Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (258)

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Co se týká horrorů, tak Španělsko je rozhodně jedna z největších velmocí. A jelikož jsem nejdříve viděl od J. Balaguera Rec, tak jsem se těšil i na tento horror. Bohužel nedosahuje ani trochu kvalit již zmiňovaného Rec a propadá se do tuctové šedé všech jiných horrorů podobného ražení. Malým plusem je místy patřičná atmosféra a i samotný konec filmu, který není nijak převratný, ale ujde.... ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Mám docela rád horrory, jmenovitě jejich duchařskou podskupinu. Tenhle je hezky produkčně zvládnutý, ale v příběhu není nic, co by jej trošku ozvláštňovalo. Na jedno podívání dobré. ()

Chatterer 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem se fakt nebývale bavil. Takovýchto otřepaných nemocničních/duchařských témat bylo, ale ve svém zpracování je tento film světlou vyjímkou. Prostě nenudí. 5 stars. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Kolega J*A*S*M to napsal přesně takže nemám moc co dodat snad jen, že se mu určitě po shlédnutí tohoto hororu musela třást ruka natolik, že se překlikl a dal "jen" 4* . Já počkal až třes pomine a dávám zcela bez debat plnou palbu. Sledoval jsem to ve dvě v noci a nestačil zírat jak film gradoval až do okamžiku kdy mi mráz přes záda běhal jako šílenej. Pro mě objevenej hororovej poklad, úžasná duchařina a Charlotte je pro mě spolu s Kayako nejděsivější ženská co kdy v hororu byla ! Stejně jako tento film spolu s Halloweenem 2 je nejděsivější film z nemocničního prostředí jaký jsem kdy viděl. Absolutní paráda !!! ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Celkom sympatický to španielsky pokus o horor na tému "bledé dlhovlesé dievčatko sa mstí zo záhrobia" + ako hl. postava zúrivá zdravotná sestra Ally McBealová......znie to strašne, ja viem, ale atmosféru to malo celkom fungujúcu a v dobrom slova zmysle to pripomenulo Del Torovho Princa bez kráľovstva..... ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

S hororom ako takým má tento film spoločné možno dve scény. Nato aby sa na horor tento film mohol hrať tak by potreboval výrazne minimálne vyrovnať pomer scén plných šteklivého napätia s tými ktoré posúvajú respektíve v tomto prípade neposúvajú dej ďalej. Ten povinný základ, ktorý si bez problémov dokáže vybudovať väčšina japonských hororov už za prvých 10 min sa tu podarí dosiahnuť asi tak v tretej štvrtine filmu. Najmä prvá polovica filmu vyzbieva úplne naprázdno. No a keď už na scénu aj konečne príde oná pani druhého poschodia tak sa len pár krát mihne so svojou peknou tváričkou. No aj keby som sa na tento film pozeral bez ohľadu na absenciu hororových scén a napätia tak ani ako thriller neobstojí. Dej je priezračný a na dne človek vidí všetko. Sú zachované všetky klišé tak ako sa pekne patrí. Jednou z anjhorších scén je jednoznačne resustitácia. A ku Caliste flokhart môžem dodať len to, že nehrá prirodzene jej výraz je neustále naplnený afektom a už vonkoncom sa nehodí do "hororu". 1* za peknú tváričku opatrovateľky a zlomenia pár kostí. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Český názov filmu (akého amatéra už toto mohlo napadnúť?) je ako zo zlého hororu, no chvalabohu ma neodradil. Brilantne zvládnutú réžiu a atmosféru tohto snímku kazí len hlavná predstaviteľka Calista Flockhart, ktorej hororom je asi len jej vlastný život. (Tak toto je fakt dementný komentár, radšej to nečítajte!). ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Po vzoru některých musím říct, že distributoři by si za názvy (a zbytečné překlady) zasloužili pětadvacet na holou. Hrozná škoda, Nepřemožitelné zlo tak působí trochu lacině. A to úplně zbytečně, protože má plné právo začlenit se mezi horory, které za to stojí. Nejde o žádné prvoplánové bububu, ani o vždy osvědčené triky, naopak, ladně pracují tvůrci s atmosférou, dobře využili příběhu (skoro mám chuť říct, že dle mého úplně dokonale) a dokonce byli schopni spojit dost žánrových prvků, které vás ani na minutku nebudou obtěžovat, Vřele tuhle "křehkou" pecku doporučuju a teď se budu snažit usnout (a půjde to těžko, pan Bubák s touhle krasomilou koukaj zpoza dveří, parchanti). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne kvalitny film od spanielskeho rezisera Balaguero, ktory sa na poli hororu evidentne vyzna, dokazom budiz tento film Fragiles. Dostala ma strasidelna atmosfera, mladym /ne/hercom som veril ich vykon a zaver bol nieco medzi happyend/bad end. vyborne, len tak dalej pan Balaguero. 77 % ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Strašně těžko se hodnotěj tyhle legendy oproti novejm filmům. Příběh nebyl vymyšlenej nejhůř, ale co týče atmosféry, tak prostě žádná sláva. Párkrát tam byly nějaky náznaky něčeho, ale prostě, kdybych to asi viděl někdy v tý době, tak to zapůsobí líp. Hlavní záporák taky vcelku nudnej, až na ty rámusy, který udělaly svý. No čekal sem od toho asi víc... ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů o prokletém místě, kde straší a ubližuje duch. Námět je už nespočetněkrát zfilmován a určitě i líp než Fragile. Duchové různých bytostí hrají velkou roli, většina filmařů se snaží přijít z co nejohavnějším stvořením a přitom zapomíná na budování atmosféry. Tady je to řekl bych, že přesně naopak a je to dobře. Balagueró víc dbal na atmosféru, která postupem času a zjištění nových informací víc a víc houstne, takže nakonec nemusí používat dnes již ohrané strašidla trhaně lezoucí do všech směrů, nahoru, dolů. Dokonce ani nemusíte mít strach, že režisér ukáže ducha někde na začátku, nechává si ho pěkně až do poslední půlhodinky, která (musím uznat) má dobrý spád. Dobře odvedená filmařina, jenž určitě víc potěší než zklame. 70% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Docela slušný horor z prostředí dětské nemocnice. Hlavní role Calista (Ally McBealová ) jako nová sestřička ,která rozpletá dávný příběh ,který stále v nemocnici koluje a mezi dětmi šíří strach. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle španělskej horor je hodně dobrý řemeslo.Perfektní zpracování stisněnosti v dětském sanatoriu,solidní herecký výkony a když se konečně podíváme do opuštěného patra,tak by se atmosféra dala krájet.Myslim že tak by měl vypadat duchařskej horor.dávám 60%. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Vcelku atmosférická duchařina, které ale chybí propracovanější děj a ke konci slušnější gradace. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Jakmile se do hororového světa přimíchá Španělsko, je téměř 100% jistota, že z toho vzejde skutečná kvalita. Fragiles je ponurý od začátku do konce, místy opravdu hodně děsivý a zaručeně nenudí. Pocit strachu je velmi pečlivě budován a nemocnice, ve které se děj odehrává, působí opravdu dost neutěšeným dojmem. Námět není nejoriginálnější ze všech a zcela odpovídá klasickém duchařskému schématu, ale klasické žánrová klišé zde nenajdete. Hlavní hrdinka je navíc velmi sympatická, stejně jako dětští pacienti, které má na starost. Závěrem lze říci, že k naprosté spokojenosti mi zde chybělo jen málo... ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Kalystu, je moc hubená a strašně protivná, tu ukecanou právničku v ní budu vidět pořád. I když má doma Indiana Jonese, kterého já rád (neee tak jak si myslíte, chicht). Je nudná, ale ne v tomhle filmu. Je to dobrý film. Dobrý je za tři. Ještě bych dal rád jednu hvězdu za překlad. Fragiles - Fragile - Nepřemožitelné zlo? Megahustééé. To mě napadá, že by se takhle mohlo překládat víc kousků, třeba Fourth Kind - Nepřekonatelná kokotina? to by šlo ne? ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kvůli ne moc přesvědčivému sloganu na obalu DVD k ,,Nepřemožitelnému zlu" jsem se strachovala,co z toho vzejde,protože poslední dobou nebylo moc kvalitních hororů k mání. Bála jsem se zbytečně. Koukatelný,atmosférický film s nemocniční tématikou,kde nepůsobí noční hluk jen jedna vodovodní trubka :-D ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Hm, tak český distributor tomu dal docela na prdel. Každopádně u nás se Calistě podařilo udržet atmosféru hororové noci poměrně vysoko. Pomalu gradující atmosféra, která na konci musela předvést ošklivou záporačku. Španělové nezklamali, jak já je začínám mít rád. Jen ten Silent Hill mě nějak pronásleduje. Více než dobře - 75 % ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Režisér, co natočil později REC? Nechápu a poslechnu staré dámy, co na závěru řikaly, že je "lepší se na nic neptat". Užila jsem si pěkný horor/thriller a v budoucnu se k němu s chutí opět vrátím. Jen škoda, že je tak podceňovaný - zasloužil by si větší pozornost. ()

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama