Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1900 Američan Francis Oimet (Shia LaBeouf), prostý mladík z nuzných poměrů, již v dětském věku pracuje jako nosič golfových holí. Pomalu si k tomuto sportu buduje náklonost a jeho vzorem a idolem se stává golfový mistr Brit Harry Vardon (Stephen Dillane) přezdívaný „golfový elegán“. Francis tak začne snít o tom, že jednou bude hrát golf také a ve svém pokoji po nocích trénuje. Jeho otec (Elias Koteas) má však k synovu snu odmítavé stanovisko a golf je podle něj hra pro bohaté, mezi které samozřejmě nepatří a která jemu samému a jeho rodině nic nepřinese. Francis se však nehodlá podvolit otcovu přání, aby se vyučil a pracoval v obchodě, a chce se zúčastnit mistrovství amatérů. Otec nakonec svolí pod podmínkou, že pokud prohraje, golfu se nadobro vzdá. I přes skvělé výsledky, které Francis na turnaji předvádí, se mu kvůli závěrečné chybě nepodaří postoupit a v turnaji skončí. V roce 1913 pak Francis pracuje v obchodě se sportovními potřebami a na golf už pouze vzpomíná. Jednoho dne jej přijde navštívit sám prezident golfové asociace a nabídne mu účast v nadcházejícím US Open, neboť si asociace přeje mít v turnaji jednoho amatéra. Francis však tuto nabídku odmítne kvůli slibu, který dal otci. Když ale na vlastní oči spatří hrát na hřišti Harryho Vardona, změní názor… (Česká televize)

(více)

Recenze (184)

Matty 

všechny recenze uživatele

Ke golfu jsem nikdy neměl příliš vřelý vztah, vnímal jsem jej jako snobský „ani ne sport“. Mé naděje vkládané do Golfového snu tudíž nebyly veliké. Nadšení po zhlédnutí ano. Na režisérské stoličce seděl Billy Paxton, známý spíše jako herec. Fakt, jak dobrý a do detailů vymazlený (vemte si třeba úvodní titulky) film o golfu natočil, si vysvětluji tím, že jej musí milovat. Ostatně, svědčí o tom i malinko přestřelený originální název a potůčky patosu protékající celým filmem. Takové ty povinné scény, kde synek (vysoko vycházející hvězda Shia LaBeouf) přesvědčuje skeptické rodiče o smysluplnosti svého počínání, kdy musí bojovat s vírou v sebe samotného apod., zde nechybí, jejich zastoupení však není majoritní a základ tvoří akční golfová klání. Ano, opravdu akční - kamera občas letí společně s míčkem, střih je velice svižný a různé odpaly mají různou atmosféru, pokud to takhle jde napsat. Při těch nejzásadnějších jsem sotva dýchal a když dobře skončily, zaplavil mě pocit štěstí a ucítil jsem takové to zvláštní chvění po celém těle. Myslím, že to je znak silného filmu. Co myslíte vy? 85% Zajímavé komentáře: Torrance, Vodny ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $15,337,393Tržby Celosvetovo $15,431,177Tržby za predaj DVD v USA $37,276,978 //počet predaných kusov 1,663,938║ Bill Paxton je celkom zručný režisér a táto športová drámu mu celkom vyšla. Shia LaBeouf sa už tu príjemne predviedol a ukázal že ho čaká sľubná budúcnosť. /65%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná jen pohádka, ale báječně natočená a hlavně emotivní až běda. Ještě teď uroním při vzpomínce na tento filmeček slzu.... ()

Faye 

všechny recenze uživatele

....„Golf je hra džentlmenů. Není pro takové.... jako jsi ty.“ Samouk Francis Ouimet a jeho skutečný příběh cesty za vítězstvím v nejprestižnějším mistrovském turnaji U.S.Open, kde se v roce 1913 utkal s nejlepšími hráči, i se svým golfovým idolem Harrym Vardonem, obhájcem titulu. Cesta proti společenským normám „Mladý muži, možná jste sem byl pozván, ale to neznamená, že sem patříte.“, cesta za snem. Amatér mezi profesionály, outsider s dětským nosičem mezi elitou. A přestože je už od začátku jasné, jak turnaj dopadne, je to napínavé až do samého konce. Takhle nějak si představuji film pro celou rodinu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Mít sny nestačí.... JE POTŘEBA DOSTAT ŠANCI!!!..... Golfový sen je filmem pro celou rodinu. Větší děti budou napnutý při souboji na U.S.Open a my starší se pobavíme na účet malého ,,nosiče“ Eddieho. Ale všichni se naučíme jméno: F.Ouimet. Jinak se tvůrci ze studia Walt Disney drží jako klíšťata všech pravidel sportovních filmů, aby nezklamali hlavně to mladší obecenstvo. Jak chudý chlapec ke slávě přišel...vlastně – dva chlapci! HOWGH! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Do transu mne dostane třeba jen pohled na green. 2.) Do transu mne dostane třeba jen pohled na Shiu LeBeoufa. 3.) Do transu mne dostane třeba jen rána golfovou holí. 4.) Potřebuju se co nejrychleji naučit držet golfovej klacek. 5.) Zajímá mě, co dostalo do transu Shiu LeBeoufa. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film a přitom tak milý o splnění snu a vzniku přátelství dvou chlapců, kteří všem byli jen pro smích. Příběh Vás tak pohltí, že ač víte, co bude pokračovat a jak to dopadne, stejně držíte palce a očima tlačíte míček do jamky. A pro krásné oči Shii odpustíte veškeré klišé :o) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Film o úspěšné cestě nadějného mladého amatérského hráče golfu na US Open, navzdory rodinnému zázemí a nepřízni okolí. Snímek dost hraje na city, ale tak nějak příjemně. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů o golfu se sympatickým Shiou LaBeoufem. Pohodový film, který zahřeje u srdce. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Příběhy outsiderů, kteří se nenechají odradit a zkusí se postavit svému osudu, budou táhnout vždycky. Oimet se stal za velkou louží legendou, takže filmovou poctu si zasloužil. Skoro stejně zajímavý život měl navíc i jeho nosič holí. Kdo považuje golf za regulérní sport, tak si klidně může jednu hvězdu přidat. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sakra, Shio, dej se dohromady, chlape!:) Ať se Shia chová jakkoliv výstředně a mnozí ho považují za sebestředného "douchebaga", jeho herecký talent, temperament a charisma jsou nesporné. Než se z něj stala hvězda díky Transformers a Hollywoodský tlak ze všech stran z něj skoro vymáčkl duši a vzal mu pevnou půdu pod nohama, fenomenálně ztvárnil skutečnou postavu Francise Quimeta. Amatérský golfista, který to všem pořádně natřel a dokázal zvítězit na US Open. Snímek má výborně vystavěný příběh a krásnou hudbu. Perfektní obsazení všech rolí, vévodí zejména malý nosič, rozumbrada Eddie a Harry Vardon, ten chlap je fakt charakter:) Snímek pod taktovkou Disneyho a v režii Billa Paxtona dokázal přinést příběh plný emocí a úžasných scén. And... Oh my God! Shiovy oči, to je neskutečný, co s nimi dokáže... Golf pro mě vždycky byl jen nudná, snobská hra, ale můžu říct, že žádný golf mě nebavil tolik jako tato The Greatest Game Ever Played. "Ještě jsem tě při golfu neviděl kouřit." - "Měl jsem začít o čtyři jamky dřív." :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Obrovská pohoda ma sprevádzala počas celého filmíku. Golfové filmy majú svoje čaro, teda v prípade, že sú kvalitne spracované a tento rozhodne patrí medi ne. Samozrejme ak je film podľa skutočnosti, scenáristi sú zahojení, už len to presvedčivo podať. Občas mi chýbalo trošku viac napätia, no až taký veľký problém to nebol. Film navyše disponuje výbornými kamerovými zábermi z ihriska, zaujala ma aj hudba, no a samozrejme Shia, ktorý sa nenápadne šplhá ku hviezdam. Dúfam, že mu Bay to lano neprestrihne. 80%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Sympatická retro atmosféra ve filmu podle skutečného příběhu, u kterého je předem jasné, jak dopadne, ale přesto nezapadává do nudného patosu. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě velice překvapil, nečekal jsem, že se dá z filmu o golfu vyždímat tolik jak se povedlo Billu Paxtonovy. Výprava, hudba, postavy jsou úžasné. Ze začátku je okamžitě jasné, jak film skončí, tak i přesto mě dokázal udržet v napětí. Myslím si, že tenhle příběh dokáže mnoho lidí oslovit a právem si zaslouží velice silné čtyři hvězdičky … ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Natočené s lehkostí, důvtipem i nadhledem, avšak nikterak objevné. Vizuální fígle občas vyloženě otravné a nosná myšlenka o tom, jak si jít za snem a překonat všechny překážky, ta už tady byla hodněkrát, v mnohem oduševnělejším a plnokrevnějším kabátku. Shia ale nastavuje laťku teenagerských herců velmi vysoko. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mily dojemny pribeh o chudobnom chlapcovi, ktory tuzil hrat golf na U.S. Open aj napriek zakazu svojho otca. Neskor sa ukaze, ze chlapec nie je amater, ale talentovany hrac golfu, ktory dokazal sokovat aj tych najlepsich hracov. Rezisera Billa Paxtona ako herca pozname z Cameronovych filmov Terminator, Votrelci, Pravdive klamstva alebo Titanic, ale i v hlavnej ulohe filmu Twister, preto ma o to viac prekvapil ako reziser tohto filmu. Pocitacove zabery z lietajucou golfovou gulkou, strihy alebo hudba boli vynikajuce a vidiet, ze Shia Labeouf je talentovany herec, ktory si zahral vo filmoch Transformers, Ja, robot, Constantine alebo najnovsi Spielbergov Indiana Jones a kralovstvo kristalovej lebky.......30.04.2008 ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Najs. Velmi pekny skutocny pribeh s par cool rezijnymi napadmi (aj ked technicky nie uplne idealne zrealizovanymi). Shia super ale jeho maly partak este lepsi. Zaver samozrejme uplny dojak. Jedine, co chybalo bol nejaky silnejsi vedlajsi pribehovy motiv (ako mal napr. Bagger Vance). 8/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nestoudně sentimentální kýč, který dokázal jedinečné - proměnit sentiment ve svou velkou přednost. Básnička s jednoduchými až triviálními slůvky, sepsanými do nádherných, myšlenkově vyspělých veršů. Vytkl bych jediné, a to viditelnou zkratkovitost a střihačův spěch zejména v první polovině, díky čemuž sice film ani na chvíli nenudí, ale zase si nedokáže připravit dostatečně pevnou emocionální půdu pro závěrečný dojemný happyend. Ovšem Bill Paxton se opravdu projevil jako skvělý režisér, který ví, jakými prostředky ukotvit zcela všední látku mimo dosah průměrnosti, přímo v oblíbených a nezkalených filmových vodách. 75% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Výtečné sportovní drama, výtečné proto, že není jen sportovní. Trošku na hodnocení přidávám za toho malého tlustého kluka ()

Reklama

Reklama