sny nestačí.... JE POTŘEBA DOSTAT ŠANCI!!!..... Golfový sen je filmem pro celou rodinu. Větší děti budou napnutý při souboji na U.S.Open a my starší se pobavíme na účet malého ,,nosiče“ Eddieho. Ale všichni se naučíme jméno: F.Ouimet. Jinak se tvůrci ze studia Walt Disney drží jako klíšťata všech pravidel sportovních filmů, aby nezklamali hlavně to mladší obecenstvo. Jak chudý chlapec ke slávě přišel...vlastně – dva chlapci! HOWGH! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Do transu mne dostane třeba jen pohled na green. 2.) Do transu mne dostane třeba jen pohled na Shiu LeBeoufa. 3.) Do transu mne dostane třeba jen rána golfovou holí. 4.) Potřebuju se co nejrychleji naučit držet golfovej klacek. 5.) Zajímá mě, co dostalo do transu Shiu LeBeoufa. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Skutečný Francis Ouimet a Eddie Lowery zůstali celoživotními přáteli. Když Ouimet zemřel v roce 1967, Lowery byl jedním z lidí, kteří nesli jeho rakev. (freelex)
  • Ve filmu se vyskytne postava 27. prezidenta USA Williama Howarda Tafta (Walter Massey), který svůj úřad vykonával mezi lety 1909 a 1913. (Matej.Mirejo)
  • V záběru ze 42. minuty, kdy kamera přímo zabírá oči Francisa Ouimenta (Shia LaBeouf) je vidět, že nosí kontaktní čočky, což je v té době na chlapce z nižší společenské vrstvy dosti neobvyklé. (Raduza11)

Reklama

Reklama