Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (259)

chezush 

všechny recenze uživatele

Tak tady ten mráz po zádech opravdu přeběhl... to se mi dlouho v noci při sledování hororu nestalo. Kvalitní duchařina se skvělou nemocniční atmosférou. Jen kdyby ta Calista Flockhart neměla hubu jak kačer. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Calistu "Kost a kůži" Flockhart jsem neměl nijak v lásce (románek s Fordem, Ally...), ale tady přesvědčila, že dokáže průměrné výrazy a vyjádřit nadprůměrný strach (i když ona vypadá jako vyděšená pořád). Nicméně mě zaujala méně jako např. Richard Roxburgh nebo Elena Anaya. Atmosféra (můj oblíbený artikl) je tady fantastická, většinou uvěřitelná a tísnivá. A ono tajemné 2. patro je na výsost působivé, zaprášené, temné a samo o sobě depresivní. Ten strašáček by tam vůbec nemusel být, jelikož není vůbec strašidelný. Vůbec lekačky (nebo spíše ty dramatické scény) se tu moc nepovedly. Konec byl místy dost standardizovaný, pointa však byla překvapivě dojemná a milá. Chtělo by to vylepšit strašáka a stašidelné scény a bylo by to skoro plné hodnocení. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Niesom si istý ani ako hodnotiť. Klasická ghost-hororová žánrovka s Ally McBealovou (to nepatrí k tej klasike, to je vskutku neobvyklé herecké obsadenie), ktorá obsahuje už bežné klišé scény (hlavnej hrdinke nikto spočiatku neverí a myslia si, že je len prepracovaná alebo že má z iného dôvodu "zahmlené videnie"). Aléé, na druhej strane sa na to celé až do konca pomerne dobre pozeralo, atmosféra určite nebola zanedbateľná, odhalenie tváre hlavnej záporačky Charlotte taktiež stálo za to a záver navyše vôbec nič nepokazil, ako to už bohužiaľ býva zvykom, že keď ste s filmom spočiatku spokojní, konečná pasáž vám domrví celý dojem. Fragile ale našťastie nebol oným prípadom. A aj preto dávam štyri. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Já asi viděl jiný film než ostatní. Calista byla zvadlá. Děj předvídatelný a závěr směšný a přeplácaný. Krom toho neoriginální. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Horor by to byl možná příjemný, ale řekl bych, že potenciál námětu nebyl ani zdaleka tak využit, jak měl být. Lekačky jsou minimální a s postavami se mi nepodařilo sympatizovat. Ve finále je ten film navíc tak strašně ospalý, že jsem si ho musel alespoň třikrát přetočit o kousek zpět, protože jsem neustále padal do mikrospánku. Asi po 2 hodinách jsem Fragile nakonec dokoukal a nadšený jsem zrovna dvakrát nebyl. Dle mého názoru existují opravdu lepší snímky. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Neustálé střídání momentů, kdy se mistrovsky dařilo budovat atmosféru a vyvolávat nějaké ty zimomriavky s momentů, kdy mi bylo fyzicky zle z debilních dialogů, které neustále omílali to stejné a některých momentů(černochova smrt), které snad ani nemohly být myšleny vážně. Děti melou stále dokola něco o tom, že jim ubližuje "mechanická" paní, jenže dětem se nevěří. Takže se nechává bubáka dělat "bu bu bu" a novou sestřičku (samozřejmě s traumatem z minulosti) vyšetřovat. Nakonec všechny přesvědčí divná fotka uloupená v tajemném poschodí, kam se nechodí. Nejhrůzostrašnější na celém filmu byl herecké výkony. Nevím do jaké míry má smysl dětským hercům vytýkat neschopnost zahrát otevřenou zlomeninu, ale filmu to zkrátka dost brutálně ubližovalo. Druhou nejděsivější věcí byly pokusy o efekty. Když prostě nemám dostatečnou techniku na jejich realizaci, tak by bylo z mého pohledu lepší je realizovat v minimální míře nebo vůbec. Dost mě otravovala i hudba, jejíž tóny se rozeznívaly s takovou intenzitou, že kdyby divák zavřel oči, tak by měl pocit, že sleduje nějaký velkofilm. Hudba by měla být trošku úměrná obsahu. Lepší dvě hvězdy. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Asia_Power a uživatel AlistairMir. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vizuálně povedené a docela strašidelné. Docela pěkný příběh se zajímavou zápletkou, i když předvídatelnou. Nicméně mi jisté momenty přišly velmi přehnané, až fantasmagorické, a Calista Flockhart nepůsobila zrovna věrohodně. Možná za to mohl poněkud slabší scénář, který se mohl trochu víc rozvětvit a také neškodilo klást větší důraz na detaily. Všichni mi přišli až příliš zabednění či přehnaně hysteričtí. Celkově koukatelná duchařina. 60% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po nakopávajícím začátku jsem očekával hororovou jízdu ve stylu Kruhu či Nenávisti, ovšem dočkal jsem se pouze celkem ucházející atmosféry , minima lekaček a jiné (opravdu?)Callisty Flockhart. Můj verdikt : Průměrný, trochu unylý a takový ušmudlaný horůrek s nepřekvapivým dějem ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

skoro priemerne vysledne hodnotenie by mohlo odradzat a takmer odradilo aj mna. nastastie som sa odhodlal a maximalne nelutujem. pretoze aj ked ide o otrepanu ducharsku tematiku je sfilmovana vynikajuco a dobre sa na nu pozera. ally mcbealova alias calista flockhart si pocinala az mimoriadne dobre, jej caro na mna funguje. ku vsetkemu treba doplnit, ze atmosfera je naozaj zhustena, nemocnicne prostredie sposobuje neprijemne zimomriavky a pribeh nespada do klise priepasti (nastastie).. pre mna jasna 80%-tna lahodka. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Jaume Balagueró je bůh ! Tenhle chlap ma neuvěřitelný potenciál. U Fragile jsem měl strach jako dlouho předtím ne. Holčina co strašila byla neuvěřitelně realistická a člověk měl strach se podívat jinam než přímo do noťasu. Příběh je prostý, ale precizně z režírovaný a prostředí opuštěné nemocnice všemu jen nahrává. A závěr nemá chybu a měl jsem husí kůži po celém těle. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Balagueró je dnes už klasik žánru. Tento film má klasický duchársky scenár, ale vďaka hustým horor scenám a veľmi (!) zaujímavej Caliste Flockhart mu dávam štvrtú hviezdu. Inak zaujímavý melancholický odtieň, aký mal aj SIROTINEC. Napriek jednoduchému príbehu film baví po celú dobu... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

hutná záležitost od tvůrců dost depresivního hororu rec,atmosféra fakt tenmá až záludná.no a to rozuzlení je taky síla.ja byl spokejený až strachy posraný. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený a kvalitně obsazený (včetně dětí - malá Maggie je celá moje neteř :-) ) horor, disponující tísnivou atmosférou a standartní balaguerovskou dávkou děsu, který u mne ale spíš než strach vyvolal smutek, jehož jsem se nezbavil ještě dlouho po skončení filmu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Frágiles je duchařský horor, který figuruje kvalitativně někde na pomezí 3 a 4 hvězdiček. První plovina filmu je docela nudná a ani scénář příliš nenadchne, ale od poloviny filmu se objeví pár solidních momentů a závěr je vynikající. Hororoví fanoušci ale můžou zajásat nad Balaguerem, který postupně vyrostl do předního hororového tvůrce, což tímhle dílem načal a sérií REC potvrdil na 100%. 65% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ak je táto snímka pre tu prítomných 4-5 hviezdičkových hodnotiteľov príkladom kvalitného hororu, potom je tento žáner v hajzli. (10.12.2007) ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Pěkný rozjezd a nemocnice a tak, ale pak se to vytrácí a zbývá jen průměr. Z námětu se dalo vytěžit víc než jen takováhle rutinní práce s standardním "odhalením" i standardním zlounem atd. Velmi ospalé a bez toho napětí nebo beznaděje co měly všechny Balaguerovy ostatní filmy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tato velice příjemně zpracovaná duchařina si především usmyslela, že diváka už jen tak něco nevyleká a tak je potřeba dost přitvrdit. Děj je zasazen do ošuntělé nemocnice v jejímž okolí už ani vlci nedávají dobrou noc. Kromě několika pracovníků a hrstky lidí zde už nikdo není. Tedy skoro nikdo. Začátek filmu se nese v docela tajemném a hlavně i děsivém tempu, kdy sledujeme zvláštní chování dětí a lámání kostí. Jenže potom jakoby to všechno někdo utnul a dostavila se hodně nudná půlhodinka. V té se seznámíme s naší milou sestřičkou Amy a sledujeme její první minuty v novém zaměstnání. Začal jsem mít divné tušení, že tentokrát si to u mě režisér pokazí. Naštěstí však dostal rozum a poslední půlhodinka opět ukázala, že jsem se spletl. Opuštěné druhé patro přímo svádělo k brutální jízdě, která zaútočí na všechny smyslové buňky. S příchodem ducha se přepnulo na vyšší level. Po delší době musím říct, že jsem byl docela znechucený a trochu mnou otřásl i pocit znechucení ( to myslím v dobrém slova smyslu). Za přispění dunivé atmosféry, skvělého hudebního doprovodu a neuvěřitelných hereckých výkonů malých herců a hereček jsem si začal film skutečně užívat. Do toho všeho mě ještě potěšila i Calista Flockhart, kterou jinak moc nemusím. Její výkon byl rovněž přesvědčivý a rozhodně se mi líbila víc než v tom trapném seriálu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Této duchařině trvalo možná až příliš dlouho, než se u mě na ty tři a půl hvězdičky vyšplhala, ale závěrečná půlhodinka a samotný duch to celé zachránili. Již stokrát viděné, ale tohle provedení není zas až tak špatné, aby se na to člověk nepodíval po sto prvé. Za samotnou Charlottu zaokrouhluju nahoru. ()

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama