Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (259)

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Slušný horor. Začátek sice nic moc, dá se říci, že jsou v něm všechna klišé podobných filmů (mladá sestřička nastupuje na nové místo, něco není v pořádku, nikdo jí nevěří atd.), ale postupem času film graduje a ve výsledku je z toho dost dobrá žánrovka, která mě potěšila tím, že se na konci nedočkáme úplného happyendu, jako je tomu zvykem u tuctových hororů. ()

concoxtion 

všechny recenze uživatele

Španělská duchařina od Jaume Balaguera (zombie série Rec). Příběh o holčičce Mandy s nemocí křehkých kostí. Ve 2. patře polorozpadlé nemocnice straší bývalá zdr. sestra Charlotte. Super! ()

Kliq

všechny recenze uživatele

pevne verím že po tých prvých 30-40 min sa to rozbehlo ale na to som už ja nemal náladu chuť ani nervy čakať. ()

habertek 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem viděl film jen do půlky...další den ho dokoukal. Když jsem večer koukal na tu první půlku tak jsem další den váhal či má cenu film vůbec dokoukávat, ale jsem rád, že jsem ho dokoukal...V druhé půlce se film podstatně více rozjel a zastavil až u titulků...65% ()

Izi-Peťan 

všechny recenze uživatele

Typická duchařina, která však dokáže i místy v příběhu překvapit. Výborná atmosféra postupně gradující až do skvělého finále. Počáteční rozjezd trochu pomalejší, ale to je věc názoru. 75% ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Kdosi na fejsbuku lajknul stranku pry o 8mi nejstrasidelnejsich hororech ever, tak ja jsem se hned, jako spravna ovce, nechala nachytat a hned jsem tam klikla. Myslim cislo 6 bylo totok a ja jsem myslela ze by se to docela mohlo hodit na sobotni vecer jako druhy film. Trosku jsem predem mrkla na csfd a docela ma navnadily komentare, ovsem film se mi pak zas tak moc nelibil. Strasne dlouho se tam nic nedelo a ani to nebylo strasidelne. Aspon tedy na me to tak pusobilo. Pak na konci kdyz se objevilo strasidlo tak se to trochu zvedlo, neb strasidlo se opravdu povedlo a vypadalo pekne hnusne. Ale jinak tedy nic moc. Ja uz radeji nebudu klikat na takoveto linky, jeden se pak tesi a ono skoro nic. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Prostředí ostrova Wight a španělský režisér dávají vzniknout trochu "jinému" strašidelnému příběhu, který těží z atmosféry a nikoli z laciných digitálních triků. 60 % (Ci 01/2008) ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Prostredie odľahlej detskej nemocnice s tajomným zlom prebývajúcim v jej vnútre je účinné a miestami bola atmosféra fakt strašidelná. Nečakané rozuzlenie s vážne odpornou kreatúrou a hrozivým backstory ma dlhší čas nútili uvažovať nad vyšším hodnotením, ale predsa len určitá hravosť tu schádza a presvedčivejšiu hlavnú hrdinku by film rozhodne potreboval. Ale je to dobré a aj skrz takú okatú lacnosť je to efektívnejšie, ako mnoho vysokorozpočtových hororov súčasnej doby. ()

MaxPower 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení stoupá pomalu každou minutou :) Od počátečního znudění, přes mírný zájem, k velému nadšení. Celkově dávám hezkých 80% ()

oliveros 

všechny recenze uživatele

Balaguerove filmy sú nezabudnuteľné svojským poňatím vizuálno-atmosferickej stránky. A Frágiles nie je výmimkou. K tomu originálny zdroj zla, pôsobiaci naozaj nepríjemne. Aj keď samotný námet zrovna neprekypuje originalitou, je to práve režisérova šikovnosť spraviť z neho to, pre čo sa v šedej mozgovej kôre nájde miesto aj na dlhšiu dobu. Škoda jedine Calisty, ktorá mi tu vôbec nesedela a materiálneho rozpadu v závere filmu. Ten mi nechutil. ()

natalie15 

všechny recenze uživatele

Veľa som od toho nečakala - teda, čakala som normálny 2,5 - 3 hviezdičkový a nechutný horor. Premohla som sa kvôli mojej obľúbenej Ivane Baquero. Tento film ma však prekvapil a ja mu vzdávam poctu, že prekonal moje očakávania. Fragile nie je "čistokrvný" horor, čo je ale veľmi dobre. Má dobrú myšlienku, ktorá sa vo filme krásne rozvíja, postupne budovanú atmosféru, prekvapivo celkom dobrý výkon mojej neobľúbenej herečky Calisty Flockhart, ktorá sa na tú rolu dobre hodila. Detičky sú milé a malá Maggie sa mi tiež veľmi páčila a na konci mi jej bolo ľúto. Stará nemocnica vo večne upršanom Anglicku odtrhnutá od sveta, poschodie ktoré sa roky nepoužíva, zvuky a slová tvorené z kociek, zaujímavá pointa a pekný záver robia z tohto thrilleru - hororu film, ktorý síce nebude patriť medzi moje obľúbené, ale istotne naň nezabudnem a uchovám si ho. Dobrá práca, pán režisér. 70%. ()

tremors 

všechny recenze uživatele

Výborná španělská duchařina s dobrými herci a opravdu zrůdnou záporačkou. Scénář je podle mě výborný a dialogy nesrážejí kvalitu filmu, jak je to u většiny hororů. Jediný, co sráží mé hodnocení o jednu hvězdičku je trochu nudný rozjezd, u kterého jsem párkrát zívl. ()

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení, kde jsem se několikráte leknutím polil a k tomu to neustálé mravenčení z temné atmosféry, hmmm… ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Doba kdy se ještě Jaume Balagueró rozjížděl, ale už tady prokazuje svůj talent a nadání k tomu točit mistrovské horory. Jednoznačně největší plus tohoto filmu je atmosféra. Stará nemocnice v noci, skvělá práce se zvukem a výborné lekačky. Duch vypadal také děsivě. Mínus za pár hluchých míst ve filmu a za konec ve kterém mohl Balagueró klidně přidat. I tak se však Frágiles řadí mezi to lepší. A rozhodně jeho sledování nelituji. ()

Swingie 

všechny recenze uživatele

Nie že by ten film nebol dobrý. On dobrý bol. Ale moje očakávanie duchárskych scén bolo oveľa vyššie a nakoniec z toho vlastne nič nebolo. Dej nenudil, nemôžem povedať, že nie. Miestami trošku absurdné a prapodivné, ale ten koniec bol veľmi milý a páčil sa mi. No určite by som tento film už nechcel vidieť znovu. A do žánru horor by som ho asi neradil. Ze by som sa pri ňom nejak bál, to nemôžem povedať. Možno iba dvakrát. A to len tak na minútku. -_- ()

aknamor 

všechny recenze uživatele

Malý holčičky v hororech jsou sice už děsný klišé, ale pořád fungují. Bohužel až zas tolik tu nefunguje Calista Flockhart, která by si (aspoň v tomhle snímku) měla uvědomit svůj věk a přizpůsobit mu tak svůj výkon - ty rádoby roztomilé ksichtíky a úsměvy jí vážně nežeru. Spoiler: Ta "zrůda", která nikoho nechce pustit z nemocnice je děsivá (zvlášť ve scéně, kde z ní vidíme jen nohy), dokud se neukáže její obličej, v ten moment jsem se asi měla bát, ale vážně jsem se rozesmála a ten film tím hrozně klesl. A český název snad ani nebudu komentovat... ()

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama