Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (259)

Monikasson 

všechny recenze uživatele

Celkom prekvapenie.Caliste,ako herečke som nikdy moc neveril,ale môžem povedať,že úlohu sestričky Amy zvládla super.Už začiatok filmu ma celkom slušne naladil a film pokračoval rovnako až do konca.Solídna ducharina. ()

baronGrga 

všechny recenze uživatele

Balagueró navlékl slabší příběh s nevýrazným scénářem do vpravdě slušivého kabátku a z nijak zvlášť originální duchařiny se mžikem stala napínavá podívaná. Studenými barvami nasáklé Frágiles sází v první hodině na náznaky a pomalu, beze spěchu buduje atmosféru, ponechávajíc diváka pouze s neblahou předtuchou, kdo že se skrývá za obávanou "mechanical girl". Ztichlé nemocniční chodby, zmiňované chladné barvy i v pravý okamžik rozvibrované smyčce pak skutečně navodí nepříjemné pocity, které by horor měl nabízet. Naopak poslední půl hodina je trochu rozporuplná: na jednu stranu vstupuje na scénu v celé své mechanické kráse strašidlo podobné japonským Onryō, na druhou je tu spousta zbytečností, jako nad rámec ryčné finále, takřka pohádkové prvky nebo rozčilující vysvětlení typu "sometimes it's better not to ask". Kvůli hektickému rozjrajtovanému závěru nakonec dávám pomezních 65% na tři hvězdy. ()

subo.psycho 

všechny recenze uživatele

Nuda, od španielskych hororov mám vyššie očakávania. z tohoto sa vykľula tak paródia na foresta gumpa jedine..a Amy bola neskutočne trápna. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Po RECu a Zatímco spíš Balagueró ne zcela naplnil očekávání. Horor kde je exteriérem zvoleno nemocniční prostředí, navíc pediatrické nemocniční prostředí sliboval v podání Jaumeho nevšední zážitek. Možná jsem byl přemotivován tím co jsem již od tohoto španěla zhlédl, ale výsledek mne bohužel zcela neuspokojil. Z daného šlo určitě vytřískat víc, než byla nabídnuto. A to čím u mně vždy španělé bodovali tzn. nějakou "inovatívou" jsem v tomto dílku postrádal úplně. ()

napomelon 

všechny recenze uživatele

Potenciál tento horor určitě má. Hned zpočátku nastolí tu správnou atmosféru, ale pak se to nějak zasekne a člověk pořád čeká, kdy už se konečně něco pořádného bude dít. Závěrečné odhalení minulosti bohužel nezachrání předešlou rozvleklost. ()

Morrigen 

všechny recenze uživatele

Film, který umí překvapit přesně v ten okamžik, kdy už se zdá všechno jasné. Laťku napětí nastavuje hned od prvních minut a tohle tempo si střídavě drží po celou dobu. Až na ten lehce melodramatický závěr není všehovšudy moc co vytknout. Jednotlivé scény do sebe zapadají jako puzzle, hudba slouží k dokreslení atmosféry a nepůsobí teatrálně, jak se u těchhle typů hororů občas stává, herecké výkony dětí i dospěláků potěší. A "nepřemožitelné zlo"? Realistická postava bez efektů umí zabrnkat na slabší nervy. Ráda se k tomuhle filmu ještě vrátím. ()

clubland 

všechny recenze uživatele

Niekedy je tajomna a pochmurna atmosfera ovela lepsie riesenie, ako zobrazenie "ducha" samotneho. Pri tomto filme to plati dvojnasobne. Nebyt ten nevydarenej figuriny, mohlo to byt o hviezdu viac. ()

dannypajinky 

všechny recenze uživatele

Nevím jak to tady vychvalujete ale většina filmu je nudná propast kde se nic neděje. Herecké výkony jsou dobré to souhlasím strašidlo ušlo ale to je tak vše bohužel.A ten finiš né že by zrovna nadchnul , takže docela opruz v slušivém kabátě to je celé. 55% ()

Ariano 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra i děj. Dokázalo mě to vystrašit a celou dobu drželo v napětí. Co musím vytknout je hrozný herecký výkon hlavní hrdinky. Vůbec žádné emoce, jak na drogách. Těžko jí něco uvěřit, natož aby byla sympatická pro diváka. Jediný co jí šlo, byla poslední hysterická scéna :) ()

ciapok 

všechny recenze uživatele

prijímam s veľkou vďakou; tak dlho som musel po 7 minútach vymazávať kadejaké pozliepance všetkého, čo má v tučnom horore byť, až som v kvalitu prestal veriť. Je tu príjemný strašidelný film s jemnou gradáciou, dobrým herectvom, veľmi pekne spravenými kulisami, skrátka mňam. Bubák kvalitný, jemne, no koncentrovane servírovaný. Iste, mimo Votrelcov dokonalý film neexistuje, čiže párkrát mi zuby zaškrípali, asi najviac to bolo ... a to som si hovoril nie nie nie nie nech tam neotvorí hraciu skrinku s tanečnicou a .... otvorila :) Záver bol už akoby narýchlo zbuchnutý, nevadí. Záverečná scéna (najtvrdšia skúška filmov, ktoré za niečo stoja) celkom pekná. takže veľká spokojnosť. Plný počet nie, ale úsmev plný. ()

Ardath 

všechny recenze uživatele

Ally McBealová vs. duchové, to jako vážně? Jaume Balagueró je mi svými ranými snímky naprosto cizí, a lidé, kteří ho titulují nejlepším španělským hororovým režisérem současnosti, jsou úplně vedle. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla naprostá dokonalost sama. Nejen, že mě to naprosto překvapilo, ale taky se mi to hodně zalíbilo. Perfektní horor ve staré nemocnici, která vyvolává přesně tu pravou atmosféru. O herečce jménem Calista Flockhart jsem neměl absolutně tušení, že existuje. Ale tímhle dílkem si u mě získala velkou pozornost a docela i oblibu. Vše to bylo doladěno přesně vhodnou hudbou a vynikající kamerou, která vždy zachytala nádherné úhly a prostory. Já jsem byl určitě nádherně překvapen! ()

BStone 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení v podobě poměrně zdařilého hororu, kterému se i přes tisíckrát omleté téma daří udržet tempo i atmosféru. Calista v nezvyklé roli výborná a i pointa potěší. Autor tuzemského názvu filmu by měl vyhledat odbornou pomoc... 60% ()

Dalajlada 

všechny recenze uživatele

Pomineme-li překlad názvu, tak dostaneme velice pěkný horror. Vynikající herci, fantastická hudba a bubák, ze kterého mrazí. Nečekaně si zde užijeme i zajímavý zvrat a dotaneme se k výbornému zakončení. Po dlouhé době horror, který stál za to. ()

Wiceman 

všechny recenze uživatele

Tyhle horory mám moc rád. Tedy buďto horory z léčeben, blázinců, nemocnic atd. Ty mají ten správný šmrnc. Krom toho milejší děti aby člověk ve filmu pohledal. Co se dětí týče, žádná výtka. Ostatně ani k hlavním dospělým hercům (Roxburgh je sympaťák v čemkoliv) nemám sebemenší výtku. No a duch? Ten/ta ja správně ohyzdně strašidelná :D Moc si jí sice člověk neužije, ale i to málo stačí. A proč ne tedy plných pět hvězd? Protože ten TV look, proto :/ Takhle jen lepší 4 *. ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Proč zase tak hloupý překlad názvu filmu? Hlavní herečka mi v téhle roli nevyhovovala nicméně film dobrý. Žádný velkofilm, stokrát omleté téma a přesto kvalitně zvládnuté. 70 % ()

Pelidor 

všechny recenze uživatele

Opravdu bych se někdy rád setkal s lidmi ,co vymýšlejí ty české názvy. Ale k filmu. Strašidelná nemocnice , pochmurná ,uchcaná Anglie ,u kormidla zkušený rejža ,strašidlo patřičně odporné ,takový film nemůže mít chybu ,říkal jsem si. Ale přece jenom mě trochu zklamal ten happyend. Jo a jedna zajímavost ,film neobsahuje žádnou po titulkovou scénu. ()

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama